Kaspian 2kk!


(linkki:Kaspian 1kk)

Missä on se ihan mini ja ruttuinen vauva? -no ei ainakaan enään täällä. Se pieni ruttukasa on muuttunut jo ihan itsensä näköiseksi isoksi vauvaksi. Ja ikäväkseen poika näyttääkin aika paljolti äidiltään. ;) Meidän blondi ei ole enään se pikkuruinen vastasyntynyt joka vain aina rauhassa tuijotteli ympärilleen ja nukkui 22/24h.

Nyt Kaspianilla on jo jonkinlainen ja aika säännöllinen päivärytmi ja se menee näin:
Aamulla heräillään 09-10 aikoihin ja syödään. Tehdään aamupesut ja puetaan päivävaatteet ylle. Höpötellään ja otetaan vastaan paljon pusuja isosiskolta (äidiltä ja isiltä myös). Tissitellään ja klo. 12-13 Kaspi menee ekoille päikkäreille. Useimmiten Kaspian nukkuu ''pitkät'' päikyt vaunuissa sisällä. Hän nukkuu yleensä sen 3h, eli heräilee 15-16 aikoihin. Ja taas tissiä suuhun. Klo. 16-17 lähdetään yleensä kauppaan tai kyläilemään ja miniukkeli sammuu autoon. Kaspi herää klo. 18-19 ja valvoo 22-23 asti ja sitten suuntaa yöunille.
Jokainen yö on meillä erilainen. Välillä ollaan hereillä enemmän kuin nukutaan ja välillä taas nukutaan yhtä hyvin kuin muumit talven yli.
Mutta esimerkkinä viimeyö:
Kaspian meni nukkumaan klo.22, eka herätys 03, seuraava klo. 04.50, (ihmeen lyhyt pätkä, mutta syynä taisi olla pöksyyn tulleet sinappiplöröt) sitten herättiin 08 ja klo. 09.20 noustiin yöunilta.
Päivisin syömävälit ovat aika tarkkaan 2h ja öisin eka pätkä 4-5h ja loppuyö nukutaan 2-3h pätkissä.

Kaspi ainakin siis tietää yön ja päivän eron. Eikä heräile 1-2h välein ympäri vuorokauden, niinkuin eräs toinen teki.. :D Vaikka niinkuin sanoin, öiden meininki vaihtelee ja kyllä nytkin on niitä huonoja öitä ollut kun heräillään jatkuvasti milloin mistäkin syystä.

Kaspian on aikamoinen sylivauva, eikä ilman megaluokan viihdyttämistaitoja viihdy lattialla tai sitterissä viittä minuuttia kauempaa. Sylissäkin ollessaan herra vaatii jatkuvaa asennon vaihtoa tai vähintäänkin pientä hytkyttämistä.
Hän hymyilee, juttelee ja kovasti yrittää jo kääntyä selältä vatsalleen. Vielä ei kuitenkaan ole onnistunut kylkeä pidemmälle pääsemään. Mahalla ollessaan tämä aina kupsahtaa takaisin selälleen, mutta se menköön vielä painavan pään piikkiin.


Tänään oli Kaspin 2kk neuvola.

Mitat: (suluissa 1kk)

Paino: 4790g  (3650g)

Pituus: 57,4cm (53cm)

Pää: 38cm  (36,1cm)

Kuukaudessa painoa oli tullut 1140g ja pituutta 4,4cm. Ihan hurjaa! Ja täysimetyksellä mennään edelleen. Kaikki myös näin muuten oli täysin kunnossa, paitsi ne silmät.
 
Näin kirjoitettiin neuvolakorttiin:

''Tyytyväinen poika. Kasvu hyvää. Jäntevä ja motoriikka ikätasoista. Silmät rähmii edelleen --> bakteeri viljelyyn. Kasvaa rintamaidolla. Ottaa katsekontaktia, ääntelee ja hymyilee.''

Huomenna täytyy tosiaan suunnata heti aamusta labraan ottamaan silmistä näytteet. Antibiooteista kun ei ollut yhtään apua. Mutta ainakin nyt asia otetaan tosissaan, joten eiköhän tämä tästä. Viimestään ajan kanssa tai leikkauspöydällä.


Ei kommentteja

Kiitos kommentista!