Näin meillä, mites teillä?

 Näissä tunnelmissa meillä siis syödään, aina. Lusikka on meillä ollut tuttu väline jo lähes 3kk, mutta silti sen käyttö tuottaa hieman vaikeuksia. Jade avaa suun aina todella innoissaan, joka on siis sen merkki, että soseet maistuu. Silti aina kun tämä yrittää nielasta, työntää kielellään vahingossa(?) soseet ulos suusta. No hiljaa hyvä tulee :) Niinkuin neuvolastakin jo kyselin vähän asiaa, niin sieltäkin todettiin, että siihen voi mennä aikaa ennen kuin oppii kunnolla käsittelemään kieltään. Meillä siis menee luultavasti vain hieman kauemmin kuin yleensä, mutta ei se haittaa.
Vaikka ei se kyllä aina ole kovin innostavaa, kun joutuu miettimään, että mitä ''rumia'' vaatteita vois tytölle päälle pukea, ettei hienot mene pilalle. Niinpä meiltä löytyy siis kasa ruoka vaatteita ja sitten niitä hienompia.
 Muutama päivä sitten meidän luotto ruokalappu kuitenkin jäi mummolaan (juurikin tuo ylemmässä kuvassa oleva) ja arvatkaa vaan oltiinko juuri keretty heittämään vanhat kuluneet ruokalaput roskiin.. Kyllä vain! Ja voi että sitä sotkun määrää. Aina piti riisua Jade melkein vaippasilleen, tai ainakin ottaa body pois päältä.
Kuinka nopeasti teillä lapset ovat oppineet syömään lusikasta, ilman kielen kanssa säheltämistä?

Tämä kuva antaa hyvän esimerkin siitä, MIKSI rakastuin tuohon muoviseen kaukalo ruokalappuun! Nimittäin sitä ruokaa on joka paikassa ilman sitä :D Kaukalo ruokalappu on meidän arjen pelastus.
Tämä kuva on siis eiliseltä, juuri ennen kuin piti lähteä neuvolaan.. Joten nyt ehkä ymmärrätte, että kylvetys oli tosiaan tarpeen :D
Jade halusi uudet kulmakarvat.. Ruokakulmakarvat

7 kommenttia

 1. Oho, Olli kyllä osas käyttää kieltään jo 3kk oikein (huomasin nyt, kuinka hassulta tua kuulosti muuten...) :'D meillä ei oo ainakaa ollu mitään ongelmia piltin kanssa, onneks. Mulle menis herrrrrmot siiiiivota koko ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Joo oo onnellinen, on kyllä pyllystä kun pitää koko ajan siivota, ja yli ärsyttävää mennä johonki missä pitäs syöttää pilttiä, kun tietää et tulee yli paljon sotkua ://

   Poista
 2. Meillä kanssa alusta asti hienosti lusikalla syöty ja ruoka pysynyt suussa. 10 kuukauden iässä poikanen aloittikin itse syömään lusikalla ja oikeastaan siitä lähtien syönyt aina itse.. Nyt ikää 1,5v :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että teillä on sujunut ruokailut hyvin! :)

   Poista
 3. Voi ei :D meillä opittiin tosi nopeesti syöminen lusikasta. Mä aina "painoin" sen lusikan kielelle ja odotin että se suun napsuttaminen rauhottuu, sitku rauhottu ni sit otin lusikan suusta :) meillä ainaki oli niin yli-innokas syömäri, et sen takia tuli sotkua :D me käytetään ikean sellasia hihallisia essuja, ei tarvii miettii mitä pukee ku se suojaa koko yläkropan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mä saan kans aina takuta, et sen lusikan sais edes kielelle! :D Jade on myös vähän yli-innokas ruokailun suhteen :D ahaa, vois kyllä hommata semmosen :)! Kiitos vinkistä.

   Poista
 4. Meillä kans sylkee ruuat suusta usein pois. En tiedä sitten onko se vahinko vai tahallaan :D ja suu ei meinaa soseille aueta sitten millään, vaikka ollaan syöty soseita jo 1kk... ainut mille avaa suutaan on luumusose :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!