Kuulumiset neuvolakäynniltä.


Tänään oli raskauden kolmas neuvolakäynti. En ymmärrä miten sinne on vieläkin aina niin jännä ja mukava mennä! Mutta hyvä niin. :)
Tänään raskautta on takana huimat 155 päivää ja 125 päivää olisi vielä laskettuunaikaan, mutta eiköhän tämä mini jo ennen sitä tule. Nyt kun on tosiaan tätä mahaa kasvateltu jo yli 154 päivää, sain tänään neuvolasta raskaustodistuksen ja pääsen lähettelemään kelalle äitiysavustus ja raha hakemuksia!:)

Kaikki oli kummallakin meistä hyvin. Miniukkelin sykkeet huiteli jälleen vähän yli 150♥ ja liikkeet ++. Nyt (vasta) mitattiin myös ensimmäistä kertaa kohdunpohjan korkeus, joka oli 19,5cm ja se menee ihan vähän keskikäyrän yläpuolella. Oli pakko kurkata Jaden odotusajan neuvolakorttia ja silloin samoilla viikoilla kohdunpohjan korkeus oli 18,5cm. Painoa mulle oli tullut kuuden viikon aikana melkein 4kg(!!) eli yhteensä koko tämän raskauden aikana on nyt tullut 4,4kg. Yhteen laskettuna siis mitenkään hirveesti ja neuvolankin mielestä ihan sopiva määrä. Vähän vain hurjaa kun paino alkaa nyt jo uudella numerolla.. :D Noh lohduttaudun sillä, että Jadesta tähän mennessä oli tullut 7kg.
Hemoglobiini oli noussut huimat 3 numeroa, ollen nyt 105.. :D Ja mä oon oikeasti litkinyt sitä hemmetin pahaa rautalitkua joka ilta! Täytyy vissiin vaihtaa se johonkin toiseen merkkiin. Suositelkaas hyviä lisärauta tuotteita, jotka nostavat hemppaa nopeasti!
Muuten kaikki olikin sitten täysin kunnossa.

Kuten arvelinkin, en saanut lähetettä äitipolille, mutta sain sentään ajan lääkärille ensi viikon keskiviikoksi. Siellä sitten katsotaan ovatko nämä jatkuvat supparit saaneet lisää tuhoa aikaan ja tarvitaanko lähetettä äitipolille ja sieltä sitten kontrolleihin.
Saapi nähdä miten käy!


5 kommenttia

 1. Itse söin rautatabletteja. Siinähän menee jonkin aikaa että se hemoglobiinin nousu näkyy, multakaan ei siksi sitä heti seuraavalla kerralla katottu. :)

  VastaaPoista
 2. Kivan oloinen blogi! Tsemppiä odotukseen, jäämme seurailemaan :)

  http://yhtakuinkolme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Itellä ei mitkään litkut vaikuttanut hemoglobiiniin nostattavasti, eikä monet tabletitkaan. Sai monet putelit ostaa ennenkun oikea löytyi. Obsidan merkkinen rautakapseli sitten sitä vähän nostatti ja onneksi maha kesti sen että söin 2 päivässä koska oli se hb niin alhanen. Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 4. Obsidan tabletit :)

  VastaaPoista
 5. Mulla obsidan veti mahan kuralle.. Retafer tabletit mulla toimii, syön niitä myt myös imetyksen aikana kun hb edelleen alhaalla. Pitää vain muistaa syödä säännöllisesti niitä, mulla tippuu muuten aika nopsaa taas hb 100 lukemiin. Vaikka syön kyllä mielestäni monipuolisesti ja myös ruokia missä on rautaa :o

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!