Voihan näppylät!

 Jadelle ilmestyi n. reilu viikko sitten jotain ihme näppylöitä kaulaan. Aluksi se oli tulipunainen alue ympäri kaulaa ja se oli ihan täynnä pienen pientä näppyä. Enään se ei ole niin punertava kuin muutama päivä sitten, mutta nyt tänään huomasin että pieni rykelmä on myös tullut leukaan ja reiteen on ilmestynyt samoja pieniä näppyjä, muttei niin tiiviisti. Alue ei kuitenkaan ole arka, eikä sitä näytä kutittavankaan, sillä en ole ainakaan huomannut, että ne mitenkään Jadea häiritsisivät. Muutenkin tyttö antaa pyyhkiä ja pestä kaulaa ihan normaalisti. Mun mielestä noi ei kuitenkaan näytä hormoni näpyiltä, eikä kyllä hiertymältäkään, koska sitä Jadella on aiemminkin ollut ja sitä on aristanut.
Mulle on myös sanottu, että jos voisi johtua kuolasta tai tämmösestä joka on kaulaan valunut, mutta en usko, sillä Jade on ollut kauhea kuola hirmu jo monta kuukautta, ja jos näppylöitä on muuallekkin ilmestynyt.
Kuvat on vähän huonoja, mutta kyllä siitä jotenkin ihottuman hahmoittaa. Tämmösestä hulivilistä on vain niin vaikea ottaa mitään lähikuvia kun kädet on heti kameran kimpussa :D
Klikkaa kuvaa niin se näkyy suurempana.
Neuvolaan en oo vielä soitellut, sillä aluksi näytti siltä että näppylät häviävät itsekseen, mutta pakko kai se on huomenna sinne soitella.
Onko muilla kokemuksia tämmösistä näppylöistä? 

8 kommenttia

 1. Meillä on myös ollut leuan alapuolella näppylöitä. Mulle sanottiin että ne on joko hikinäppyjä tai sitten tullu juuri maidosta tai kuolasta :) kannattaa kysyä neuvolasta ja käydä näyttämässä jos pahenee. Saattaa olla myös ihottumaa tai allergiaa?

  VastaaPoista
 2. Juu on meilläkin aiemmin ollu leuassa kuolasta, en sitte tiedä onko nääkin ihan erikseen kuolasta tullu vai liittyykö tohon kaulan ihottumaan. Juu huomenna pitää soittaa ja kysästä :) Mäkin oon vähän tota allergiaa miettiny, toivottavasti ei ole sitä :/ :)

  VastaaPoista
 3. Niimpä, ne ei oo koskaan kivoja juttuja. Meijänki tytöllä epäillää maito allergiaa :/ onko pikkunen syöny jotain erilaista mitä yleensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti, voih :s toivotaan ettei teilläkään sitä ois. Kanaa söi sinä päivänä kun näpyt tuli, mutta en usko että kanalle olisi allerginen? :D nyt ei ole kanaa pariin päivään saanut, niin en hirveesti huomaa eroakaan näpyissä.

   Poista
 4. En kans joo usko että kanalle olis : D

  VastaaPoista
 5. Onko ollu kuumeessa ennen ku noi näpyt ilmesty? Vauvarokko voisko olla? Se tulee lähes kaikille lapsille kerran elämässä ja hävii muutamassa päivässä ihan itestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ollu kuumeessa nyt hetkeen :) Ja nyt ovat näppylät lähes kadonneet, joten taisi olla ihan jotain hormoninäppyä tjn. :)

   Poista

Kiitos kommentista!