Pelottava perhepeti


 Perhepeti tuntuu olevan paljon päänvaivaa aiheuttava aihe. Joko sen vakuutetaan olevan vauvan turvallisin ja parhain paikka nukkua tai sitten se lytätään alas manalaan saakka. Itse koen asian niin, että toisilla se toimii ja toisilla se ei oikeasti vaan toimi ollenkaan.
Meillä se ei todellakaan toimi. Silti Noel nukkuu meidän kanssa samassa sängyssä, ainakin osittain.
Pääosin me pyritään nukuttamaan Noel aina omaan sänkyyn ja siellä oikein hyvin nukkuukin. Öisin kuitenkin herää edelleen niin monta kertaa, että mun imetysaivot päättää aina sammua siinä samalla kun syötän Noelia maaten meidän sängyssä. Siihen se jätkä sitten jää meidän väliin.
Enkä mä kestä sitä.Tottakai se on ihanaa kun se oma rakas lapsi tuhisee maailman suloisimpana siinä kainalossa, mutta siihen se ihanuus jääkin. Varpaita suussa ja kuolaa silmässä.
 Perhepedissä mulla myös menee paikat ihan tosi jumiin. Meillä on sänky keskellä huonetta, joten vasen kylki on ainoa mahdollinen nukkuma-asento Noelin ollessa välissä. Kerran syötin Noelia oikealla kyljellä niin, että hän oli reunan puolella ja siinä superväsyssä onnistuin nukahtamaan siihen. Lopun osaattekin varmaan päätellä itse. Se tömähdys ja lohduton itku. Maailman kamalin fiilis kun heräät siihen ääneen ja tajuat mitä on tapahtunut. Onneksi koskaan ei ole tullut mitään mustelmaa pahempaa.

Viime yö herätti mut miettimään tätä aihetta ihan kunnolla.
Olin ottanut Noelin aamuyöstä tissille viereen, ihan kuten aina. Nukahdin siihen, enkä siirtänyt häntä takaisin omaan sänkyynsä. Seuraavaksi havahdun siihen, kun kuuluu hiljaista yninää ja pienet jalat potkii mua. Herään ja huomaan ettei Noelia näy. Paniikki iskee kun ymmärrän missä hän on.
Noel oli piiloutunut kokonaan päätä myöden mun peiton alle ja siinä päällä vielä Nikon peitto! Otin äkkiä peitot pois ja Noel oli aivan hiestä märkä, vaikka nukkui vaippasillaan.
Hengitys oli hiukan tiheää, mutta nopeasti rauhottui rinnalle ja jatkoi levollisesti uniaan.
Minä en niinkään.

 Se tunne oli ihan hirvittävä kun mietti miten siinä olisi oikeasti voinut käydä.
Mä en ymmärrä miten sikeesti oon voinut nukkua, etten oo tajunnut vetäväni peittoa korviin vauvan yli.
Siitä ei myöskään ole pitkä kun tämä samainen pikkukaveri oli änkenyt päänsä mun tyynyn alle, mutta sen onneksi huomasin aika nopeasti.

Tästälähin aion pysyä yösyötöt skarppina ja poika siirtyy samantien takaisin omaan sänkyynsä kun masu on täytetty.
Alkutekstiä toistaen, toisilla perhepeti toimii ja toisilla se ei todellakaan toimi, jokainen päättäkööt siitä itse.

Me sanotaan perhepedille ei kiitos.7 kommenttia

 1. Toimisiko pinnasänky sivuvaununa teidän sängyssä kiinni? Saisit vauvan syötettyä ja siirrettyä vaivattomammin omaan vuoteeseensa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin meillä oli silloin kun Noel oli ihan pieni. :) Nykyään ei onnistu kun nousee jo seisomaan, niin pohjan täytyy olla laskettuna ja sieltä olisi varmaan vaikee nostaa sänkyyn jos olisi kiinni siinä. :/

   Poista
 2. Meillä pinnasänky toimi laitana ja vauva nukkui mun ja pinnasängyn välissä.

  VastaaPoista
 3. Voi harmi! Toimiiko sitten jos sänky tarpeeksi leveä? Ite oon vastustellu perhepetiä pitkään. Mutta nyt poitsun 7kk kanssa on ollut palko tottua. Osittain. Samoja asioita pelkään myös. Mitään ei ole kuitenkaan käynyt. Poika nukkuu rauhallisemmin vieressä kuin omassa sängyssä. Meillä toimii se, että sänky on tarpeeksi leveä. 180cm. Tyynyn laitan aina niin ettei vähingossakaan lähde minnekään ja peiton lukitsien lantiolle. Olen tosi herkkä uninen.. herään aivan kaikkeen mitä vieressä tapahtuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meidän sänky on 160cm, eli isompi toimisi varmasti paremmin! :D Hyvä, että teillä perhepeti on ollut hyvä ratkasu huonoihin öihin. :) Mulla peiton on aina pakko oltava oman naaman lähellä, mutta Noelin ollessa vieressä oon tyytynyt pitämään niin, että on max hänen olkapäähänsä asti. Jotenkin olin sitten unissaan sen peiton riehtassut siihen normaaliin paikkaan halittavaksi.. :/ Mä myös yleensä herään heti kaikkeen, mutta nyt taitaa olla niin paljon univelkaa, että se vaikuttaa.

   Poista
 4. Hui, varmaan aika säikäyttävä tilanne! Perhepeti on meillä toiminut tosi hyvin ja se on selkeästi meidän juttu. Ymmärrän kyllä hyvin, ettei se kaikille sovi. Aiemmin oli vähän ahdasta, mutta nykyisin meillä on kolme sänkyä rinnakkain ja hyvin mahtuu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!