Lääkäri


Tänään meillä oli lääkäri käynti Jaden puklailun takia.
Meidät otti vastaan ärsyttävän tekopirteä pyöreä nainen, joka mulkoili meitä kauheasti. Tämä lääkäri käytti neidistä jatkuvasti myös nimeä ''imeväinen'' ja siihen meinasi niin palaa hermot. Lääkärin mielestä myös syötämme Jadea liikaa ja siksi tämä puklailee paljon. Joo voisi se niinkin olla, mutta kun ei ole! Sillä määrällä ei ole mitään väliä paljonko Jade syö, puklaa anyway vaikka söisi sen 100 ml tai söisi sen 40 milliä. Lääkäri kuitenki anto meille reseptin, että saadaan hakea apteekista siihen jotain lääkettä, vaikka hänen mielestään ei mikään ole vikana. Pakko kyllä sanoa, että tällä kertaa luotan enemmän omaan itseeni kun lääkäriin. Kyllä minä tiedän ettei ole normaalia, että joka ilta koko tyynynliina lainehtii puklusta, tai se että oksennus lentää toisella kaaressa ja sen jälkeen itketään sitä kun se sattuu tai se että pulku voi tulla jopa tuntien päästä vaikka kun vaihtaa vaippaa.. ei mun mielestä ainakaan ole kovin normaalia. Mutta lääkäri oli sitä mieltä että toiset vauvat puklaa enemmän ja toiset vähemmän, joo niinhän se on, mutta on myös niitä joilla se puklailu ei ole normaalin rajoissa.
Lääkäri myös käski antaa maitoa 50ml kerralla ja 3-4h välein!? Haloo jos täällä nyt syödään 2h välein sen 100-120ml niin miten ihmeessä tommonen muutos muka tapahtuisi. Joo tiedän että välit saisivat olla pidemmät kun sen 2h, mutta mitä me voidaan sille tehdä jos toisella on nälkä, mikään ei ole hyvä eikä tuttikaan kelpaa, en mä rupee kuuntelemaan sitä tuntia tai kahta kun Jade huutaa nälkäänsä, ei en todellakaan... Ja se että antaisin vain sen 50ml kerralla, joo sitä koitettiin, menikö puolituntia niin tyttö huusi jo nälkäänsä.. Me jatketaan siis samaan tapaan miten aina ennenkin, ihan niin kuin tätä käyntiä ei olisi ollutkaan, koska eipä siitä mitään hyötyä ollut.

12 kommenttia

 1. Meilläkin puklas paljon mut se meni vaan ohi kun poik kasvo hyvin niin ei mitään hätää sillon,inhottava vaiva vaan kun täytyy vaihtaa vaatteita jne koko ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tääläkin loppuisi pian.. No viimestään varmaan parin kk päästä kun alotetaan kiinteet. Joo täälläkin saa vaihtaa vähän väliä vaatetta..

   Poista
 2. Meil oli erittäin paha refluksi. Sakeuttaja korvikkeen vaihto ja cuplaton oli ainoa apu. yli kuukausi kanniskeltiin nieleskelevää huutavaa lasta ennenku apu löyty. Muista röyhtäyttää hyvin ja pitää syömisen jälkeen 15 min kohoasennossa ja kaikki vaunut jne kohoasentoon ja sängynalle kirjoja nii et on 8 cm ylempänä pääty. Ja ei turvakaukaloon heti syömisen jälkeen... pahentaa oireita ku jalat painaa vattaa.

  http://raskauteni.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan koitettu jokaista korviketta, sakeuttajaa ja cuplatonia, sakeuttajasta on ihan pikkusen apua, mutta edelleen lentää kaaressa.röyhtäytyksestä en oo myöskään huomannu olevan mitään apua, eli ei mitään eroa röyhtäyttääkö vai ei, mutta tottakai sen teen ettei sitten ylimäärästä ilmaa jää.. Ainoa mistä on edes jonkun verran apua on pysty asennossa syöttäminen.. Joo pystyasento on hyvä,, mutta vaikka menisi puoli tuntiakin ja heti kun Jaden laskee lattialle selälleen tulee puklut.. Jep kerrasta opin ton että turvakaukaloon ei heti syömisen jälkeen kannata laittaa.. lainehti koko neiti kaukalossaan kun päästiin perille, eikä oltu huomattu mitään kun tälläkertaa tyttö oli ollut vaan hiljaa ja puklaillut yksinään. :D

