Jade 7kk & ISO edistys

Aika kuluu nopeesti ja typylle tuli tiistaina mittariin jo 7kk! Jade on nyt lähempänä yhtä vuotta, kuin syntymää. huhhui..
Iän myötä Jaden luonne vahvistuu koko ajan enemmän ja enemmän ja minä tulen varmemmaksi siitä, kuinka paljon Jade onkaan perinyt mun luonnetta, hyvässä sekä pahassa. Mä niin tiedän että tän neidin kanssa tullaan ottamaan yhteen vielä ja monesti, sillä meillä molemmilla on niin voimakas luonne ja tiedetään mitä halutaan. Jade on myös iloinen ja onnellinen lapsi, mutta silloin kun suuttuttaa, niin silloin todellakin suututtaa ja sen huomaa kaikki. Jadesta on myös selvästi tullut aivan isin tyttö! Ja siitä olen jotenkin iloinen, sillä itsekkin olen ihan isin tyttö ja isi on ihan paras!Aamusinkin Jade viihtyy Nikon kanssa lattialla vaikka 3 tuntia putkeen, ilman yhtäkään itkua. Toisinkuin mun kanssa viihdytään puolituntia ja sitten vikistään ja naristaan niin kauan, että pääsee päikkäreille. Muutenkin Nikon seurassa Jade on paljon kiltimpi ja heti kun mä herään niin alkaa tinttailu. Mun syliin kuitenkin Jade rauhoittuu nopeemmin jos on jokin hätä ja kyllä äidillekkin niitä haleja ja pusuja annetaan, etten aivan yksin kuitenkaan jää. :D

Ruoka on Jadelle maistunut aina paremmin kuin hyvin, vaikka aina puolet ulos on tullutkin, mutta nyt onneksi pulauttelu alkaa olemaan historiaa, vaikka kyllä sitä edelleen tapahtuukin. Nyt on syömisessä otettu hieman takapakkia ja ruualla on kivempi leikkiä, kuin syödä, mutta uskon että kuuluu ihan tähän ikävaiheeseen, kun kaikki muu on kiinnostavampaa kuin se itse syöminen. Puuro uppoo neidille parhaiten, mutta ehdoton inhokki ruoka on Piltin päärynä-mustikka puuro. Aluksi Jade ei tykännyt yhtään kukkakaalista tms. mutta nykyään sekin uppoaa ihan ok, vaikkei kyllä vieläkään mitään herkkua ole, mutta tua piltin puuro ei uppoa vaikka sitä ollaan yritetty tarjota tuhat kertaa. Neidille kelpaa ainoastaan Muksun kaurapuuro. Meillä ollaan syöty jo reilu kuukausi 5 ateriaa päivässä, välillä tosin välipala saattaa unohtua ja silloin syödään vain maitoa. Mä oon ollut tosi laiska opettamaan Jadea juomaan vettä ja sen vuoksi hän ei sitä suostunut juomaankaan. Nyt oon kuitenkin ottanut itteeni niskasta kiinni ja joka ruokailun jälkeen tarjoan vettä, välillä se uppoaa välillä ei. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Me otettiin myös nyt eilen uudestaan käyttöön Tuuti2 ja nyt aluksi laitetaan puolet ykköstä ja puolet kakkosta, sillä viimeksi kun siirryttiin Tuuti2 niin yöt rupesivat menemään ihan päin persuksia. Toivotaan, että nyt menisi edes vähän paremmin.
Nyt meillä nukutaan huomattavasti paremmin.(ainakin vielä, ellei Tuuti2 pilaa tätäkin iloa..) Jade menee nukkumaan aina salkkareiden jälkeen, iltapuuron syötyään. Jade nukkuu yössä sen 12 tuntia ja herää vaihtelevasti 1-3 kertaa syömään. Ensimmäisen kerran Jade herää aina 11-01 välillä syömään ja sitten nukkuu joko aamuun asti tai herää vielä muutamat kerrat. Nyt viime viikko ollaan herätty lähes joka aamu puoli 7 aikaan, vaikka ennen nukuttiin aina 8-9 asti, ja kyllä on ikävä niitä ''pitkiä'' aamuja. Tänään Jade tosin päätti nukkua jopa 8 asti!wuhuu!
Jos me herättiin puoli7 niin Jade meni ekoille päikkäreille jo ennen 10 ja nukkui n. 2h. Tämmösinä aamuvirkku päivinä Jade nukkuu aina kolmet päikkärit, mutta normaalisti nukkuu vain kahdet. Ensimmäiset 11-13 ja toiset 16-17.
(Nytkin Jade on nukkunut vaunuissa 1½ tuntia♥)

Mutta se iso edistys, mikä meillä on tapahtunut! Vielä pari viikkoa sitten meillä ei käännytty juuri ollenkaan, mutta nyt siihen on tullut muutos. Jade on viikon verran jo kääntyilly todella paljon ja varsinkin kun pitäisi pukea tai vaihtaa vaippaa, niin silloinhan se kääntyminen vasta hauskaa onkin. Mutta ei tässä vielä kaikki, sillä nyt meillä ollaan myös lähdetty liikkeelle muullakin tavalla kuin peruuttamalla. Nimittäin pari päivää sitten Jade lähti ryömimään! Ja päivä päivältä mennään vaan kovempaa ja kovempaa. Mä olen niin ylpeä mun pienestä ja siitä kuinka ison kehitysharppauksen se on oppinut näin nopeasti. Jade yrittää myös todella paljon päästä istuma-asentoon konttaus asennosta, tuskin siihenkään kauaa menee. Pian saadaanki jo lujaa juosta tytön perässä.

Tää video on torstailta, kun oppi ryömimään. Nyt mennään jo huomattavasti nopeempaa;)

6 kommenttia

 1. Oho! :D hyvä tyttö ku osaa jo ryömiä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, en mäkään ois uskonu että se näin nopeesti lähtis liikkeelle :D❤

   Poista
 2. kannattaa laittaa pinnasängyn pohjaa alemmas, jos hoksaa kohta laitaa vasten nousta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin oon aatellukkin, että pian vissiin pitäs laskee tai ainakin viimestään sitten kun oppii itte menemään istumaan :) Kun ei tua ole vielä sängyssä tajunnut kääntyä :D

   Poista
 3. luetko sellasta blogia kun Itkupotkuraivari? :) (sannaheijj.blogspot.fi)
  -meitsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lue, sillä ei oo koskaan tullut vastaan missään :)

   Poista

Kiitos kommentista!