Mielipide

Mielipide, se ihmeellinen asia, joka jokaisella on. Jokaisella on oma mielipide ja näkemys asioihin, jotkut ilmaisee niitä herkemmin, toiset taas ei uskalla kertoa omaa mielipidettään, vaan on aina samaa mieltä muiden kanssa.. mikä on jotenkin harmillista.

Mun mielestä jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta se miten sen ilmaisee on ihan eri juttu.
Oon lukenut paljon keskustelupalstoja ja toisinaan siellä oikeasti hyökätään toisen kimppuun, ei fyysisesti, mutta henkisesti. Siellä suoraan sanottuna haukutaan toisia idiooteiksi, paskoiksi äideiksi tai milloin miksikäkin. Tätä en todellakaan voi ymmärtää. Se että olet eri mieltä jonkun kanssa, ei tarkota sitä että vain sinä olet oikeassa, vaan molemmilla on oma näkemys asiasta ja se pitää hyväksyä.
Yksi suurimmista vertauskuvista on se, kun heti ensimmäisenä korviketta antava äiti leimataan paskamutsiksi, ennen kuin edes tiedetään syytä siihen, miksi korviketta tarvitaan. Yleensä kyseessä on oman maidon riittämättömyys/loppuminen. Ilman maitoako vauvan sitten pitäisi olla? Tai sitten ovat nämä soseet, jotkut aloittavat ne 3kk iässä jotkut yli 6kk iässä, eikä mun mielestä kumpikaan ole väärin. Välillä tuntuu että jotkut ihan tahallaan sanovat ilkeitä asioita toisille, että varmasti tulisi paha mieli. Miksei niitä mielipiteitä voi ilmaista nätimmin ja asiallisesti? Tai jos ei ole mitään järkevää hyvää sanottavaa niin olisi sitten vaikka hiljaa.

Ihmisiä ja niiden tekemisiä arvostellaan jo ennenkuin mitään taustoja asiasta on selvillä ja musta se on ihan suoraan sanottuna perseestä. Ja se kuinka vertaillaan kumpi on parempi äiti, kun tekee näin ja noin, minusta jokainen on paras äiti omalle lapselleen eikä kenenkään tulisi puuttua siihen.

Omalle kohdalle myös blogin alkuaikoina sattui yksi, toisaalta hauska kommentti, en kyllä tarkkaan muista miten se ilmaistiin. Jotain kuitenkin, että kuinka hän ei jaksa kattella mun lapsen naamaa joka postauksessa. No mikäs siinä, eniten nauratti se, että miksi hänen piti siitä tulla mulle sanomaan, eihän sen oo pakko mun blogia lukea. :D Tämä on kuitenkin lapsi aiheinen blogi, niin kai täällä nyt on sitten lapsen kuvia :)

Asian pointti lyhyesti siis: Jos haluaa ilmaista oman mielipiteensä, niin se kannattaa tehdä asiallisesti ja ottaa myös muiden mielipiteet huomioon :)
Hyvää loppu päivää kaikille!

8 kommenttia

 1. Juuri näin! Hyvää tekstiä ja samaa mieltä olen.
  Jos ei pysty kommentoimaan asiallisesti niin voisi jättää kokonaan kommentoimatta :)

  VastaaPoista
 2. Kiva että oot samaa mieltä :) Niinpä.

  VastaaPoista
 3. Jep niin totta! Mää muistan kuinka oikeasti loukkaannuin siitä kuinka olen laiska ja huono mutsi kun en pystynyt imettään kahta viikkoa pidempään! Noh, hyvin tuo neiti on kyllä elossa pysynyt korvikkeella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voi eikä :s Siinä taas oli sitten joku joka ei yhtään miettinyt mitä sanoo :/ En mäkään imettänyt kuin 5 päivää. Ja hyvin kyllä kasvaa ilmanki tissiä :p

   Poista
 4. Totta koko teksti! :) mä en kans ymmärrä miks jotkut ihmiset ei osaa ajatella niillä omilla aivoilla ja osais sanoa asioita ilman, että haukkuu muita. Asioista voi ja pitääki olla eri mieltä, mut ei se toisen ajatus silti paska ole, vaikka se eriävä oliskin :)

  Mun blogin eka kommentti oli:läski lapsi. Sen mä poistin heti, enkä jaksanu vaivata päätäni sen kanssa, vaikka pahalta se tuntu, jollain oli vaan ongelmia itsensä kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Niin totta, joillain vaan se ajatus ei toimi yhtä hyvin. No olipas ilkee kommentti, ja se satuttaa vielä enemmän kun kyseessä on oma lapsi :/ Mutta pitää vaan yrittää olla välittämättä tommosista ja jättää ne omaan varjoonsa.. Vaikka itse oon kyllä semmonen että otan asioita helposti itseeni ja loukkaannun. :D

   Poista

Kiitos kommentista!