Kaspian 4kk + neuvolalääkäri


(1kk2kk3kk)

Kassu Kaspi Kaspian tuli maanantaina jo 4 kuukautta! Meillä oli tässä hetki sitten jonkinlaiset 4kk hulinat ja voi jesus mitkä bileet Kaspianilla olikaan aina öisin. Myös tissi oli parasta tappeluseuraa sen muutaman päivän. Nyt on onneksi hulivilihulinat poissa ja yöt jatkuvat mukavasti 1-2 herätyksellä. *kopsutikop.

Kaspian on oppinut kiljumaan niin, että kylät raikaa ja naapurit änkee korvatulippia korviin. Kiljumisen myötä meidän vakavanassu aka Kaspian nauroi muutama päivä sitten ensimmäistä kertaa! Ihana pieni hörönauru kuultiin, kun Niko pompotteli Kaspiania ylös ja alas. Siihen se nauru sitten jäikin ja taas mennään vakavalla naamalla. Taitaa Kaspianista tulla isona kansanedustaja. :D Kaspian on kyllä semmonenkin hölpötihöppöö ja juttua riittää! Hän myös ilmaisee mielipiteensä varsin selvästi jos juttukaveri on liian hiljainen.
Kolmen kuukauden iässä Kaspian kääntys muutamasti selältä masulleen, mutta eheei eipäs enään. Kyljelle päästään ja sitten takutaan ja maristaan kun ei osatakkaan kääntyä loppuun asti. Mahalta selälleen Kaspian kyllä kääntyilee ahkerasti ja nyt sen jo huomaa ettei se enään ole pään painosta johtuvaa vahinkokääntyilyä. Istuminen on myös ihan pop ja sylissä tönötetäänkin jo selkä suorana, ihan niinkuin Jadekin teki tässä iässä ja 5kuukautisena tuohan osasikin istua jo ilman tukea.
Täällä menee nykyään myös kaikki suuhun. Sormet, nyrkit, lelut, räsyt, mun sormet, ihan kaikki! Ja tätä kuolaaaaaaaa! Siitä voisi oikeasti saada uima-altaaseen hyvät täytteet kesää varten. Okei yök, ehkä ei. Hampaita ei kuitenkaan vielä näy lähimainkaan, ja hyvä niin. Säästyypä minun tissiparat vielä edes jokusen tovin niiltä raastimilta.


Tänään käpsyteltiin koko perheen voimin Kassun 4kk neuvolaan. Heti kun sisään päästiin ja ehdin tuolille istumaan päästi Kaspian sellasetkin ykkösluokan megayrjöt mun päälle. Sen siitä saa kun syöttää vauvan, unohtaa röyhtäyttää, lykkää suoraan vaunuihin makaamaan, kärryttelee puolijuosten mettätiellä, riisuu nopsaan ja nostaa syliin istumaan. Pikaisesti otettiin nt:n huoneessa mitat, jutusteltiin hetki ja siirryttiin takaisin aulaan odottamaan lääkärille pääsyä.

4kk mitat:  (3kk mitat)

Paino: 6640g  (5790g)

Pituus: 63,6cm  (60cm)

Pipo: 41cm  (39,1cm)

Lääkärille päästyä hän katteli Kaspianin mittoja ja tokaisi, että maidon sijasta taidankin tuottaa kermaa. Olihan poika saanut kolmessa viikossa tasan 800g painoa lisää! Ilman alkukuukauden sairastelua, olisi painoa varmasti tullut jälleen se kilo. Lisäksi lekuri vielä sanoi, että soseita voidaan aloitella vasta sitten kun itsestä hyvältä tuntuu, mikään kiire ei tosiaankaan ole! Mä vielä niin monena päivänä aattelin kaikkia kauhukuvia siitä, kuinka meille varmasti tuputetaan soseita ja mietin jo valmiiksi sanoja täysimetyksen jatkamisen puolesta. Niitä sanoja ei onneksi tarvittu, vaan nyt jatketaan hyvillä mielin vielä pelkän tissittelyn parissa ja katellaan niitä kiinteitä sitten lähempänä 6 kuukauden ikää.
Puhuttiin myös Kaspianin silmistä ja nyt ne ovat ainakin huomattavasti paremmassa kunnossa kuin ennen, eivätkä rähmää paljoa, joten mitään sen suurempaa ei niiden suhteen tehdä. Katsellaan sitten uudestaan seuraavalla kertaa. Kyselin myös siitä kun Kaspian on öisin aina ihan tukossa. Viime yönäkin heräsin muutamasti siihen kun toinen aivan haukkoo happea ja räkää saa imeä öisin aina ennen syöttöjä, sillä muuten ei saa syötyä. Tätä on ollut siis ihan syntymästä asti, joten mitään nuhaa ei ole. Lääkäri vetosi vain siihen, että röörit ovat vielä niin ahtaat ja näin se varmasti onkin. On vain tosi kurjaa kun toisella on niin vaikea olla aina öisin ja tosiaan vain öisin, päivisin tätä ongelmaa ei ole. Eiköhän se siittä sitten kun Kaspi kasvaa ja röörit siinä mukana.
Hehhee ja muuten kaiken lisäksi Kaspian päätti kruunata koko käynnin vielä paukkujen säestämillä niskapaskoilla. Ainakin todisti, että massu toimii.

Ei siinä, kivaa loppuviikkoa kaikille!

1 kommentti

Kiitos kommentista!