#julkiimetyksenpuolesta


Eilen stylisti Teri Niitti salakuvasi imettävää naista ja julkaisi tämän kuvan instassaan tällaisen tekstin kera:

Kuten moni on varmasti huomannut, niin tästä seurasi aivan jäätävä kohu! Instagram tulvii imetyskuvia ja voin vain kuvitella Teri Niitin inboxin viestien sisällön. Helvetin hän tosiaan tällä saikin aikaan, mutta ihan vain itselleen.

Vaikka mä itse olen hyvinkin kaukana imetysfantaatikosta, niin en silti voi vain käsittää miten imetys voi olla jollekkin ongelma? Ja vielä näinkin iso sellainen, että täytyy luvatta kuvata toisia ja laittaa nettiin! Kyseisellä henkilöllä ei edes paljasta pintaa näkynyt ja silti se on Teri Niitin mielestä vastenmielistä ruokkia lastaan julkisesti lentokoneessa. Miksi ylipäätään pitäisi edes peittää? Ainiin onhan se  edelleen TISSI! -mutta mitäpä sitten. Vauva saa siitä ruokansa, kuten on tarkoitettukin. Se että ne miellyttää miehen/naisen silmää on vain sivuseikka.

Itse kyllä peitän julkisilla rinnan imettäessäni, mutta ihan vain sen takia, että Kaspian saa paremman rauhan syödä. Ja jos tulisi tilanne, että ilman suojaa täytyy imettää niin sitten imetetään. Se ei ole mulle mikään ongelma, eikä pitäisi olla kenellekkään muullekkaan! Kääntäkööt vaikka itse päänsä pois tai voi vaikka työntää sen pussin omaan päähänsä ja koittaa syödä. Myönnän, että aluksi julki-imetys tuntui ahdistavalta, mutta se johtui juuri tästä syystä! Juuri tälläisistä ihmisistä joiden mielestä imetys on vastenmielistä. Pelkäsin, että tuijotetaan ilkeästi tai, että mut käskettäisiin vessaan imettämään. Mutta enään ei voisi pätkän vertaa kiinnostaa mitä joku muu ajattelee mun tisseistä, imettämisestä tai lapseni ruokkimisesta julkisilla.

Julki-imetys on täysin normaalia ja meidän kaikkien tulisi saada tehdä sitä rauhassa ilman törkeää tuijotusta, rumia kommentteja ja varsinkin ilman salakuvaamista! Me vain ruokimme lapsiamme kuten kaikki muutkin ja lapsi syö juuri siellä missä nälkä iskee.

Mukavaa ja rauhaisaa imetystä kaikille!

4 kommenttia

Kiitos kommentista!