Tytöille omat & pojille omat?


 Torstaina haettiin Jadelle kaupasta yllä oleva traktori, sillä pitäähän nyt isolla tytölläkin oma auto olla. Jade tykkää hirmusesti autoista ja päristeleekin menemään, kun kysyy mitä autot sanoo. Aina kun teeveessä näkyy autoja tai mopoja niin usein alkaa ihme riehuminen ja kiljuminen. Tämä nyt ei ehkä olekkaan mikään kaikista hienoin auto, mutta kelpaa hyvin melkein 7kk ikäiselle mukulalle ja vaikka menisikin rikki, niin eipä se liikuttaisi juuri yhtään, sillä hintaa tämmösellä aika perinteisellä hiekkaleluautolla oli huimat 4e. Mutta Jade tykkää ja se on pääasia. Tämä on myös hyvä ensiauto näin pienelle, sillä ei tässä ole mitään pieniä osia mitä repiä irti ja laittaa suuhun. Vaikka voi myös olla että löytyykin ihan ensi autoiksi tarkotettuja leluja, mutta mä nyt törmäsin vaan tämmöseen halppis hiekkaleluun ja päätin että se muuttaa meille.
Tottakai Jadella on myös auton ratti!
 Usein luokitellaan, että autot ovat poikien leluja ja nuket tyttöjen. Mun mielestä ihan yhtälailla pojat voi leikkiä pienenä nukeilla ja tytöt autoilla. Tosin ajatus siitä että poikalapsi lykkii nukenvaunuja pihalla, tuntuu hieman kaukaiselta, mutta mulle ainakin asia olisi ok, jos lapsi kerran haluaa leikkiä nukeilla, niin leikkikööt. Kyllä minäkin oon pihalla huristellut leluautoilla. Muutenkin yleensä kouluikään mennessä poikiakin alkaa kiinnostamaan enemmän ne omat poikien jutut ja samoin tytöillä. Miten teillä, onko teidän mielestänne olemassa vain poikien ja tyttöjen lelut erikseen?
Vaatteissa mä olen kylläkin sen verran tarkka, että niiden pitää olla selvästi tyttöjen vaatteita. Jadella on muutenkin niin vähän hiuksia, niin jos olisi vähänkin neutraalimmat vaatteet, niin saisivat kyllä monet arvuutella sukupuolta. Mutta kaikki tavallaan(:

3 kommenttia

 1. Kyllä mä ainakin leikin lapsena autoilla paljon useemmin kuin nukeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Eikös tuo oo kaivuri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi kyllä ollakkin : D en oo niin perehtynyt. Meille se on kuitenkin vielä ihan vaan auto ja sitten kun Jade on vanhempi niin saakin opettaa kaikki rekat ja kaivurit erikseen :)

   Poista

Kiitos kommentista!