Imetys haaste!

Sain tämmösen imetys haasteen ja haastajan blogiin pääset Tästä!

1.  Piditkö/pidätkö imettämistä tärkeänä asiana? Miksi?
-Tottakai imetys on tärkeää, koska juuri se äidin maito on vaan sitä parasta sille vauvalle, ja imettäessä vauva saa olla todella lähellä äitiään.
2. Imetitkö/imetätkö? Kuinka kauan haluat/olisit halunnut imettää?
-Imetin, tosin vain 5 päivää.. Olisin halunnut imettää vähintään sen 4kk
3. Mitä mieltä olet jos joku ei aio imettää? (Muista kuin terveyssyistä) Oikein/väärin?
Jos oikeasti ei ole mitään syytä, tai syy on esim se ettei halua että tissit rupeaa roikkumaan, niin silloin on kyllä itsekäs. Kun miettii että on niitäkin jotka haluaisivat imettää mutta se ei vain onnistu ja sitten toinen ei imetä jostain turhasta syystä.. Mutta se onkin sitten jokaisen oma asia miten tekee..
4. Huomasitko, että imettämisestä olisi ollut itsellesi jotain hyötyä? Entäs haittaa?
-Hyötynä pidin ainakin sitä että tosiaan sai olla lähellä vauvan kanssa ja sitä oli niin ihana öisinkin vain ihastella kun söi niin söpösti ja tottakai se että tiesin ainakin että mun maidossa ei oo mitään huonoja aineita sun muita.. Haittoina mulla ainakin se että nännit tuli ihan jumalattoman kipeiksi, välillä teki mieli aivan itkeä kun sattui niin lujaa vaikka rasvasinkin niitä jollain rasvalla mitä sairaalasta sain.
5. Onnistuitko mielestäsi imettämisessä? Miksi?/miksi et?
En onnistunut.. Ja siitä podin aika kauan ''masennusta'' tai oli semmonen huono äiti fiilis.. Mutta kyllä se niin on että edelleen syytän siitä sairaalaa kun antoivat lisämaitoa pullosta ja vielä todella paljon, vaikka joo kyllä ymmärrän syyn että sitä piti antaa, mutta harmittaa silti.. Mutta minkäs minä sille voin että Jade oli niin viisas ja ymmärsi että pullosta saakin helpommin sitä ruokaa, eikä tissi enään kiinnostanut olleskaan.
6. Saitko sairaalasta apua imetyksen alkuun?
-Kerran mua autettiin kun soitin sitä kelloa kun Jade vain raivosi tissillä eikä suostunut sitä syömään vaikka oli kova nälkä.
7. .. Entäs neuvolasta?
-Imetyksen olin jo lopettanut ennen ekaa neuvolaa.
8. Millaista imettäminen mielestäsi oli? Helppoa? Hankalaa? Tylsää? Mukavaa?
-Aluksi se oli helppoa ja ihanaa, mutta se viimeinen ''imetys yö'' oli kauhea! itkua,raivoa ja väsymystä, niin mulla kuin vauvallakin. Niin ja joutui Nikokin heti kun kaupat vain aukesivat niin sinne hakemaan korviketta että neiti saa syötyä.
9. Käytitkö rintakumia, rintapumpua tai maidonkerääjää apunasi?
-Rintapumppua käytin sen jälkeen kun lopetin imettämisen, ja sitä käytin noin reilu viikon, mutta kun se pumppaaminen sattu niiiiiin paljon niin lopetin sitten senkin.
10. Käytitkö mitään imetyksen tukipalveluja? ( neuvola,imetyspuhelin, imetyspoli..)
-En käyttäny

11. Onko sinulla jotain "vinkkiä" imettämisen onnistumiseksi?
Viiden päivän kokemuksella ja epäonnistumisella en kyllä osaa sanoa.. Ehkä se ettei kannata antaa pullota maitoa ainakaan kovin usein, ettei käy niinkun meillä että vauva sitten hylkää tissin.

5 kommenttia

 1. Meillä ONNEKS ei menny imetys pilalle sen takia et Sylcester söi ekat kaks viikkoa pullosta, mut mulla tuliki maitoo niin paljon ja helposti, ettei sen ollu tissistäkään vaikee syödä :) Tosi harmi että teillä neiti sit vaan raivos ja imetys loppu lyhyeen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että teillä onnistu! :) Joo en mä kyllä ymmärrä että miksei tissi sitten sen jälkeen kelvannu kun mulla tuli kumminkin kans maitoa tosi hyvin, ja sitä tulee edelleen vähän :D

   Poista
 2. Muutama imetysvinkki täältä suunnasta, vaikka sitten seuraavaa lasta ajatellen ;) ELI niitä huutokonsertteja/rintaraivareita saattaa tulla aluksi se on normaalia. Vauva on rinnalla usein ja pitkään, koska pyrkii kasvattamaan maidontuotantoa, hakee läheisyyttä ja tyydyttää imemistarpeensa. Nännit ovat ihan sika kipeät aluksi! Itsellä vuosivat jopa verta. Mutta kun jatkaa vaan urheasti kivusta huolimatta niin kyllä ne sopeutuvat uuteen tilanteeseen :D Pumppaaminen on myös siinä mielessä hyväksi ainakin alussa, että maito nousee ja voihan sitä vaikka pakastaa :)

  Rintakumit ovat myös parhaita kavereita jos nännit ovat kipeät tai rinnat niin täynnä ettei imetys onnistu. Kyllä ne rintaraivarit sitten nopeasti vähentyvät. Syödä ja juoda tulee myös riittävästi sekä kannattaa pyytää rohkesti apua. Nämä toiminut meillä! :) Imetystä takana reilu 3 kk ja toivottavasti samanverran vielä edessä täysimetyksenä, lisäksi maitoa luovutettu parikymmentäkiloa myös sairaalalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Sen kyllä tiesinkin että alkuun voi tulla raivareita yms. mutta meillä ne alko taas myöhemmin, eikä alussa ollut mitään ongelmaa :) Ja varmaan noin kuukauden yritin ''täysimetyksen'' loputtua saamaan tyttöä tissille mutta ei, aina raivohuuto päälle niin ajattelin sitten ihan tyytyä siihen että ei tuolle ''nirsolle' tissi kelpaa :DD

   Poista
 3. Itse olen imettänyt ensimmäistä lastani 8kk ja toista lasta 1v.1kk:) ensimäisellä aluksi imetys teki vähän kipeää,mutta toisella oli alku niin tuskaa.Kuukauden tuskailun jälkeen selvisikin että minulla oli sammasta rinnoissa,siitä johtui kivulias imetys.Mutta antibiooteilla tämä lähti pois ja imetys sujui pitkään hyvin.Täysimetin 9½kk:) hyvät kokemukkset imettämisestä,aina "lämmin maito" mukana:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!