Jade 12kk


Tasan vuosi sitten sinä putkahdit maailmaan meitä ihmettelemään♡ Olit niin pieni, painoit alta kolmen kilon, eikä pituutta ollut edes puolta metriä. Tänä vuoden aikana sinä olet kasvanut ihan hirmu paljon! Olet oppinut paljon asioita ja me olemme oppineet tämän vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Paljon onnea rakas tyttäremme 1v! ♡:lla Äiti&IsiTänään Jade täytti sen maagisen yhden vuoden! Mä en voi käsittää, että siitä elämäni ihanankamalasta hetkestä on jo YKSI VUOSI.

Nyt kuitenkin blogin puolella jatketaan sillä perinteisellä kuukausikatsauksella. Minkälainen on meidän vuosikas vauva taapero?

Motoriikka
Jade otti ensiaskeleet reilu kuukausi sitten. Vielä ei kuitenkaan täysin kävellä, mutta nyt viime päivien aikana Jade on kehittynyt niin paljon, että konttaa ja kävelee lähes yhtä paljon. Eniten kyllä kävellään seiniä pitkin ja sitten lyhyitä matkoja paikasta A paikkaan B, ''pitkät'' matkat vielä kontitaan. Jade osaa myös nousta lattialta seisomaan ilman tukea ja myös seisoma asennosta kyykkyyn meneminen ja sieltä ylös nouseminen ilman tukea onnistuu hyvin.
Jade osaa kiivetä portaat itse (konttien). Onneksi kuitenkin se kiipeily on ainakin vielä vasta niissä portaissa, eikä muualle edes yritetä kiipeillä.


Rytmit ja ruokailu


Meillä on aika tarkat rytmit päivisin, mutta tarvittaessa niistä osataan joustaa ja soveltaa.
Jade nukkuu aika vaihtelevasti yöunia, joskus 10h ja joskus 14h. Yöheräily on myös vaihtelevaa, joskus herätään kerran, joskus ei kertaakaan ja joskus taas jopa 3-5 kertaa.
Jade menee yöunille klo.20-21 ja aamulla herätään vaihtelevasti klo. 07.30-10.00.
Jade nukkuu edelleen kahdet päiväunet. Ensimmäiset n.klo. 12-14 ja toiset klo. 16-17. Tiistaisin joudumme tosin päiväunien kanssa hieman soveltamaan, sillä taimitarha alkaa klo. 13, eli juuri kesken Jaden normaalien päiväunien. Tiistaisin Jade mene siis päiväunille jo viimestään klo. 11 ja sitten herätän typyn puoli yhden aikaan.

Jade syö 5 kertaa päivässä n. 3 tunnin välein. Jade on yhtä kaikkiruokainen kuin meidän kissat, eli kaikki kelpaa. Jade syö jo täysin samaa ruokaa kuin mekin, mutta purkkiruokaa menee kyllä edelleen enemmän. Korvikkeesta me ollaan siirrytty normaaliin maitoon jo jokunen aika sitten. Siirtyminen aloitettiin pikkuhiljaa vähän normaalia maitoa korvikkeeseen sekoittamalla ja ei mennyt kauaakaan kun oltiin jo täysin perus maidossa, eikä Jadelle onneksi tullut edes mahavaivoja.
Käsin Jade osaa syödä jo kaikkea mitä vain antaa. Lusikan käyttöä ollaan myös harjoteltu ja yhdessä vaiheessa se sujuikin ihan hyvin, mutta nyt on kivempaa vain riehua lusikan ja lautasen kanssa.Viisas lapsi
Jade osaa jo muutamia sanoja: Äiti, vauva ja ei. Sitten on toki myös niitä ''ehkä se tarkoitti tätä'' -sanoja. Esimerkiksi Jadella on yksi ''sana'' joista emme ole varmoja, että tarkoittaako hän heido vai öitä.:D Mutta sitä tosiaan kuullaan monesti päivässä.
Jade osaa pinsettiotteen, vilkuttaa, halata, antaa pusun, antaa omasta kädestään toiselle kun toinen pyytää ja päinvastoin myös ottaa kädestä.. hyvässä sekä pahassa..
Jade tykkää myös tyhjätä lelulaatikoita ja sitten kerätä lelut takaisin laatikkoon ja tätä tapahtuu miljoona kertaa päivässä.
 Jade ymmärtää myös todella paljon mitä hänelle sanotaan. Kaikki peruskäskyt neiti osaa, mutta se on toki eriasia kuinka niitä uskotaan, yleensä kuitenkin sekin onnistuu ihan hyvin. Aina kun huudan, että vaihdetaan vaippa, lähtee pimu pinkomaan karkuun kovasti räkättäen. Jade osaa myös itse ilmoittaa nälkänsä/janonsa/ tai jonkun muun jutun mitä sillä hetkellä haluaa. Jade tulee naaman eteen pölisemään omiaan ja sitten lähtee pikavauhtia räkättäen siihen suuntaan mihin haluaa mun häntä seuraavan.Muut

Jaden vaatekoko on 74-80. Housut on kokoa 74 ja hieman reiluja ja paidat kokoa 74-80. Kengän koko Jadella on 20, huhhuh talvikenkien metsästys on vielä edessä..
Hampaita löytyy 7 ja kahdeksatta tehdään para-aikaa.
Jade vihaa kynsien leikkuuta ja sitä kun ei saa tahtoaan läpitte. Jade on tooodella kärsimätön, typy ei pysty olemaan ilman kiukkua edes sitä aikaa, että saisin solmittua tämän yhden jalan kengännauhat.. Myös kun ruokaa lämmitetään, odottaa vieressä kitisevä ja kärsimätön tyttö. Äidin tyttö, vaikka isiltä näyttääkin.

5 kommenttia

 1. Hienoa Jade! Mistä nuo ihanat tähtipöksyt ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jade sai housut synttärilahjaksi, mutta merkistä päätellen ne on Halpa-Hallista :)

   Poista
  2. Sinne siis ostoksille :)

   Poista
 2. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Ihna liian nopeasti se vauvavuosi menee. :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!