Pakko ulkoilla päivittäin - kyllä vai ei?

Onko päivittäinen ulkoilu ihan välttämätöntä? - Monet vastaavat kyllä, mutta minä laiskuuttani sanon ei.Mun on pakko myöntää, että ei me ulkoilla tai puistoilla läheskään joka päivä. Ei siinä ettei se olisi kivaa. Ulkoilu on tosi virkistävää ja lapsetkin nauttii ihan kympillä.
 Mä oon vaan aika laiska lähtemään ulos. Varsinkin nyt talviaikaan pystyn melkein sormin laskemaan kaikki ulkoilu kerrat. Siihen tosin vaikutti myös mun loppuraskaus ja se, että Noelin syntyessä oli kamalat pakkaset ja vauvaa ei saanut viedä ulos. Enkä varmasti olisi mennyt, vaikka ei vauvaa olisikaan ollut. Jäätävällä pakkasella ulkoilu on tuskin kenestäkään kivaa. Suomen talven tuntien muutenkin joka toinen viikko on maa täynnä loskaa ja seuraavalla viikolla paikat on ihan jäässä. Varsinkin täällä Vaasassa puistot ovat olleet yhtä luistelurataa pahimpina aikoina. Ei sellaiseen voi pienten lasten kanssa mennä ilman pelkoa siitä, että joku halkaisee päänsä.

Varsinkin näin talvisin siihen ulos lähtemiseen tuntuu olevan hurjan suuri kynnys. Pitää pukea kaikki ulkokamppeet ja muutenkin se koko kylmyys, hyrr. Meillä menee aina lähes tunti pukemiseen ja ulos lähtemiseen, joskus jopa kauemmin. Lapset kiljuu ja huutaa, toiselta on hukassa hanska ja toiselta villasukka. Yksi tukehtuu kuumuuteen toppatamineissaan, kun kaksi muuta on vielä pukematta. Lapset juoksee karkuun ja yksi on jo ehtinyt riisua kengät, pipon ja hanskat samalla kun puet toista. Ja taas kaikki alusta. Vihdoin kun päästään ovesta ulos, ulkona viihdytään tunti ja sitten lapset vinkuu takaisin kotiin.
Jaksaisinko tuon kaiken joka päivä yhden tunnin vuoksi? - Ei en jaksa, eikä mun mielestä tarvitsekkaan.
Välillä saa netistä lukea silmät pyöreinä kuinka jotkut ulkoilevat säästä riippumatta 4-6h päivässä lasten kanssa. Siis mitä? Miten ihmeessä te esimerkin supermutsit jaksatte? Mulle samaa taikajuomaa, kiitos. Ymmärrän, että joidenkin vaan on pakko tai muuten lapset kiipeilee pitkin seiniä turhautuessaan. Kyllä meilläkin sen eron huomaa, että ollaanko sinä päivänä ulkoiltu vai ei, mutta ei onneksi mitenkään suuressa mittakaavassa

Kevät alkaa olemaan onneksi jo ihan ovella ja kesää me odotetaan enemmän kuin mitään. Silloin ulkoillaan kyllä päivittäin, ellei aivan esterin peestä vettä sada.
Täällä on kyllä ollut jo tosi lämpöisiä kelejä, mutta jostain pilven hattarasta se lumisade taas tiensä tänne löysi. Voisi tuo valkoinen moska nyt vaan pysyä poissa kevään tieltä. Olin nimittäin juuri viikonloppuna ehtinyt kasata jo kaikki toppavermeet kaappeihin ja kaivanut välikautta esiin. Tänään ulos lähtiessä ne saikin repiä sieltä takaisin ja pukea päälle, sillä mittari näytti nollaa ja ulkona oli aivan hyytävä tuuli. Tänäänkin jo heti ulos katsoessa teki mieli kääriytyä jättimäiseen villasukkaan ja mennä sohvan alle piiloon. Onneksi on kuitenkin ystäviä, jotka saavat jopa munkin takamuksen ylös ja ulos, vaikka aluksi ei huvittaisikaan.
Loppupeleissä se ulkoilu on kyllä tosi piristävää, kunhan vaan selviää siitä ovesta pihalle asti.

Ulkoillaanko teillä päivittäin vai löytyykö sieltä muitakin, jotka varsinkin talvisin on hieman laiskempaa sorttia?4 kommenttia

 1. Täällä laiska äiti!
  Me ei talvella paljonkaan varsinaisesti ulkoiltu. Meidän ulkoilut oli sitä, että käveltiin kauppaan tai junia katselemaan. Aina jos tuli vähänkään enemmän lunta, veti se samantien loskaksi ja kaikki oli märkää ja p*skaa.
  Isompi pojista on päiväkodissa pari päivää viikossa ja hän ulkoilee siellä. Pienempi menee vielä maata myöten ulkona, vaikka sisällä nyt jo käveleekin.

  Nyt on jo puistoiltu enemmän jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis talvella me käytiin puistossa kieltämättä ehkä 5 kertaa! Muuten oli sit just tuota, että käveltiin kauppaan tms.
   Jade kans onneksi pääsee kerhossa ulkoilemaan sen 2krt viikossa. Meillä oli talvella Kaspianin kanssa kans tuo ongelma ettei osannut oikein kävellä toppavaatteet päällä. Tyyppi sit aina nökötti jossain hangessa tai koko ajan olisi halunnut vain olla sylissä. Onneksi pian on kesä❤

   Poista
 2. Mä yritän kovasti että edes käydään ulkona kerran päivässä. :D Se on joko leikkipihalla oloa, kauppaan tai ärrälle kävelyä tms (esim. potkupyöräily jää suosiolla siihen aikaan kun iskä on juoksemassa kiinni :D). Nyt keväällä jaksaa kun tietää että vauvakin nukkuu paremmin ulkona. Muttei stressiä ja onneksi isoveli ulkoilee myös isänsä ja mumminsa kanssa.

  Loppuraskaudessa pakkaskeleillä ei hirveästi innostanut, mutta vielä pari päivää ennen laskettua väänsin lumiukkoa. Pikkuveikka pääsi ulos jo alle viikko syntymästä kun isompi hyppi seinille. Pukemisrumba on kyllä ihan kamalaa kun vauva huutaa joka kerta siihen asti kunnes rattaat saa liikkeelle :D

  VastaaPoista
 3. Löysin sun blogin vasta nyt..
  Ihanaa kuinka realistisesti kirjoitat. Ei turhaa silottelua. Ei todellakaan mikään kiiltokuvablogi.
  Ja hienoo että minä en ole ainut ns. laiska ton talvireippailun kanssa.
  Hyvä että tuot esiin myös kurjat päivät,vaikka lapsia rakastaakin yli kaiken niin silti kuppi voi joskus mennä nurin.
  Ja vielä se,että näyttää lapsiperhearki olevan samanlaista vaikka mulla ikää jo liki 40. Samoja ajatuksia ja kysymyksiä silti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!