Jade the ruokahirmu!

 Päätin tänään ihan huumori mielessä antaa Jadelle lusikan käteen ja lautasen naaman eteen, jotta olisi tyttö saanut ruokailla ihan itse. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niinkuin strömsössä ja ei kyllä vielä todellakaan tarvitsekkaan! Jade ei ihan vielä ymmärtänyt jutun ideaa, vaan lautanen lenteli lattialle tai sitten koko naama ui lautasella, mutta ainakin neidillä oli hauskaa ja se on pääasia. Vaikka sitten kun typy on vanhempi niin pitää opettaa, että ruualla ei saa leikkiä, mutta tämä nyt on asia erikseen kun lapsi on vielä vauva. Mutta jos tätä nyt harjoitteluksi voi sanoa, niin eipä tästä mitään haittaakaan pitäisi olla.
 Ajattelinkin, että joka päivä Jade saisi syödä välipalan itse, tottakai mun avustuksella ja niin, että sinne suuhun meneekin sitä ruokaa, eikä vain lattialle. Muutenkin Jadella on nyt ollut hieman ongelmia syömisen kanssa, eikä ruokailusta meinaa tulla mitään, kun koko ajan pörrätään tai revitään lusikkaa kädestä, mutta kun Jadella on oma lusikka, niin tämä keskittyy vaan siihen, niin ehdin aina johonkin väliin ujuttaa ruokalusikankin. Tosin välillä Jade vetää myös siitä raivarit kun huomaa, että huijasin häntä..Viisas lapsi, tiedä sitten keneen tullut;)
 On myös pakko myöntää, että olen ollut tosi laiska sormiruokailussa, vaikka sitä ollaan aloiteltu jo aikaa sitten. Mä en tiedä mitä mun päässä on liikkunut, vai onko edes mitään, mutta en ole keksinyt muuta sormiruokaa, kuin naksut. Nyt oon kuitenkin viisastunut ja älynnyt, että Jadehan voi syödä käsin lähes kaikkea, mitä nyt ilman hampaita ja tämän ikäinen saa syödä. Pitääpi siis ottaa itteensä niskasta kiinni ja ottaa joka päiväiseksi jutuksi tämä sormiruokailu. Jade vaan on aikamoinen sihtikurkku ja tuntuu ''tukehtuvan'' jokaseen ruokaan, mitä tarjotaan, paitsi naksuihin. No harjotus tekee mestarin, vai miten se meni, joten eiköhän meidän hienohelmakin pian siihen karkeampaankin ruokaan totu.
Ps. Jade on vihdoin nukahtanut! Eipä sitä nukuteltukkaan kuin 1½ tuntia ja huusi ilmeiseseti mahakipujaan ja tästä syytän tuuti2! Taitaa olla siis maidon vaihto jälleen edessä, sillä kakkos maitoon on joka tapauksessa siirryttävä, että neiti saa kaikki tarpeelliset aineet maidosta.

2 kommenttia

Kiitos kommentista!