Päiväunet hyvässä & pahassa.

Päiväunet, niiden ympärillä arki pyörii..Ainakin meillä.
Päiväunet ovat sinällänsä huvittava asia, sillä ne joko rajoittaa päivän menoja, mutta samalla ne ovat ihania levähdys taukoja.

Jade nukkuu edelleen kahdet päiväunet päivässä. Yhdet aamupäivällä ja toiset iltapäivällä.
Päikkärit vie päivästä melkein puolet pois, mutta toisaalta ne on meidän vanhempien hengähdystaukoja. Joko se aika vietetään kodin siivoamiseen ja ruuan laittoon tai sitten ollaan vain ja löhötään kera facebookin.
Päikkärit antaa ja ottaa päivästä. Antaessaan Jade saa nukkua väsymyksen pois ja minä saan tehdä omia juttujani. Ottaessaan taas se vie meidän perheeltä hirmusesti yhteistä aikaa.
Niko pääsee töistä Jaden nukkuessa toisia päikkäreitä ja Jaden heräämisestä kolme tuntia siihen, että neiti suuntaa jo yöunille. Olemme kolme tuntia päivässä kokonainen perhe.
Mutta en valita, parempi se 3 tuntia, kuin ei milloinkaan.Jade onneksi osaa nukkua päiväunet missä tahansa, joka helpottaa huomattavasti. Mielummin kuitenkin liikutaan jonnekkin niin, että neiti on unensa nukkunut, ettei ääretön kiukku iske sitten jossain kylässä. Kun se iskee, niin se iskee Kovaäänisesti:D

Olen yrittänyt pidentää Jaden ensimmäisille unille menoa, jotta toiset päiväunet unohtuisi. Tällä hetkellä oon sen suhteen häviöllä. Jade kun ei nuku kuin 2 tuntia maximissaan kerralla, joten se väsy tulee kuitenkin iltaamyöten liian aikasin. Ei viitsi Jadea yöunillekkaan kuitenkaan jo kello 18 aikaan laittaa. Uskon, että Jade jättää itse ne päikkärit kyllä pois ajan kuluessa.

Miten teidän pienet nukkuu päikkäreitä?
Koska toiset päiväunet jäivät pois?

4 kommenttia

 1. Meillä 10-kuukautinen Evelyn nukkuu myös kahdet päikkärit. Ensimmäiset yleensä noin kello 11:00 ja toiset joko 14:00 tai 16:00 :)

  Välillä jos neiti nukkuu vain vartin niin kolmannet ynetkin keretään nukkumaan päivän aikana. Meillä myös Aleksi pääsee töistä noin 16 ja kerkiää olemaan meidän kanssa noin kolme h ennenkuin eve menee nukkumaan 19 aikaan illalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä jotenkin niin kurjaa kun näkee niin vähän aikaa lastaan :/ Eikä sit justiin päivän aikana kerkeä tekemään yhdessä mitään.

   Poista
  2. Jep. Ja ei se kivaa mustakaan ole, mutta isä tuntee syyllisyyttä siitä välillä. Noh toiset ei kerkiä näkemään sitäkään vertaa. Onneksi Aleksi saa pitää joulukuussa isyysloman vihdoin :)

   Poista
 2. Meillä jäi toiset päikkärit ihan itestään pois joskus vähän yli 1-vuotiaana ja nyt 1,5-vuotiaana nukkuu puolen päivän jälkeen yhdet 1,5-2,5 tunnin päikkärit. Päikkyjen jälkeen valvoo helposti 8-9 tuntia ilman minkäänlaisia väsymisen merkkejä... :D mä jätin siinä vaiheessa pois kun alkoi tuntua että se toisille päikkäreille meno alkoi venyä iltaan asti ja vaikka annoin monesti nukkua vaan puolikin tuntia niin silti yöunille meno venyi lähemmäs puolta yötä kun ei poikaa väsyttäny yhtään kun oli alkuillalla nukkunu. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!