Vaunuttelu&Nukkumis asiaa

Tänään vedettiin pirpanan kans reilu reipas 6km vaunu lenkki mummulaan ja takasin :)
Alunperin mun oli tarkotus mennä salille, mut Niko lähti Koskenkorvalle ruuvailemaan autoo niin en sitte voinukka lähtee mihinkää. No sainpahan liikuntaa vaunuttelemallaki, ja pirpana pääsi mumman pusuteltavaks ;D
Tykkään yli paljo vaunutella näin syksystä kun ei oo vielä niin kylmä eikä sitte liian kuumakaan, ja varsinkin iltasin on ihana kävellä rauhassa hämärässä, ja miettiä kaikenmaailman juttuja (:

Firkon -yhdistelmävaunut

Meillä on siis firkon -merkkiset yhdistelmä vaunut, näistä vaunuista oon lukenu aika paljo juttuja, niin hyviä kun huonojakin, ehkä enemmän niitä huonoja.. No päädyin kumminkin ostamaan nämä vaunut ja ei todellakaan ole muuta kuin hyvää sanottavaa :)
Nää on helpot ja kevyet työntää, tukevat, iso toi kuomu ja sitten vielä on toi lippa minkä saa nostettuu tollalailla ylös miten tossa kuvassakin on, niin ei oo ni iso rako ettei tuu paljo kylmää vaunujen sisälle :) ja paljo muutakin, mut siis asian ydin on että itte siis tykkään ihan hurjasti :DD

Ulos lähdössä

Mahalleen nukuttaminen

Mahalleen nukuttamisesta on paljon mielipiteitä, itse oon ehkä kuullu enemmän niitä vastaan olevia..
Oon kuiteski huomannu et neiti nukkuu niiiin paljon paremmin mahallaan kun missään muussa asennossta, päikkärit nukkuu lähes aina mahallaan, tottakai siis tarkistan vähän väliä ettei ole lytännyt naamaansa patjaa vasten.. Haluaisin nukuttaa neidin yöunillekkin mahalleen, mutta kysymys onkin että uskallanko? Yöllä en voi olla jatkuvasti sängyn vieressä vahtimassa hengittääkö toinen.
Kaipaisin siis kokemuksia mahalleen nukuttamisesta.
Se suuttu
10 kommenttia

 1. Moikka! Ihan sattumalta blogiisi löysin ja mietitkin täällä mahallaan nukuttamisasiaa. Kuvasta en ota selvää minkä ikäinen lapsesi on, olisko edes muutamaa kuukautta? No itse nukutin tytärtäni varmaan kuukauden ikäisestä eteenpäin mahallaan, koska huomasin, että niin hän nukkuu parhaiten. Siten hän myös jaksoi pitää peukaloaan suussaan ja rauhoittui silläkin. Ja voin sanoa, että neiti nukkui siitä lähtien täydet yöunet vuoden ikään saakka.

  Mielestäni siis voi nukuttaa mahallaankin, jos se oikeasti auttaa vauvaa nukkumaan hyvin. Onhan siinäkin riskinsä, että nukuttaa selällään ja vauva tukehtuu oksennukseensa. Riskinsä kaikessa ja jokainen äiti sitten arvioi, että miten toimii. Itselläni oli kriteerinä se, että tyttäreni jaksoi itse kääntää päätä eli jos kasvot nukkuessa kääntyivät patjaa vasten niin hän jaksoi itse pään kääntää toiselle sivulle. Meidän tilannetta auttoi ehkä se, että tyttö oli niin jäntevä ja iso syntyessään, että jaksoi kääntää päätään jo hyvin pienestä.

  Rohkeasti vain tekemään niinkuin parhaaksi näet. Jos tyttösi nukkuu päikkäreillä ongelmitta vatsallaan, niin en usko, että öisinkään ongelmia tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuli neidille ikää 4 viikkoa :) Totta riskinsä on melkein kaikessa mitä sitten tekeekään, niin ja kiitos paljo vastauksestas, kun tosiaan enemmän kuullu kaikkee huonoo mahallaan nukkumisesta niin mukava saada jotain positiivisia kokemuksia :)) tää meidän neiti on kans todella jäntevä ollu jo syntymästä lähtien vaikka pienikokoisena syntyikin, no tuolla se tuhisee mahallaan sängyssään joten katsotaan jos tää yö menisi paremmin kuin aiemmat 1-2h pätkittäin nukutut yöt :D

   Poista
 2. Mulla kuopus nukkui mahallaan ihan alusta asti. Nukkui kans paremmin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu :)) No ehkä ei sitte mun tarvi koko aikaa pelätä että jotain tapahtuu kun on muitakin jokka uskaltanu näin antaa nukkua :D

   Poista
 3. Mulla on sellanen muistikuva, et meidän pojat olis nukkunu vauvana lähinnä osittain kyljellä. Ei ihan selällään, vaan peitolla tuettuina kyljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyljellään ollaan täälläkin nukuttu tähän asti, selällään ei nukkuessaan viihdy olleskaan :D

   Poista
 4. Suloinen pieni neiti teillä! :) Mahallaan voi nukuttaa, meijän neuvolatäti sano, että ei se vauva niin tiiviisti voi naamaansa siihen patjaan työntää, että tukehtuis! :) Eli rohkeesti vaan annat nukkua niin, miten vauva parhaiten nukkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Sullakin tosi suloinen poju!:)) Juu niin oon ajatellukkin että aika pehmee patja sais olla jos naamansa niin tiiviisti siihen sais tungettua :D Juu niin oon antanukki ja paljon paremmin viime yökin meni mahallaan nukkuessa! :))
   Kiva blogi myös sulla, taidanpa jäädä seuraamaan ;)

   Poista
 5. Suositus on ettei nukuta mahallaan, koska se lisää mm kätkyt kuoleman riskiä :) Oletko koittanut nostaa sängyn päätyä hieman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ainakaan ennen vanhaa suositeltu, mutta meidän entinen nuorisoperhe avustaja ainakin sitä suositteli ja oli aina omatkin lapsensakkin mahalleen nukuttanut. Toiset uskaltaa nukuttaa mahalleen ja toiset ei :) En oo koittanu, ei oo paljo mitään millä nostella :D

   Poista

Kiitos kommentista!