Ensimmäinen neuvolakäynti.

Meillä oli ensimmäinen neuvolakäynti tänään ja voi että kuinka se voikin olla näin jännää, vaikka aiemmasta raskaudesta ei edes ole kovin pitkä aika. Neuvola-aika oli jo 8.30 ja yllätys nukuin hieman pommiin, mutta ei se mitään hyvin puolessa tunnissa ehti käydä suihkussa, pukea, kuivata hiukset, tehdä näkkärin ja lähteä käppäilemään kohti neuvolaa. Enkä ollut myöhässä kuin viisi minuuttia. :D
Jännitin hirveesti sitä, että millainen neukkutäti siellä onkaan vastassa, mutta turhaan. Hän oli tosi mukava, iloinen ja asiansa osaava, eikä yhtään tuomitseva.

Ensimmäinen neuvolakäynti sujui samaan tapaan kuin viimeksikin, kaksi vuotta sitten. Juteltiin niitä näitä, täytettiin tietoja koneelle ja neuvolakorttiin, jaettiin miljoonia eri lappuja ja laitettiin lähetteet labraan verikoetta ja ultraa varten.
Tottakai otettiin myös nämä perus jutut: Paino, hemppa ja verenpaine.
 Hemoglobiini oli 114 ja sainkin heti käskyn ruveta syömään jälleen lisä rautaa, niinkuin Jadenkin aikana popsin niitä koko raskauden, tai ainakin sillon kun muistin. Muuten kaikki olikin hyvin.Sain myös kuulla, että nyt on neuvolakortistakin kokeilussa uusi versio, virtuaalinen neuvolakortti. Sen saa siis omaan puhelimeen, tablettiin ja vaikka koneelle. Mun mielestä aika kätevä, olisipahan aina mukana ja ainakin saisi selvää mitä siellä lukee, kun lääkäreillä ja neuvolatädeillä tahtoo olla joku oma salakieli mitä kirjottavat, kun ei meinaa aina saada selvää. :D

Toinen uusi asia oli se, että neuvolakäynnit ovat harventuneet aika paljon. Sainkin seuraavan ajan vasta huhtikuulle, mutta onneksi siinä on sentään np-ultra välissä.


5 kommenttia

 1. Eli onko nykyään sekä tuo tavallinen että virtuaalinen kortti? Vai pitääkö valita jompikumpi? Miksi odotit, että täti olsi tuomitseva? Vai oliko se edellinen sellainen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa vissiin valita :) Mä sain jo sairaalasta ton tavallisen kortin, niin käytetään sitä. Ei sentään, edellinen neukkutäti oli mukava, mutta eihän näistä ikinä voi tietää. Harva kovin hyvällä katsoo kun alaikänen odottaa jo toista lasta, mutta onneksi tämä oli juuri sellanen ihana ja ymmärtäväinen ihminen :)

   Poista
 2. Ootko ikinä miettiny et osallistuisit johonki tc ohjelmaa niinku teiniäidit, erilaiset perheet tms? :) musta sä voisit olla mielenkiintoinen sellasessa ohjelmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa oon miettinyt! :) Mutta uskon, että me taidetaan olla ihan liian tavallinen perhe semmoseen ohjelmaan.. : )

   Poista
 3. Virtuaalinen neuvolakortti? :O No onpa erikoista, eihän sitä voi sitte säilyttää ja esitellä lapsille 20v päästä..kaikessa ne säästää. :D Me saatiin syksyllä ihan vaan tavallinen kortti, mutta niiden kaikkien esitteiden sijaan tuli lista linkeistä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!