Jade 8kk + neuvola

 Tänään Jadelle tuli mittariin jo 8kk! Nyt en kyllä aio vetää sitä samaa ihmettely virttä, siitä kuinka aika menee taas niin nopeasti, vaikka se onkin totta!
Meillä on kuukauden sisään opittu ihan hirmusen paljon asioita! Enkä aiemmin edes tiennyt, että lapsi voisi oppia näin nopeasti ja monta asiaa peräkkäin. Jadehan oppi kääntymään vasta 6,5kk ikäisenä, joten oletin, että liikkeelle lähtö venyy vähintään tähän 8kk ikään asti. Olin kuitenkin väärässä ja Jade lähti tosiaan ryömimään pari päivää 7kk neuvolan jälkeen, siitä taisi mennä vähän reilu viikko, kun neiti oppi jo itse nousemaan istumaan. Nyt meillä ollaan myös reilu viikon verran noustu tukea vasten seisomaan! Jade myös konttii hieman, mutta enimmäkseen kulkee ryömien, kun niin pääsee vielä huomattavasti nopeempaa. Ulkona kuitenkin Jade aina konttii, eikä ryömi juuri ollenkaan. Mutta en voi ymmärtää, miten näin pieni ihminen voi oppia nämä kaikki asiat yhdessä kuukaudessa! Missä mun vauva on?
 Ollaan syöty nyt jo viikko ''pala'' ruokaa eli +8kk ruokia. Ne menee Jadella tosi hyvin alas, eikä palojen kanssa ole mitään ongelmia. Paitsi silloin kun ruoka on mun oma tekemää, niin se ei neidille maistu ollenkaan! Oon tarjonnut riisiä ja kanaa soseutettuna, ei kelpaa. Oon tarjonnut makaronia ja jauhelihaa soseutettuna, ei kelpaa. Eli purkkiruuilla mennään ja ne on kalliita! Varsinkin nämä +8kk purkit maksaa lähes euron kappale. Jadelle on nyt myös iskenyt se tuttu 8kk iän ruokailuongelma. Eli syöminen on lähes koko ajan pelkkää tappelua ja pelleilyä. Mitään ei mene neidin kurkusta alas, sillä kaikki pörrätään välittömästi pihalle. Oon yrittänyt antaa neidin itse syödä, oon antanut sille oman lusikan ja yrittänyt huijata syömään, mutta ei toimi. Pakko se on kai vain odottaa että tää vaihe menee ohi. Eikun joo! kyllä puuro neidille maistuu vallan hyvin, mutta se nyt onkin Jaden lempi ruokaa.
Ollaan nyt myös jätetty yösyötöt pois ja Jade herää kyllä edelleen sen 1 tai 2 kertaa tuttia etsimään.
Jadelta löytyy myös kaksi naskalia alhaalta! Joilla on niin kiva purra äitiä joka paikasta mistä vain kiinni saa.

Meillä oli tosiaan eilen 8kk neuvola + lääkäri. Tavattiin ensimmäistä kertaa meidän oma terkka, eikä mulla ole oikeestaan mitään pahaa sanottavaa. Olisin ehkä kaivannut hieman enemmän juttelua, mutta tämä tuntu vähän enemmän semmoselta liukuhihna jutulta. Kyseli kuulumiset, otettiin mitat, katseltiin käyriä ja lähdettiin lääkärille. Voihan tämä liukuhihna tunne johtua ihan siitäkin, että oli se lääkäri heti perään.
Mutta jos nyt niitä mittoja, (7kk)

Paino: 10205g    (9485g)
Pituus: 69cm     (69,5cm)
Hattu: 44,5cm   (43,5cm)    

Kasvaa tasaisesti. Ryömii ja konttaa. Sydän ja keuhkot ok. Iho siisti. Hieman varvastelua --> ensikengät.

^noin siis kirjotettiin vielä neuvolakorttiin. Kuten varmaan jo huomasitte että Jade on ''lyhentynyt'' 0,5cm. No ei nyt oikeasti. Terkan kanssa mitatiin Jade ainakin 3 kertaa ja aina tuli sama 69cm, joten todettiin, että sijainen oli mitannut Jaden väärin. Seuraava neuvola onkin vasta sitten 10kk iässä.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista!