7 viikon lääkärineuvola


En aivan turhaan eilen viime postauksessa hehkuttanut hyviä öitä, sillä tuo tuntematon käsite toistui myös viime yönä. K meni yöunille tosin vasta klo 00, mutta ensimmäinen unipätkä olikin sitten jo 5 tuntia! Toisen kerran hän söi klo 07 ja yhdeksän maissa noustiin ylös. Silti aamulla ylös noustessa tuntui kuin olisi juuri herännyt sadan vuoden koomasta. Koomasta heräsin kuitenkin viimestään siinä vaiheessa kun puettiin ulkokamppeet päälle ja lähdettiin pojan kanssa vaunuillen kohti neuvolaa. Samaa matkaa tuli myös ystäväni lapsineen, sillä juuri sopivasti meillä oli neuvola-ajat peräkkäin. Ulkona oli muuten aamulla pirun hieno ilma! Asteita suurinpiirtein nolla, maa valkoisessa huurteessa ja aurinko paistoi! Vaikka kesäihminen olenkin, niin oli se vaan ihanaa käppäillä pikku ''pakkasessa.''

Viime neuvolasta oli aikaa huimat 2 viikkoa ja taas päästiin katselemaan pojan mittoja. Ensin mentiin siis neuvolatädin huoneeseen ja siitä vielä lääkärille. K oli kasvanut kahdessa viikossa ihan hurjasti! Taitaa meikäläisen tissit tuottaa kunnon kermaa maidon sijasta. Painoa pojalle oli tullut 640g ja pituutta 3cm. Päänympäryskin oli kasvanut yli sentin verran!

Poika painaa nyt siis 4290g (3650g) ja pituutta löytyy 56cm (53cm)
Pipo oli nyt 37,3cm (36,1cm)

Hyvin kasvaa ämmällä! :)


Lääkärille pääsyä jouduttiin hetken odottamaan ja siinä välissä poika kerkeskin nukahtamaan uudestaan. Riemuhan siinä repesi kun heräsi siihen, että taas riisutaan vaippasilleen, Hyvä jos kuulin mitään mitä lääkäri sanoi, (tuskin lääkärikään kuuli edes omia ajatuksiaan) kun pojan parku raikasi koko huoneessa, ellei jopa koko talossa. Kaikki oli kuitenkin täysin kunnossa (sydän, keuhkot, moroheijaste jne.)

Jälleen kerran ihmeteltiin myös pojan silmiä ja niiden rähmimistä. Nyt vihdoin myös uskottiin ettei se putsaaminen ole vaikuttanut asiaan mitenkään! Saatiin sitten viikon antibioottikuuri testattavaksi. Selvää tulehdusta kun siellä ei kuitenkaan ole, mutta katsotaan nyt jos nämä tipat vaikka auttaisivat. Ja toivottavasti niistä se apu saadaan!

2kk neuvola on jälleen 2 viikon päästä ja silloin saadaan ensimmäiset rokotteet, kääks! Onneksi tämä tosin laitetaan suun kautta ja piikeiltä säästytään vielä toistaseksi.
4 kommenttia

 1. Meilläkin huomenna neuvolalääkäri. Jouduin perumaan viimekertaisen, tyttö 2kk jo huh. <3 Ihanat lapset siellä teillä. :)

  VastaaPoista
 2. Hui kun aika juoksee. :) kuinka ite oot jaksellu? En siis epäile jaksamista, mutta näin yleisesti kyselen :) *sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tekee! Hyvin jaksan :) Itseasiassa tällähetkellä oon onnellisempi kuin koskaan. Elämä loistaa kaikesta väsymyksestä sun muista huolimatta! :D

   Poista

Kiitos kommentista!