Kysymyspostauksen vastaukset!

onko tullut jotain kommenttia iästäsi?

-Ei kukaan ainakaan mulle oo suoraan tullut mitään sanomaan, mutta oon aika varma että kyllä mun iästä on täällä Vaasassa ainakin puhuttu. Eipä se mua haittaa, sillä oon maailman onnellisin äiti iästäni riippumatta meinaatko hankkia lisää lapsia? 


-Kyllä, siis todellakin haluan lisää lapsia :) Mahdollisesti myös aika pienellä ikäerolla. kumpien kannalla
 olet nuorten äitien vai joku 30vuotiaiden`?

-Oon sitä mieltä, että yhtälailla nuori äiti voi olla hyvä äiti kuten 30 - vuotias ja sitten taas toisinpäin, eli en periaatteessa ole vain toisen kannalla, vaan sitä mieltä ett on hyviä ja vähemmän hyviä äitejä oli minkä ikänen sitten tahansa.mitä lapsen lisäksi elämääsi kuuluu työ vai opiskelu?


-Tällä hetkellä en ole töissä enkä opiskele. Peruskoulun sain päätökseen tänä keväänä vielä raskaana ollessani, eli ammattikoulua en ehtinyt aloittaa, mutta tarkotus on kouluttautua sitten kuin siltä tuntuu :)oliko suunniteltu raskaus?


-Hhmp, no ''leikittiin ns. tulella'' n. 1½ vuotta, eli tiedettiin että raskaus olisi mahdollinen koskatahansa ja lapsi olisi tervetullut jos päättäisi tulla. Nyt jälkeenpäin kun miettii niin olimme todella tyhmiä tuolloin reilu vuosi sitten, koska jos silloin olisin raskautunut niin mulla olisi jäänyt peruskoulu kesken, meillä ei olisi omaa asuntoa ja muutenkin asiat paljon vaikeampia. Olen onnellinen että neiti päätti tulla vasta nyt ja kyllä, oli ja on tervetullut edelleen :)Meneekö teillä rahallisesti hyvin?


-Riippuu vähän mihin vertaa, mutta sen verran hyvin että me kyllä pärjätään ja ylimääräiseenkin on jonkin verran rahaa. Asutteko Vaasassa vai Laihialla?


-Vaasassa asutaan:)


 Voisitko suositella lapsen saantia alaikäisenä?


-En suosittele, vaikka ei meillä kyllä mitään ongelmia ole ollutkaan, mutta mieluiten kouluttautuu ensin edes ennen kuin hankkii lapsia :)


 Kerro äitiyden parhaat puolet :)


-Oivoi niitä on niin paljon:) mutta yksi parhaista on se kun tietää että olet toiselle se tärkein ihminen, turva ja tuki. Mikään vaan ei voi voittaa äidin ja lapsen välistä rakkautta:)Onko kihlattusi vielä koulussa?


-On, käy viimeistä vuotta ammattikoulussa autopuolella.


 Kerro päivärytmistänne!


-No meillä ei oikein vielä ole varsinaista päivä rytmiä tämän 5 viikkosen neidin kanssa. Mutta aamulla herätään ja noustaan siinä 11-12 aikaan, syödään yms. perus aamujutut, neiti on hereillä n. 2h sitten syödään ja nukutaan n. 2-3 tuntia ja taas syödään, yleensä siinä 4 aikaan lähetään ulos,kauppaan,kylään tai jonnekkin :D kotiin tullaan yleensä n. 7 aikoihin jos kylässä ollaan oltu, yö unille neitiä ruvetaan laittamaan 8-9 aikaan mutta kunnon yö unet yleensä aloittaa 12 jälkeen (rupeaa siis sen jälkeen nukkumaan hieman pidempiä pätkiä kuin 2h.) Ennen yöllä herättiin 5-7 kertaa mutta nyt parina viimesenä päivänä ollaan herätty 2-3 kertaa :)


 Kuinka vaasalaiset ovat ottaneet perheenlisäyksenne?

-Ömm en oikeen osaa sanoa, mutta kaikki kaverit on ainakin ottanut hyvin ja olleet innoissaan pienestä, mutta muista Vaasalaisista en kyllä osaa sanoa :DD


 Maksoitteko itse vaunut yms?

-Ei me paljoo itte olla jouduttu maksamaan kun sukulaiset ja vanhemmat ovat halunneet ostaa meille vauvan tarvikkeita, esim juuri nämä vaunut ja pinnasängyn ovat vanhemmat ostaneet, mutta kaikkea pientä vauvantarviketta ollaan tietenkin itse ostettu:)Paljonko teidän ikäero on?


