Meidän 2-vuotias tytöntyllerö!


Sanat kiltti, temperamenttinen, pikkutarkka, itsenäinen, ujo ja vilkas kuvaavat hyvin Jadea.

Jade auttaa mielellään muita ja hän tykkää hoivata ja pitää huolta. Pikkuveljen hoivaamisesta olenkin täällä muutamaan otteeseen kirjoitellut. Ihanaa kun toinen välittää niin paljon. <3 Jade pitää aina huolen siitä, että Kaspiankin on matkassa jos jonnekkin ollaan lähdössä. Kaspianin itkiessä ei kauaa mene kun isosisko on jo paikalla tarjoamassa tuttia ja syliään tai vaihtoehtosesti hokemassa mulle ''Astia tissiä!'' -elikkä Kaspianille tissiä.

Jade on myös hieman ujopieru. Uusissa paikoissa menee aina oma aikansa ennekuin uskalletaan sanaakaan sanoa tai mihinkään koskea. Siihen asti usein roikutaan äidissä kiinni yhtä lujasti kuin purkka tukassa. Mutta sitten kun päästään vauhtiin, niin se into ja hölpötyspälpätys ei lopukkaan aivan heti! Siinä vaiheessa ei äidistä ole enään tietoakaan.
Leikkiseura on aina plussaa, mutta Jade viihtyy hyvin myös itsekseen. Usein huomaan leikkiväni yksin Jaden huoneessa kun neiti onkin kadonnut jonnekkin muualle puuhaamaan omiaan. Monesti Jade häärää vaikka kuinka kauan leikkikeittiönsä kanssa ja harvemmin huolii ketään muuta niihin leikkeihin mukaan. Katsoa saa, mutta ei koskea -voisi olla Jaden motto.


Kiltteyden ja ujouden takaa paljastuu usein myös ihan toinen ääripää. Komenteleva, uhoava ja karjuva tinttaliisa. Niin käy kun yhteen lapseen on ängetty temperamenttia pienen kylän verran. Siihen päälle vielä uhmaa ja tadaa, katastroofista pyörremyrskyä muistuttava yksilö on valmis!
Jos joku juttu ei mene juuri niinkuin itse Jade Alexandra Amalia tahtoo on tuloksena armoton raivo. Myös erittäin turhanpäiväset asiat saavat neidin kiihtymään nollasta sataan. Sukka on sentin vinossa tai kissa laahustaa liian hitaasti edessä ovat hyviä esimerkkejä.
Eikä neidin pikkutarkkuus helpota tätä luonteenpiirrettä laisinkaan. Kaiken täytyy olla just eikä melkein.


Jade puhuu jo hirmu hyvin lauseita ja sanavarastosta löytyy erittäin paljon sanoja. Meidän tyttö on kunnon hölpötihöppöö ja kun pääsee oikein vauhtiin, niin sitä höpönassun höpötystä tulee vaikka kuinka paljon! Luetellaan kaikkia tavaroita/asioita ja kysellään milloin mitäkin. Pääosin Jaden puhe on selvää ja sitä ymmärtää ihan hyvin, mutta välillä on niitäkin sanoja mistä ei ole harmainta aavistustakaan. Hauskoja Jaden sanoja ovat mm. Astia=Kaspian, bauto=maito, hostu=housut, tanttaat=rattaat, kakka=jalka, kikkiä=leikkiä ja häne oma nimi on tietenkin Ale.
 Neiti tykkää myös kovasti laulusta madafakin darra ja sitä hoilataan aina kun se sattuu auton radiosta soimaan. Ainoastaan tuota ja muumien tunnaria voi kuulla Jaden laulavan, mutta ei mitään muuta. Jade rakastaa kuitenkin kaikkia laululeikkejä, esim. ''pääolkapääpeppu'' on super hauska!

Hittijuttuja tällä hetkellä ovat ehdottomasti muumit, piirtäminen/palapelit ja kotileikit (nuket ja leikkikeittiö). Tämän päivän kivoin juttu onkin tainnut olla nukelle vaipan vaihtaminen. Vaippa päälle ja vaippa pois -sitä tehtiin koko aamupäivä. Nyt Jade on myös kovasti innostunut uudestaan pallon potkimisesta ja aina mummuloissa kyläillessä Jade pitää kyllä siitä huolen, että paapat ja mummat saavat liikuntaa.
Vaikka nukkejen pukeminen ei vielä onnistukkaan, niin itsensä Jade osaa jo pukea ja riisua kiitettävän hyvin. Kaikki vaatteet menee jo hienosti päälle, paitsi ulkovaatteiden (takki/haalari) kanssa on vielä vähän hankalaa. Mutta eiköhän sekin ala nyt talven tulon ja kovan harjoittelun myötä sujumaan!Tämmöinen pieni 2-vuotias itsepäinen ja ihana taapero meillä asustelee.


1 kommentti

Kiitos kommentista!