Vauvantarvikkeiden hyödykkeet & turhukkeet.


Nyt kun meillä on vauvavuosi virallisesti jo ohitse ajattelin kirjoittaa vauvantarvikkeista. Niistä jotka oli meille suuri apu arkeen ja paljon käytössä, mutta toki myös niistä jotka olivat turhia ja jäivät moneksi kuukaudeksi nurkkaan pölyyntymään.

Listan ykköseksi kuuluu tottakai äänenvaimennin, elikkäs tutti!
Jade alkoi syömään tuttia heti sairaalasta kotiin päästyämme ja typykkä kiintyi siihen varsin nopeasti.
Tutti on pelastanut monet kaupparaivarit, auttanut neidin syvään uneen ja tuonut tälle lohtua jos on johonkin sattunut. Enään Jade ei syö päivisin ollenkaan tuttia, vaan se on käytössä vain nukkuessa.
Nykyään tutti on kylläkin pelkkä turhake ja sitä syödään vain tottumuksen vuoksi. Ei tämän ikäsellä enään ole niin kovaa imemisen tarvetta, että tuttia oikeasti tarvitsisi, kunhan se on muutenvain suussa mussutettavana. Eiköhän me siitä vielä eroon päästä, toivottavasti ennen 2-vuoden ikää.


Mikä on se semmoinen värikäs ja tärisevä, joka saa aikaan hyvän mielen? (älkää ajatelko tätä nyt väärin:D) Sehän on sitteri ja se jos mikä tuli meillä kyllä tarpeeseen! En olisi ikinä ehtinyt imuroida, tehdä ruokaa tai käydä suihkussa jos meillä ei olisi tätä vempainta ollut. Onneksi Jade oli sellainen vauva joka siinä viihtyi vallan mainiosti! Päikkäritkin nukuttiin parhaiten sitterissä. Sitteri meillä oli myös se joka aiheutti Jadelle alien -muotoisen pään, neiti siis viihtyi siinä ehkä liiankin hyvin, jotta ei edes itse älytty, että sillä voi olla myös ''sivuvaikutuksia..''
Myös lelukaarellinen leikkimatto oli meillä kovassa käytössä 2-4kk ja se ajoi välillä aikalailla samaa asiaa kuin sitteri. Itse ehti tehdä kotiaskareita samalla kun tyttö touhotti matolla lelujen keskellä.


Vaunut! Varmasti jokaiselle perheelle tuttu väline joka on käytössä päivittäin enemmän tai vähemmän. Itse en olisi päässyt päivisin Jaden kanssa mihinkään ilman vaunuja, joten ne olivat (ja ovat edelleen) kyllä päivittäinen pelastus! Tykkään meidän vaunuista ihan hirmusesti, mutta niissä on kyllä yksi, aika isokin miinus. Vaikka nämä kys. vaunut ovat heittoaisalla, niin ei niittä siltikään voi kääntää niin, että lapsi on kasvot menosuuntaan. Vaunut nimittäin omaavat vähän turhankin hyvät jouset ja kääntyessä työntöaisan saa vääntää polviin asti jotta renkaat nousee maasta.. Mutta muuten nämä on ihan huiput!
Matkarattaat ovat myös tulleet meille isoon tarpeeseen. Varsinkin kun Jade oli vauva, oli kauppareissut helppoja kun kaukalon sai laittaa suoraan matkarattaisiin. Ei ainakaan tarvinnut herätellä nukkuvaa vauvaa ja laittaa tätä koviin ostoskärryjen kaukaloihin tai änkeä koko turvakaukaloa ostoskärryyn, niin että sinne ei mahdu puoliakaan mitä pitäisi ostaa. Nykyään matkarattaat ovat myös meillä mukana keskustassa ja on siellä kivan näppärät. Enimmäkseen ne kyllä toimivat tällähetkellä päikkäreitä varten parvekerattaina.


