Pääsiäistervehdys


Ensinnäkin hyvää pääsiäistä!
Meidän aamu alkoi lasten osalta reippaasti jo klo. 07 tienoilla. Aamupalan jälkeen, puuron täyteisin vatsoin lapset saivatkin aloittaa suklaamunien etsinnän. Tämä munajahti tulee mun omasta lapsuudesta ja haluan jatkaa sitä perinnettä myös omien lapsien kanssa. Mun äiti viljeli suklaamunia pitkin kotia joka vuosi niin pitkään kun vain asuin kotona. Ihana äiti.
Niko oli piilotellut munat yöllä, joten edes mulla ei ollut mitään tietoa niiden olinpaikasta. Lasten kanssa saatiinkin sitten yhdessä kurkkia paikkoja. Lapset löysivät suklaamunat todella nopeasti, niin nopeasti, että edes minä en meinannut pysyä menossa mukana. Kaspiankin näppäränä poikana ehti haukata kindermunasta maistiaisen kuorineen.




Täällä Pohjanmaalla tosiaan virvotaan pääsiäislauantaina, eli n. viikkoa myöhemmin missä yleensä muualla on tapana. Itse en näin pienillä lapsilla näe trullittelua niin kovin tärkeänä, että lähdettäisiin kiertämään vieraiden ovia. Päätettiin kuitenkin käydä muutaman sukulaisen ja tuttavien luona virpomassa samalla reissulla kun matkattiin Laihialle mummulaan. Jadea ujostutti kamalasti, joten minä toimin ''juoruakkana'' ja loruttelin neidin puolesta. Kaspiankin nukkui tyytyväisenä autossa samalla kun hänen ämpäri täyttyi herkuista.
Pukeutumisen suhteen meillä ei ollut mitään tiettyä noita -tai kissatyyliä. Pukeutumiskoodi oli luokkaa ''mennään sillä mitä kaapista löytyy.'' Mutta hyvin me pärjättiin niinkin.

Laihialla saatiin lähes samantien istua ruokapöytään herkkuaterian ääreen. Siellä koko päivä vierähtikin nopeasti enemmän ja vähemmän herkutellen. Ja kotiin päästyä oli pakko herkutella vielä vähän lisää. Ostin pussillisen suklaata trulleja varten, mutta ei täällä käynyt kukaan sinä aikana kun oltiin vielä kotona! Mutta en valita, sillä minä ja suklaa sovitaan hyvin yhteen.

Huomenna tiedossa lisää herkuttelua lasten pikkuserkkujen synttäreillä, sekä päivemmällä suunnataan mun vanhempien luo ja siellä on varmasti meille jonkinlainen herkkukätkö odottamassa.
Ei tarvitse kysyä minkä vuoksi joulu ja pääsiäinen on musta ihan parhaita.


HUOM! 
Blogin facebook sivut ovat muuttuneet, joten käykäähän uudestaan tykkäämässä mikäli haluatte jatkossakin pysyä uusien postausten ja muiden juttujen mukana!
 Uusille sivuille pääset klikkaamalla TÄSTÄ!
Linkit blogin fb-sivuille ja instagramiin löytyy myös ihan täältä blogin sivuilta ''SEURAA SOMESSA'' otsikon alta.




Ei kommentteja

Kiitos kommentista!