V -niinkuin vartalo


Vartalo, kroppa, keho, kokovartalonahka - mitä nimityksiä näitä nyt onkaan. Naisen kroppa tekee valtavan työn kasvattaessaan pientä vauvaa sisällään n. 9 kuukauden ajan. Sen palautumiseen menee vähintäänkin yhtä pitkä aika. Jaden synnyttyä olin aluksi yllättynyt miten nopeasti kroppa palautuikaan ihan muutamassa viikossa siitä kaikesta. Ei tietenkään lähellekkään entisiä mittojaan, mutta ihan hyvin kuitenkin. Siihen se palautuminen sitten jämähtikin. Entinen vartalo sekä tiukat farkut olivat vain muisto tuolta jostain kaukaa. Vaikka mitä teki paino tuntui vain nousevan ja housut kiristyivät entisestään.

Kaspianin synnyttyä en stressannut kroppaani ja sen muutoksia oikeastaan ollenkaan. Lähinnä mielenkiinnolla seurasin sen palautumista. Näiden neljän kuukauden aikana olen oppinut oikeasti pitämään tästä kropasta ja arvostamaan sitä. Se ei ole täydellinen, mutta juuri sopiva minulle - kahden lapsen äidille. Edelleen tulee tottakai hetkiä jolloin peilistä tuntuu katsovan takaisin koko universumin isoin, joka tuutista pursuava pullataikina. Mutta onneksi vain joskus harvoin, ei aina, eikä edes kovin usein. Vieläkään en näytä siltä miltä ennen, enkä varmasti tule koskaan näyttämäänkään, enkä ehkä edes haluakkaan. Nyt kun osaa olla sinut oman itsensä kanssa, on vain niin paljon helpompaa. Ei siinä, en pahitteeksi panisi jos olisi hieman enemmän lihasta, mutta näinkin on ihan fine.
Pakko muuten sanoa, että mä olen aika yllättynyt miten meikäläisen mahamakkara näyttää näinkin hyvälle! Tämän kuun alussa niin vannotin, että nyt katson vähän paremmin syömisiä ja herkut minimiin. köhköh. Mitään muutosta sillä saralla ei ole tapahtunut. Vaunulenkkejä olen jonkun verran tehnyt ja nyt odottelen, että nuo laiskimukset - nimeltään vatsalihakset palautuisivat kunnolla, jotta voisin alkaa tekemään lihaskuntoa edes sen muutaman kerran viikkoon.

Tältä nyt näyttää - 4 kuukautta synnytyksestä.


Opetelkaa naiset (miksei miehetkin) hyvät oikeasti pitämään vartalostanne! Se ei ole helppoa, mutta se antaa niin paljon enemmän kuin itseinhossa kieriminen. Älkääkä muuttako itseänne tai kroppaanne muiden takia, vaan kaiken sen pitää lähteä teistä ITSESTÄ ja siitä OMASTA HALUSTA muuttua.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista!