Jade 10kk!


Tai no itseasiassa neiti on jo 10,5kk! Mutta muhun on iskenyt laiskuus ja blogi on ollut tiukasti hiljaa reilu viikon.hyimua! Jos sitä hieman ryhdistäytyis ja kirjottelis teille useammin. Kamera raukkakin lojunut laatikossa muutosta asti. 
Jos nyt niitä Jaden kuulumisia ja 10kk mittoja.(suluissa 8kk)

Paino: 10740g (1020g) +540g/2kk
Pituus:
73cm  (69cm) +4cm/2kk 
Hattu: 46cm (44,5cm) +2,5cm/2kkAlotetaanpa vaikka LUONTEESTA.
Toistan ehkä samaa kuin aiemmin, mutta Jade raukka on perinyt mun tulisen temperamentin ja tahdon voiman. Samalla hän on perinyt Nikon herkän puolen. Jade suuttuu todella helposti ja siitä seuraa järkyttävä itkuparkuraivo huuto.
Jade on rohkea, mutta samalla myös säikky. Jade pomppii ja riehuu sohvilla, sylissä tai missä vaan niin kuin päätön kana, mutta sitten jos vahingossa kaukosäädin tipahtaa pöydältä lattialle, niin tulee säikky parku.
Jade on myös ihka aito dranaqueen. Esimerkkinä vaikka se kun tässä yksi päivä Jade rupesi yht'äkkiä itkemään aivan järjettömän kovaa ja mä oikeasti luulin, että sitä sattuu johonkin. Kantelin sitä sylissä ja yritin etsiä mihin tätä voisi sattua, ei löytynyt mitään. Yritin tarjota naposteltavaa ja nokkamukista juotavaa, ei kelpaa. Sitten ängin Jadelle maitopullon käteen, niin huuto loppui samantien.. Jade huusi siis kuin syötävä, vaikka halusi vain maitoa. Otettuaan muutaman hörpyn, oli neiti varsin tyytyväinen.
SYÖMINEN & NUKKUMINEN
Meillä lakkoiltiin syömisessä n. kuukauden verran, mutta nyt taas ruoka maistuu samalla tapaa kuin ennenkin, eli todella hyvin! Entiedä vaikuttiko pissatulehdus syömättömyyteen vai mikä, mutta pääasia on että nyt kaikki on taas hyvin. Jaden ehdoton lemppari ruoka on Piltin Lohi & perunamuusi -purkki. Se voittaa mun tekemät ruuat ohi mennen Jaden mielestä. Hyvänä kakkosena tulee edelleen puuro, vaikka aiemmin siinä lakkoiltiin eniten, eikä sitä edes suostuttu kuukauden aikana maistamaan ollenkaan. Sinä aikana puuron korvikkeena toimi hyvin jogurtti ja siihen sekotetut marjasoseet + kaurahiutaleet. Jade osaa myös syödä käsin kaikkea mitä vain antaa, eikä niitä tarvitse pilkkoa pieniiin paloihin. Lusikan käyttöä Jade ei ole hoksannut vielä ollenkaan, vaan sitä järsitään tai sitten se on kokoaika lattialla.

Uuteen asuntoon muutettuamme mä ehdin jo iloita ihanista öistä, kun Jade nukkui 12h putkeen omassa huoneessaan! Eipä sekään ilo kestänyt kuin muutaman päivän ja ihanat 3-5 kertaa yöllä heräilyt alkoivat. Huhhuh sanon minä. Pitäisi ehtiä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Toivotaan että Jade tajuaisi itsekkin kuinka mukavaa on nukkua pitkiä öitä putkeen! :D

TAIDOT & LIIKKUMINEN
Tiedän, että nyt kun kirjotan tätä niin unohdan kaiken mitä Jade osaa.

Jade osaa
vilkuttaa
juoda kupista
antaa pusuja (märkiä sellasia) ja haleja
näyttää missä lamppu on

Jade myös ymmärtää paljon sanoja ja komentoja.
liikkuminen:
Kuukauden aikana on taas tapahtunut edistystä liikkumisen suhteen! Jade kulkee kyllä edelleen kontaten, mutta innostus kävelemiseen on ihan hurjaa. Jade rakastaa käsikädessä kävelyä, no kukapa nainen ei?;) ja sitä saammekin tehdä aamusta iltaan. Jade tulee ja nappaa sormesta yhdellä kädellä kiinni ja sitten vain lähdetään tallustelemaan eteenpäin. Pihallakin on helpompi mennä kun Jadea saa kävelyttää siellä. Iiik pian meillä varmaan oikeasti kävellään! Vielä en voi kuitenkaan sanoa, että Jade olisi ottanut ensiaskeleet, vaikka onkin yksi tai kaksi askelta ottanut kun mä olen salaa päästänyt irti. Ensiaskeleet lasken siitä sitten kun Jade itse päättää lähteä ottamaan niitä muutamia bambin askelia.
Meillä ei onneksi vielä kiipeillä mihinkään, huomatkaa sana vielä! Portaita Jade osaa kiivetä, mutta onneksi meillä ei ole kotona sellaisia :DMUUTA:
Jadella on nyt 5 hammasta, melkein kuusi: alaetuhampaat, yläetuhampaat, yksi kulmahampaan kärki ja toinen kulmahammas tulossa ihan juuri lävitse.
Vaatekoko meillä vaihtelee ihan hirveesti! pitkähihaset paidat ja bodyt on kokoa 74, lyhythihaset paidat ja bodyt on enimmäkseen kokoa 80. Housut on kokoa 68-74. Mutta löytyy meillä edelleen 62 kokoisiakin vaatteita jotka menee päälle. :D

7 kommenttia

 1. Kiva postaus, paljon mielenkiintoista asiaa!:-)

  VastaaPoista
 2. Ihana Jade <3 mistä tois leopardi setti on, PAKKO SAADA Elviralle :p :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookkin ihana! Mä ostin ton kirpparilta, mutta alunperin toi on Lindexiltä :)

   Poista
 3. Vooiii miten teillä on jo monta naskalia :3 Nickyllä on 2 alaetuhammasta ja ylös on pikkuhiljaa tulossa. Teidän typykkä on kyllä niin sulonen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ja on niitä odotettukin :D ensimmäiset hampaat tuli vasta 7kk iässä. Kiitos:)

   Poista
  2. Meille ensimmäiset hampaat on tullu vasta 8kk iässä :D Vois jo pikki hiljaa alkaa tulemaan muutkin.

   Poista

Kiitos kommentista!