-Mun ja Nikon ikäero on n. 2½ vuotta. Niko täyttää helmikuussa 19 ja minä kesäkuussa 17 -vuotta


Miten vanhempasi reagoivat, kun kuulivat raskaudestasi?

-No olihan ne vähän yllättyneitä, mutta äiti otti asian todella hyvin ja oli heti tukena, olis mun päätös ollut mikä tahansa ja siinä vaiheessa kun masu rupes näkymään ei äiti malttanut pysyä siitä irti millään. Iskä otti vähän raskaammin, oonhan mä sen oma ''pikkutyttö'' , mutta kyllä sekin siitä sitten leppy, ja nyt on innoissaan pienesetä ja onkin nimennyt neidin ''Toukaksi'' :D


 Entä lapsen isän vanhemmat?

-No ne ei oikeen tykänny :DD mutta kyllä nekin aika nopeeta sitten leppy ja nykyään aivan innoissaan myös neidistä :)


 Oletko ollut alusta asti lapsen pitämisen kannalla?

-Oon todellakin, mulla ei mikään muu vaihtoehto edes vilahtanut mielessä.Miltä tuntuu olla äiti, olla vastuussa toisesta ihmisestä?


-On maailman ihaninta olla äiti! Mutta se että on kokonaan vastuussa toisesta on pelottavaa mutta ihanaa, eli aika ristiriitasta.


 Haluisitko elää "normaalin" teinin elämää vai onko elämäsi täydellistä juuri nyt?

-Mä oon ''normaalin'' teinielämäni elänyt jo reilu vuosi sitten, eli kyllä elämäni on aikalailla täydellinen nyt, ainakin olen onnellisempi kuin piiitkään aikaan :)


Asutko kihlattusi kanssa? :)

-Kyllä, olemme asuneet yhdessä n. 7kk :) minkälaista raskausaika oli lyhyesti sanottuna?

-Raskausaika mulla oli fyysisesti todella helppo mutta henkisesti vaikeaa, alkuraskaudessa pelkäsin että menee kesken, ja keskiraskaudesta eteenpäin pelkäsin että lapsi syntyy ennenaikaisesti, stressasin siis todella paljon. Mutta raskausoireita mulla ei juurikaan ollut, viimekuukaudet olivat kyllä aika tuskaisia jatkuvan supistelun ja selkäkipujen takia. mutta voin todeta että mun raskausaika oli helppo, kun vertaa niiden jotka esim kärsivät pahoinvoinnista sen ekat 3kk.


 Onko sulla hyvä tukiverkosto?

-On! Omasta mielestäni mulla on paras tukiverkosto,mitä tässä tilanteessa voi olla:)

Kerro nimivihje tytöstänne:D


-Tytölle tulee 3 nimeä, etunimessä on 4 kirjainta ja nimi ei ole lähelläkään perussuomalaista nimeä, vaan aika erikoinen :) Mutta sitä ette saa tietää kun vasta ristiäisten jälkeen ;D

8 kommenttia

 1. Paljonko teidän vuokra on ja missä päin asutte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 480e ja nummella tässä teboilin vieres asustellaan:)

   Poista
 2. Ku sun poikaystävän vanhemmat ei oikeen tykänny aluksi raskaudestasi, kuinka se tuli esiin? Jos jaksaisit/haluaisit kertoa tarkemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no aluks ekat pari viikkoo tunnelma oli jotenki vaa viilee:D

   Poista
 3. Heips! Täällä olis toinen Vaasalainen joka saa esikoisen toukokuussa. Ajattelin että kiinnostaisko mahdollisesti jakaa kokemuksia ja tutustua esimerkiksi sähköpostin välityksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei! Onnea sulle pienen vauvan saamisesta! :) Tottakai kiinnostaa, ja mielelläni jaan kokemuksia sun muita juttuja :) Oon todella huono muistamaan sähköpostin kattomista, mutta kyllä sekin käy. Tai voithan lisätä mut facebookkiinkin kaveriksi? Ihan miten vain :)

   Poista
  2. Kiva juttu! :) laitatko linkin sun facebookkiin tai kerrotko millä nimellä sut sieltä löytää?

   Poista
  3. Mut löytää nimellä Julia Kotajärvi :)

   Poista

Kiitos kommentista!