Vertailua: Tyttöraskaus vs. Poikaraskaus

Jokainen raskaus on omanlaisensa, kuten myös vatsassa kasvava lapsikin. Erot ei välttämättä ole suuria, mutta silti niitä löytyy aina.
Tämä raskaus verrattuna Jaden odotukseen on ollut aika paljolti samanlainen, mutta toisaalta taas ihan erilainen. Suurin yhtenäisyys taitaa olla vähäiset oireet, sekä tietysti molemmissa raskauksissa ollut ennenaikaisuuden riski.
 Ne vähäisetkin raskausoireet, mitä mulla on ollut ovat kuitenkin olleet keskenään ihan erilaisia.

Jaden odotusaikana oireena oli:

-Lievää huonoa oloa rv6-10. Huono olo meni kuitenkin aina makoilulla ohitse, eikä kestänyt kauaa kerrallaan.

-Alkuraskauden väsymys oli aivan kamalaa! Olisin koko ajan voinut vain nukkua.

-Tosi monet hajut pistivät nenään ja saivat ällötyksen aikaan. Kuten nuudelit ja Saarioisten lihaperunasoselaatikko! Pahin oli kuitenkin joku pinaattipasta -valmispussi, mitä Nikolle tein ja jouduin sen 5 minuutin keittämisen aikana käydä miljoona kertaa parvekkeella haukkomassa happea, kun en kestänyt sen hajua! Ainiin ja kaikki lihat olivat myös luokkaa ''hyi yök haisee, en syö.''

-Himoina oli ehdottomasti juustonaksut ja limsa!


Ei muuta. -Ei tissikipua, ei närästystä kuin ehkä kerran tai kaksi, ei oksentamista, ei turvotusta, en tuntenut edes mitään liitoskipuja missään vaiheessa. Enkä kyllä vieläkään tiedä mitä ne ovat tai miltä tuntuvat.

Tässä (poika)raskaudessa oireina on ollut:

-Ihan ensimmäinen oire oli menkkoja edeltävien finnien puuttuminen. Muutamaa kukkaa lukuunottamatta naama on ollut paremmassa kunnossa kuin yleensä.

-Ennen plussausta havaitsin myös toisen oireen: hiusten lähtö! Niitä lähti aivan tupoissa irti aina kun vähänkin haroi hiuksia. Nyt tämä ilmiö on onneksi rauhoittunut. Hiustenlähdöstä huolimatta ne ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja pysyneet hyvässä kunnossa.

-Alkuraskauden verenvuoto. Tähän ei koskaan löytynyt mitään syytä.

-Alussa oli myös hieman huonoa oloa, aika paljon voimakkaampaa mitä Jaden aikana, mutta niistäkin selvittiin ilman oksentamista.

-Närästys. Närästänyt lähes päivittäin jostain rv25 lähtien.

-Mitään tiettyä ruokahimoa ei ole ollut, mutta kaikki herkut ovat löytäneet mun luo jotenkin hassusti raskauden aikana. Voisin elää vaikka pelkällä täytekakulla!

-Itkettää. Voisin itkeä vaikka joka asiasta ja välillä olen havahtunutkin omaan itkuun, mutta en edes tiennyt mille itken.

-Yksi oireeton oire on ollut myös se, että tässä raskaudessa ei ole mitkään hajut ottaneet nenään tai tehneet pahaa.

Tässä raskaudessa on ollut hieman enemmän oireita, mutta aika (ihanaisen) olemattomia kuitenkin.
Suhteellisen helpot alkuraskaudet ovatkin kostautuneet sitten niillä supistuksilla. Jaden odotuksessa supistukset alkoivat vasta rv29, mutta ne tekivätkin nopeasti hallaa paikoille. 6 viikossa pelkät harjoitussupistukset olivat saaneet kohdunkaulan katoamaan ja paikat auki 3 sentin verran. Muutenkin viimeiset viikot Jadea odottaessa olivat ihan hirveitä. Joka paikkaan vain sattui ja pienikin liike pisti supistamaan. Siihen verrattuna olen voinut nyt erittäin hyvin!
Nyt supistuksia alkoi tulla jo 14 viikolta lähtien, mutta ne eivät ole saaneet onneksi niin nopeasti pahaa aikaan. Viimeksi 2 viikkoa sitten rv31 oli kaulaa jäljellä 1,5cm ja ulkosuu sormelle auki. Tiedä vaikka tässä mentäisiin vielä yliajalle asti! Nyt tosin iltaisin aina Netflixia katsoessa olen jotunut kellottamaan säännöllisiä supistuksia, jotka kestävät sen pari tuntia ja sitten loppuvat. Mutta se nyt on ihan normaalia muutenkin uudelleensynnyttäjälle. Ja vaikka se lähtö tulisikin, niin on jo sen verran hyvät viikot, ettei pienen tuloa enään edes esteltäisi. Enään 3 viikkoa täysiaikaisuuteen ja sitten ainakin saa syntyä luvan kanssa.Uskotaan, että raskausmahan muodosta voi päätellä sukupuolen. Jos niin ajatellaan, niin sitten mulla olisi kaksi poikaa. Jaden aikana kaikki väittivät poikamahaksi ja samaa on sanottu nytkin. Mahat ovat olleet siinä mielessä samanlaisia, että raskautta ei huomaa takaapäin. Tämä nykyinen pallo on kuitenkin ollut pyöreämpi ja isompi, kun taas Jadea odottaessa maha kasvoi enemmän alhaalla. Nyt tosin maha on laskeutunut, joten kuvassa on alempana kuin Jaden aikanen raskausmassu. Harmittaa kun Jaden odotusaikana tuli otettua hyvin vähän kuvia. Viimeisin kuva on juuri tuo 35+ -viikoilla otettu, vaikka neiti viihtyikin mahassa tuosta vielä 2 viikkoa.

Vaikea näin kahden raskauden kokemuksella sanoa, että vaikuttaako se sukupuoli oikeasti niihin oireisiin vai ei, mutta näin mulla: eri sukupuolet, eri oireet.

1 kommentti

  1. Täälä on myös vertailtu oireita kun on tyttö ja poika odotus koettu. Pojan odotusaikana oli pahoivointia, ja paljon. Tytön aikana en muista ainakaan kärsineeni siitä. Meillähän ei sukupuolta tiedetä vielä mutta on kyllä niin poikaolo, jännä nährä kumpiko tuloo.

    Täälä myös alkanut supistella jo viikoilla 10 mutta viime ultrassa ei onneksi ollut ne tehneet mitään pahojansa. Mutta kun ripeämminkin nyt liikkuu niin kyllä se heti vatsassa tuntuu, tympiää!

    Toivotaan että sielä pieni matkustaja pysyy kyydissä vielä hetken :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!