6kk neuvola

Huomenna Jade on jo puolivuotias! Mihin tää aika on oikein kadonnu? Voisin huomenissa tehdä ihan erikseen postauksen tästä meidän isosta tytöstä.

Tänään on kuitenkin neuvola kuulumisten vuoro.
Taas kerran oltaisiin myöhästytty neuvolasta, ellei Jade olisi pitänyt huolen siitä, että siihen kiljuntaan varmasti herää.
Oli tunti aikaa laittaa kaikki valmiiksi ja jouduinkin kylvettää Jaden kaksi kertaa siinä ajassa.. Ensimmäisen kerran, kun neiti oli yltäpäältä omassa pissussaan (vaippa lähtenyt omille teilleen) ja toisen kerran aamupuuron jälkeen, kun jälleen kerran neiti oli aaaivan puurossa jalkoja ja mahaa myöten. Mutta me ehdittiin neuvolaan, jee :)

Mulla oli neuvolaan lista kaikesta mitä pitää kysyä, sillä oon aina unohtanu ne jutut :D Ensimmäinen juttu on se, kun Jade ei vieläkään osaa syödä kunnolla lusikasta.. No siihenkin auttaa vain aika, mutta on se toisaalta aika outoa, kun ollaanhan me lusikkaa käytetty jo 2,5kk. Toinen oli Jaden kova puklailu, jota jatkuu siis edelleen, siihen sanottiin sitten vain, että luultavasti loppuu vasta sitten kuin kävelee. Kolmas asia olikin sitten tämä meidän muutto. Seuraava neuvola onkin sitten 8kk iässä ja Laihialla.. Vähän meinaa jänskättää, millanen täti siellä on.
Kaikki oli neuvolassa hyvin, hieman kyllä ihmeteltiin, sitä kun Jade ei vieläkään käänny, mutta istuu ilman tukea. No ajan kanssa.

6kk mitat:        (5kk mitat:)
Paino: 8850g    (8010g)
Pituus: 66cm    
(64.6cm)
Meidän puntari siis on näyttänyt väärin, kun oletin Jaden olevan jo reilut 9kg, niinkuin koti puntari näytti. Mutta ihan hyvä vain, että Jaden kasvu näyttäisi tasaantuvan, ei siis tällä kertaa ole tullut sitä kiloa kuussa niinkuin aiemmin.

Neuvolakorttiin kirjoitettiin myös näin:
Hymyilevä tyttö. Kasvu hyvä. Säännölliset ruoka-ajat. Sormiruokailu ja nokkamuki. Vatsallaan viihtyy hyvin. Motoriikkaa saa harjoitella lattialla.

2 kommenttia

  1. Meilläki puklailtiin tosi paljon 10kk ikään saakka, sillon oli pääasiassa pystyssä, ni pysy maidon mahassa. Söpö Jade ja hienosti on kasvanu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Joo eiköhän meilläkin lopu sitten kun rupee enemmän liikkumaan ja istuskelemaan itekseen :)

      Poista

Kiitos kommentista!