Tukiverkosto.


Törmäsin tässä eräänä iltana keskusteluun, jossa joku kysyi, että minkä vuoksi 14-16 -vuotias edes harkitsee pitävänsä lapsen jos tulee raskaaksi. Ensimmäinen ajatukseni oli, että miksi ei harkitsisi?On varmasti monia syitä, minkä vuoksi nuori päätyy lapsensa pitämään.
 
Itse en miettinyt hetkeäkään, mitä olisin tehnyt, mutta päätökseni kruunasi se, että tiesin mulla olevan maailman paras tukiverkosto! Tiesin, että mun vanhemmat tukee ja auttaa ja niin he ovat tehneetkin. Mulla oli tukena sukulaiset, ystävät, Nikon vanhemmat ja sukulaiset.
Oon välillä miettinyt, että mitä jos asiat olisivat toisin. Mitä jos mun vanhemmat olisivat kääntäneet selkänsä ja painostaneet aborttiin? Sen tiedän, että olisin päätöksessäni pysynyt kaikesta huolimatta, mutta silti! En olisi pärjännyt läheskään niin hyvin miten nyt olen pärjännyt.
Monet nuoret päätyvät usein aborttiin juuri siitä syystä, että heitä ei tueta asiassa, vaan painotetaan siitä kuinka lapsi pilaa elämän.

Mun suvuss ja lähipiirissä on paljon ihmisiä, jotka ovat saaneet nuorena lapsen, joten periaatteessa mun raskaus ei ollut mikään maailman suurin ihme, jos niin voi sanoa. Mutta mä olen niiin niiin onnellinen, että mulla on ihania ihmisiä tukena. Kaikilla ei ikävä kyllä ole näin.

Tukiverkosto on tärkeä asia! Arvostakaa toisten päätöksiä ja tukekaa heitä!


1 kommentti

  1. Minusta Jade näyttää ylimmässä kuvassa ihan siltä kun ajattelisi että "se on mun isi" :D Ompa suloinen !

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!