   Poista
  2. Voih. Se on kyllä nii vauvakohtaista että mikä toimii. :/ Gavisconia ootteko kokeillu? Vai antoko lääkäri siihe just reseptin. Joskus voi myös allergia oirehtia noin. Et kannattaa kokeilla omneo maitoa se oli muistaakseni sitä allergisille tarkotettua. :)

   Poista
  3. Totta. Joo just siihen resepti saatiin että nyt aluksi ainaki koitetaan sitä ja sitten jos ei auta niin koittaa tota Omnea maitoa :)

   Poista
 3. Meillä kans puklas mun mielestä enemmän kuin normaalisti ja tunnin kahden päästä syömisestäkin. Kaveri vinkkas maidonsakeuttajaa ja käytettiin sitä pari kolme kk ja tehos! Nutrilon merkkistä apteekista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös Nutrilon käytössä.. Näköjään toisille tehoo toisille ei :D

   Poista
 4. Meillä pulautteli tyttö paljon heti syntymästä saakka ja itki ekat 4kk yöt läpeensä. rampattiin lääkärillä, jopa yksityisellä lastenlääkärillä ja kaikki vaan sano et koliikki ja pulauttelu normaalia noin pienillä. pulauttelu väheni ku söi kunnolla kiinteitä 6-7kk ikäsenä ja ku alkoi olla enemmän pystyasennossa. No nyt kuitenki tyttö 1v4kk ja ilmeisesti on maitoallergia... ottaa päähän ettei mua sillon kuunneltu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä ;s Toi on kyllä niin pyllystä että aina vedotaan siihen että joo se on yleistä vauvoilla, no mutta kun jotkut vauvat eivät vaan kuulu siihen joukkoon joille tämmönen on normaalia puklailua yms..

   Poista
 5. Joillakin lapsilla on ahtaammat hengitystiet ja puklailu johtuu siitä. Eli sillä ei ole väliä minkä merkkistä maidonkorviketta antaa tai röyhtäyttääkö. Se sitten kiinteisiin siirtyessä vähenee. Ja toivotaan että teillä helpottuisi :)

  VastaaPoista
 6. Pepti on sitä maidotonta korviketta! Omneo on herkkävatsasille :) se pepti on kyllä kallista mut jos saa lausunnon maitoallergiasta lääkäriltä niin siihen saa kelakorvauksen.
  Meillä oli kovaa pulauttelua kans pikkuvauvana ja se jatku itseasiassa 10kk asti :s 4-6kk oli pahin aika kun oppi niin paljon liikkumaan, konttas, nous pystyyn, lähti tukea vasten.. ja oli koko ajan heilumassa ni nous herkemmin ylös. Meillä kans tuli sitä puklua ruokailuista riippumatta ja missä vaan. En tiiä mikä sen sitten lopulta parans, kävelemään lähteminen ehkä auttoi. Lääkärissä ja neuvolassa sanottiin vaan että toisilla on löysempi se vatsaläppä ja "pitäis siinä 6 kuukauden kohdalla kiristyä". No meillä tais vähän kiristyminen venähtää.. :D allergioita ei koskaan epäilty, koska poika oli aina niin rauhallinen, ei koskaan huutanut ja nukku yötkin 1 herätyksellä synnäriltä asti, 3 kuisesta miltei täysiä öitä ja painoa tuli hyvin. Meillä oli kans rintavauva niin ei voinu kikkailla ees millään eri korvikkeilla tai sakeuttajilla :s

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!