Poikien neuvola


Tänään meillä oli neuvolapäivä ja käytiin katsastamassa Noelin 4 kuukautis ja Kaspianin puolitoistavuotis mitat. 
Aluksi mulla oli kamala stressi siitä, että millä ihmeellä me päästään aamu kymmeneksi neuvolaan. Jade ei jaksaisi kävellä muutamaa kilometriä tarpeeksi ripeästi tai sitten täytyisi olla valmiina lähtöön jo reilu tuntia aikaisemmin. Sekään ei välttämättä riittäisi. Meidät tuntien ollaan kuitenkin aina joka paikasta myöhässä. Päädyin riskillä siihen vaihtoehtoon, että mennään bussilla. Se riski kannatti, sillä tällä kertaa me jopa mahduttiin meidän hyökkäys tuplilla sisään ja oltiin neuvolassa jopa varttia ennen varsinaista aikaa! Hyvä me!


Kaspian
Kaspian on aivan näillä näppäimillä jo yhden vuoden ja 7 kuukauden ikäinen taapero. Puolitoistavuotis neuvola venyi siis noin kuukaudella, mutta oli järkevämpää laittaa pojille sama aika, kuin kaksi erillistä aikaa samalle kuulle. Saatiin nyt vähän niinkuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
Normaalin neuvolakäynnin lisäksi oli samalla paikalla myös lääkäri. Neuvolassa on aina jotenkin ihan erilainen meininki kun perus tädin lisäksi on joku muu, esim juuri se lääkäri tai vaikka harjoittelija. Kukaan ei silloin oikeestaan höpöttele turhia, vaan ainoastaan ne pakolliset kysymykset.
 Neuvolatädin kanssa otettiin Kaspianista mitat ja lopuksi lääkäri tutki. Kyselivät syökö Kaspian itse - ja kyllä, ei tuo enään anna syöttää ollenkaan. Kaksin käsin vetelee ruokaa naamaansa niinkuin pieni alkuasukas. Nyt onneksi lusikka on jo enemmän päässyt päärooliin. Kyseltiin myös puhumisesta ja liikkumisesta. Kaspian on ollut tähän asti aika vähä-puheinen, mutta nyt on alkanut nappailemaan kaikkia sanoja sieltä täältä ja ne jää heti mieleen. Lauseita tulee yksi; ''auto menee.'' Mutta mitä muutakaan todellisen autofanin suusta voisi tulla.
Liikkumisen suhteen Kaspian on todella vilkas. Jätkä sinkoilee paikasta toiseen kuin mikäkin duracell pupu. Uusi hitti on keittiönpöydälle kiipeäminen ja sen päällä juokseminen.
Yllätyin, että Kaspianin ei pitänyt näyttää osaavansa mitään. Ainakin muistaakseni Jaden 1,5v neuvolassa piti rakentaa kolmen palikan torni. Ehkä homma on muuttunut tai sitten mä muistan vain väärin.

Kaikki oli kuitenkin kehityksen, terveyden ja kasvun myötä juuri mallillaan.
Kaspian on nyt 81,3cm pitkä ja painaa 10930g. Py oli 47,6cm.

7 kuukaudessa pituutta oli tullut 8,3cm ja painoa 1550g. Pää oli kasvanut 1,6cm.Noel
Neuvolaan päästyä Noelilla oli heti tosi huono huumori. Normaalisti super iloinen ja nauravainen vauva oli pelkkää lohdutonta itkua koko tutkimusten ajan. Uskon sen johtuvan liian lyhyiksi jääneistä päikkäreistä. Kaikki mitat ja muut hommelit saatiin kuitenkin hyvin otettua toisen pahamielisyydestä huolimatta. 
Nyt meillä oli käynyt se kuuluisa 4 kuukauden iän kasvun notkahdus. Kasvu oli nyt siis suunnilleen puolittunut siitä mitä normaalisti on kuukaudessa kasvanut.

Noel on nyt 64,5cm pitkä ja painaa 7950g. Py oli tasan 40cm.
Ei aivan mennyt oletettu 8kg rikki. Painoa oli nyt tullut viime neuvolasta vain 480g ja pituutta 1,1cm.
Neuvolasta ei kuitenkaan oltu huolissaan, enkä minäkään ollut. Tämä on taas vain tämmönen vaihe mikä monilla tulee. Niin oli Kaspianillakin samassa iässä.
Kiinteistä puhuttiin vain sen verran, että mitä mieltä itse asiasta olen. Totesin, että kyllä me tähdätään hyvillä mielin siihen 6kk täysimetykseen. Ei meillä ole mikään kiirus.

Noel on tosi jäntevä tapaus ja jälleen kerran sai siitä kehuja. Vielä ei käännytä, mutta vatsallaan ollessaan jo pienesti pyörii napansa ympäri, sekä työntää jalkoja masun alle, eli nostelee pyllyä. Kovat halut olisi jo liikkeelle lähtöön, mutta mä oon kyllä sitä mieltä, että ei onneksi ihan vielä!
Sylissä ei viihdytä makuullaan olleskaan, ellei sitten ole tissi suussa. Väkisin vääntää istumaan ja hienosti kyllä istuukin jo selkä suorana kuin tukki.

Yöt meillä menee edelleen aika vaihdellen. Viimeset pari yötä on mennyt todella hyvin verrattuna normaaliin. Nyt on menty vain yhdellä syötöllä ja pari yötä taakseppäin nukuttiin jopa yksi kokonainen yö (21-07) ilman yhtäkään syöttöä. Viime yönä tosin ähistiin taas enemmän. 
Peukut pystyyn tälle yölle.


Tulevasta viikonlopusta onkin tulossa huisin mahtava! Huomenna me lähdetään Nopsukan kanssa junalla kohti Vantaata ja lauantaina suunnataan blogipassin kera lapsimessuille!
Saa tulla moikkaamaan jos meihin sattuu törmäämään!

2 kommenttia

Kiitos kommentista!