Voihan virus!

 Tänään mulla ja Nikolla piti olla hieman lapsivapaata ja oltais menty Vaasaan vähän ihmisten ilmoille. Suunnitelmat meni kuitenkin päin mettiä, sillä Jade sairastaa nyt ilmeisesti vauvarokkoa.
Jade oli valvottanut Nikoa koko yön, (minä kuuro oon taas vaan nukkunut..) ja joskus 05 aikaan aamuyöstä havahdun Jaden itkuun ja totean heti Nikolle, että se ei ole nälkä itkua ja että nostaa tytön sänkyyn. Jade oli ihan hiestä märkä ja tulikuuma, no ei muuta kuin yöpuku pois päältä ja kuumetta mittaamaan ja lukemakin oli huimat 40 astetta! Suppoa pyllyyn ja yrittää saada neiti uudestaan nukahtamaan.
Aavistin heti oireista, että voisi olla vauvarokko, sillä kuume alkoi ihan yhtäkkiä, ilman mitään flunssan oireita. Käytiin kuitenkin 11 aikaan lääkärillä ottamassa verikokeita ja katsomassa korvat. Tulehdusarvot oli 17 ja korvat kunnossa, eli siltä osin kaikki hyvin. Lääkärikin epäili että on luultavasti vauvarokko, sillä mitään muita oireita, kuin korkea kuume ei ole. Nyt siis vain tarkkaillaan.
 Jade on koko päivän ollut kuitenkin ihan hyvävointinen, mitä nyt tottakai kitisee ja nukkuu vain pieniä pätkiä. Ruoka ei myöskään maistu ja vähän väliä saakin ruiskutella vettä toisen suuhun, sillä ei suostu pullosta juomaan. Vähän kyllä ihmetyttää se kun tämä on jo kolmas kerta 4kk sisään kun Jade on kipeänä. Aiemmat tosin on ollut vain flunssaa ja pientä lämpöilyä ja tämä taas yleinen lasten virus, mutta silti. No onneksi ainakaan netin mukaan tämä ei ole mikään kovin pitkäkestoinen tauti ja nyt kyllä toivotaankin että menisi pian ohi. Nyt ei ole onneksi kuume enään noussut yhtä korkealle. Käytiinkin apteekista hakemassa nestemäistä lääkettä, sillä supossa kesti 5 tuntia(!!) vaikuttaa kunnolla. Viimeksi kun katoin lämpö oli 38,7 ja sitten annoinkin kitisevälle vauvalleni lääkettä ja nyt tämä tuhisee omassa sairaspedissään.
Kyllä välillä jaksaa hymyilläkkin
Onko täällä muilla kokemuksia vauvarokosta?

2 kommenttia

 1. Voi toista pientä potilasta :( <3 Meille ei ole tauti vielä kertaakaan iskenyt kunnolla, tosin Vilppu joutui melkein heti synnyttyään teho-osastolle infektion takia. Ehkä siinä oli meille tautia kerrakseen. Vauvarokkoa ei ole ollut meillä, eikä kyllä lähipiirissäkään (toistaiseksi). Pikaisia paranemisia teille <3

  Ja hei kuule, sinut on haastettu ;) : http://tamahetkionnyt.blogspot.fi/2014/04/hui-minut-on-haastettu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä vaan ettei teillä ton infektion lisäks olla sairasteltu! :) Meilläkään ei tainnut sittenkään olla vauvarokko kyseessä, sillä Jade oli kipeä vain sen yhden päivän (eilisen) ja tänään tytöllä ei ole ollut yhtään mikään :D tyyppi on niinkuin ei olisi koskaan kipeä ollutkaan. :)

   Poista

Kiitos kommentista!