Haaveena kaksoset?

En tiedä mikä siinä oikein viehättää, mutta olen pienestä pitäen halunnut identtiset poika kaksoset!
Se miksi juuri kaksi poikaa, en tiedä:D Näin on vain ollut pienestä asti.
Kaksosten hoito on varmasti paljon haastavampaa kuin yhden lapsen ja siitä sainkin pienen todisteen viime lauantaina.

Lauantaina tosiaan meille tuli mun kaverin poika tänne hoitoon. Ihana Oliver! Lapsilla ikäeroa on 6 päivää, mikä on sinänsä hassua, sillä lasketuissa ajoissa meillä oli eroa kuitenkin kuukausi.
Lapset ovat nähneet tosiaan ihan vauvasta saakka ja on ne vaan niiin söpöjä yhdessä! Meidän rakastavaiset;)Vaikka beibet olivatkin aika nätisti lauantaina, en voi väittää ettei kahden samanikäisen vahtimisessa olisi ollut yhtään haastetta. Oltiin mustasukkasia mun sylistä, riideltiin leluista ja jopa tönittiin toisia. Siis mitä? en mä tiennyt, että 1v2kk ikäset osaa olla jo näin ilkeitä. Jadesta kuoriutui oikea mustasukkainen hirviönainen ja monta kertaa sai kieltää, ettei leluja oteta kädestä tai että toista ei revitä vaatteista. Onneksi kuitenkin suurimman osan ajasta lapset leikkivät nätisti sovussa.

Oon usein miettinyt, että miten kaksosten syötöt sitten menee? Varsinkin kun he ovat vauvoja. Mitä jos molemmille sattuu nälkä yhtäaikaa? Ovatko he tissillä samaan aikaan, vai huutaako toinen naama punaisena odottaen omaa vuoroaan? Nyt kaksosten äidit saatte valaista mua!:D

Meillä ei onneksi nälkä yllättänyt samaan aikaan ja sainkin syöttää Oliverin ensin rauhassa ja laittaa tämän nukkumaan päiväunia. Sitten oli Jaden vuoro syödä ja käydä nukkumaan. Mutta apua jos molemmilla olisi ollut raivon nälkä + hirmu väsy samaan aikaan! Huh, onneksi ei!

Pienistä kinasteluista ja mustasukkaisuudesta huolimatta en kyllä oo luopumassa mun kaksoshaaveista ikinä! 
Kaksosia tuskin tulen kyllä koskaan saamaan, mutta ainahan saa toivoa, eikö?


6 kommenttia

 1. Noooh, meillä oli pojat välillä yhtäaikaa tissillä, jos syötiin pullosta niin toista keikutin jalalla sitterissä kun toinen söi jos ei iskä ollut kotona :)
  syteentaisaveen.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hehe, meillä ainakin aina syödään ja nukutaan samaan aikaan, muutenhan ne päivät olisivat vain jatkuvaa syöttämistä ja nukuttamista, jos molemmat pitäisi hoitaa erikseen. Meillä ei imetys onnistunut eli pullosta ollaan syöty. Kiinteät ja maidot syötettiin sitteriin, nyt ollaan siirrytty syöttötuoleihin. Samasta lusikasta syövät, vuorotellen lusikka molempien suuhun. Toki varsinkaan pääiväunet ei ihan aina mee yks yhteen, mut siihen ainakin pyritään ja aika hieno yhteinen rytmi ollaankin jo opittu. On ne vaan niin ihania kun niitä on kaksi ja ne nauraa toisilleen <3 t. Identtisten kaksospoikien äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siinä kyllä ehtis paljo muuta tekemään :D Kätevä tua että on vain yksi lusikka! En oo aatellu, että niinkin voi tehdä :D Ois täälläkin varmaan Oliver ja Jade samaan aikaan syöneet, mutta kun löytyy vain yks syöttötuoli :) Varmasti on ihania!<3

   Poista
 3. Mun mielestä 2saman ikästä on jotenkin helpompi yhdistelmä kun silloin aikoinaan 2eri ikäisen hoito. Nyt meillä siis 4poikaa.
  Edellen kaikki on aika helppoa :)
  Tuu vilkasemaan tekstejä :)

  *Sanna

  http://kahdestakuudeksi.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 4. Meillä 5-vuotiaat kaksostytöt. Vauvana ensimmäisen puolvuotta olivat tissillä aina samaan aikaan sen jälkeen peräkkäin kun en uskatanut samaan aikaan enää imetystyynylle ottaa. Kiinteät söivät vierekkäin istuen samalla lusikalla vurotellen lapoin ruokaa suuhun.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!