Puolitoistavuotias JADE


Jade on kehittynyt pienessä ajassa aivan hirveästi joka suunnalta! Sanoja tulee jo suuri määrä ja niitä tuntuu tulevan jatkuvasti vain lisää. Näin pikasesti laskettuna Jade osaa n.40 sanaa. Jade ymmärtää myös puhetta aivan mahdottoman hyvin, ei sitä edes voi käsittää, miten noin pieni ymmärtää lähes kaiken mitä sanot. Nykyään täytyykin siis oikeasti miettiä mitä sieltä suusta päästää.:D Jade on hyvä kommunikoimaan ihmisten kanssa ja osaakin kertoa kun on nälkä tai jano, kun on kakka housussa tai ylipäätään kun jotain haluaa. Usein myös kiittää kun saa jotain, sanoo heipat lähdettäessä ja nukkumaan mentäessä ja Jade osaa myös laulaa ''ihhahhaata.'' Toki sieltä enimmäkseen tulee sitä siansaksaa tai osoitellaan vain joka paikkaan ja hoetaan ''tuo? tuo? tua?''

Jade ymmärtää hyvin myös pyyntöjä ja kysymyksiä. Hän vie pyydettäessä roskat roskiin, hakee vaipan laatikosta ja kerää leluja laatikkoon. Kysymyksistä helpoimpia ovat ''missä jokin on?'' Jade tietää heti missä hänen maitokuppinsa on jos sitä kysytään, neiti hakee myös heti vauvanukkensa jos kysytään missä Jaden vauva on, sekä Jade osaa näyttää missä on napa, silmät, korva, nenä, suu, jalka ja pää. Minu taitava tyttö.<3Jade oppi kävelemään noin vuoden iässä ja voitte vaan kuvitella millainen vauhtihirmu täällä nykyään on! Juostaan, hypitään ja kiivetään. Nyt ollaan myös yritetty hieman harjoitella enemmän pienten matkojen kävelemistä ulkona. Aiemmin niistä ei tullut mitään, sillä neiti lähti aina juoksemaan aivan eri suuntaan minne piti ja sitten tuli armoton itkupotkuraivari kun tyhmä äiti saikin karkulaisen kiinni.. :D Jade osaa myös mennä itse rappuset ylös ja tulla ne alas kädestä kiinni pitäen. Aina tosin ei saa auttaa ja sitten suututaan kun ei anneta yksin lentää pää edellä portaita alas. Jade on nyt myös 1-2kk syönyt ruokansa aivan itse, sillä neiti teki täys stopin syöttämiselle. Alku oli aivan kamalaa, kun ei ollenkaan saanut auttaa ja neiti raivohuusi lusikalle kun se ei totellut, mutta nyt onneksi ruokailu sujuu jo hyvin.
 Ihana oma tahto<3 Ja sitä kyllä riittää! Suututaan kun ei yksin onnistuta ja suututaan jos autetaan. Esimerkiksi nyt kun Jade on myös ruvennut opettelemaan riisumista. Sukat ja housut lähtee helposti, mutta se paita, se kaakelin tyhmä paita! Sille raivotaan ja huudetaan ja sitä revitään joka suuntaan, eikä se pirulainen vaan lähde päältä pois. Eikä siltikään aina saa auttaa. Saa nähdä missä me ollaan tän neidin kanssa parin vuoden päästä. :DJadella oli tosiaan jo tänään 1,5-vuotis lääkärineuvola. Jutusteltiin ja Jadea jälleen kehuttiin ihanaksi ja reippaaksi tytöksi, mitä hän kyllä onkin! Kyseltiin nukkumisesta, pottailusta ja ruokailusta. Täällä nukutaan ihan hyvin, paitsi viime yö oli suoraansanottuna perseestä. Pottailu taas on ollut vähän vähemmällä, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee ja tässä asiassa mennäänkin aivan Jaden ehdoilla. Ruokailu sujuu hyvin, maistuu lähes kaikki ja itse syödään. 
Jade antoi ottaa mitat tosi hyvin, vaikka ajattelin, että pituuden ottamisen kohdalla astuisi meidän raivotar esiin, mutta ei, se tulikin vasta päänympärystä ottaessa. :DPituus: 80,6cm (76,2cm)
  
Paino: 12030g  (11065g) 
 
Päänympärys: 49cm  (48cm) 


Mitat olivat siis todella hyvät ja Jade oli kasvanut hienosti.
Seuraava neuvola onkin taas vasta puolenvuoden päästä 21.9


Eilen myös poksuttiin 10+0! Mahakin alkaa jos muistuttaa enemmän raskautta kuin läskiä :D
Ainiin ja meillä on np-ultra kahden viikon päästä!! Jännää!


Ei kommentteja

Kiitos kommentista!