Entäs ne turhat tarvikkeet sitten?
Turhimpien listan kärkeen pääsi ehdottomasti bumbo -tuoli ja kävelytuoli!
Minä itse välttämättä halusin Jadelle bumbo tuolin ja olin aivan innoissani siittä kuinka kätevä se olisi. Oli tosi kätevä juu.. mutta ei ihan meidän juttu. Jade oli 3kk-4kk kun se meille kotiutui ja eihän meidän michelin neitokainen siihen edes meinannut mahtua! Iso miinus siis pienistä jalka-aukoista. Suihkussa sitä käytettiin muutaman kerran, sillä siihen aikaan kylpeminen ei tullut kuuloonkaan. Loppujenlopuksi hankkiuduin tuolista eroon ja annoin sen kummitytölle. Onkohan se siellä ollut käytössä, vai kävikö niinkuin meille, että tuoli lojuu komerossa monta kuukautta, sitä en tiedä.:D
Kävelytuoli olis muuten varmaan ollut kiva (ainakin Jaden mielestä) jos meidän pikkupallero olisi ylettänyt kunnolla maahan ja päässytkin eteenpäin sillä, mutta eei. Kävelytuoli kaivettiin aina viimeisenä oljenkortena esiin jos kiukku iski Siinä neiti istui tyytyväisenä niin kauan, että rupesi tympimään kun ei sillä mihinkään päässyt. Sekin pääsi sitten kesällä viimein uuteen kotiin, pois pölyttymästä meidän sohvan takaa.Jade oli 6kk kun me ostettiin hoitopöytä ja se jäi melkein heti ihan turhaksi! Ajattelin vain, että se näyttäisi kivalta meidän vessassa..:D Mun mielestä vaipan vaihto sujui helposti sängyllä tai sohvalla, eikä hoitopöytää tarvittu.

Kun meille se toinen lapsi sitten joskus siunaantuu, niin pakolliset hankinnat ovat kyllä: sitteri ja rintareppu! Ajattelin myös toiselle sen hoitopöydän ostaa, mutta sellaisen lipastollisen johon saa sitten pikkuisen vaatteet jemmaan.
Mitkäs lastentarvikkeet on teille olleet sellaisia pakollisia ja mitkä taas hieman turhia?

8 kommenttia

 1. Meillä taas bumbo on myös tän toisen herran kanssa pelastus :) s tykkäs siitä hirveesti ja sain tehtyä kotihommia ku herra siinä istuskeli. nyt taas g tykkää siitä. G vaan raivoo lattialla ku ei pääse kunnolla eteenpäin ni tykkää bumbossa nököttää,tartteis siihen vaan se pöytä hommata :) hoitopöytä ois meillä täys turhake. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että teillä siinä viihytään! :) Jade ei tykänny yhtään kun puristi jalkoja :D Joo se pöytä oli siinä kyllä kätevä, kun siihen sai laittaa aina jotain pientä naposteltavaa toiselle. : )) Niin se tulee kyllä varmaan meilläkin olemaan, mutta ainakin saa ne vaatteet sinne ;'D

   Poista
 2. Hoitopöytää ei hankittu ollenkaan, mutta hoitoalusta löytyy vessasta pesukoneen päältä. Sitterin halusin ehottomasti ja baby björnin oman. Muuta härpäkettä ei olla lelukaaren lisäks ostettu vielä. Jouluna vasta vauva tulee, niin näkee sitten mitä tarvitaan ja mitä ei :)

  VastaaPoista
 3. Sama täällä, siis ei meidenkään vauvan jalat mahtuneet bumboon kun viikon verran, mut kävelytuoli on ollut suosikki sentään onneksi :)

  VastaaPoista
 4. p.s sait must uuden lukijan :) oon mun mielestä ennenkin viraillut täällä mut ei sun blogia ollu lukulistalla, asia korjattu :) tiitutiiakatriina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Minkä merkkiset rattaat teillä on? Onko tuo kaukalo siinä adapterilla kiinni, vai ootteko laittanu sen kaukalon siihen muuten vaan kyytiin ilman adapteria? :D Meidän pitäis ostaa uudet rattaat ja meillä on tuo sama kaukalo, niin ajattelin hommata jotkut sellaset mihin sitten tulevaisuudessa toi kaukalo menee sitten joskus kun tulee toinen lapsonen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nua rattaat on Carena easy -merkkiset :) Joo ei toi kaukalo oo kiinni siinä adapterilla, mutta sopii niihin hyvin ja pysyy siinä tukevasti :) Että suosittelen kyllä noita ja nua rattaat on kaikenlisäks jopa halvat :)

   Poista
 6. Hoitopöydällä meillä edelleen (1v3kk) vaihetaan kaikki vaipat eli tosi tarpeellinen on ollu. Yks turhake mikä äkkiä tulee mieleen on hyppykiikku, sen ideaa ei Veini koskaan tajunnu eikä siinä muutamaa minuuttia pidempään sitte viihtynykkää. Bumbo tuolia en hankkinu eli jos viel lapsia suodaan niin sen voisin kokeilun vuoks hommatakki. Kävelytuoli meil oli kans käytössä paljon vaik tääl kämpäs ei sil paljoo mahtunu rullailemaanka. Rintareppua tuli käytettyy lähinnä yhen laivareissun ajan ja kerran ku kävelin ilman rattaita äitilleni. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!