Raskauden toinen neuvolakäynti.

Viime neuvolakäynniltä lähtiessä tuntui, että seuraavaan aikaan olisi ikuisuus. Olihan tähän päivään melkein kaksi kuukautta aikaa, mutta nyt kun miettii, niin minne se kaksi kuukautta oikein katosi? Aika tuntuu menevän niin nopeasti ja raskausviikot vain vilisee silmissä. Ajatella, että pian on huhtikuun loppu ja sitten onkin jo toukokuun loppu JA sitten paaaljon odotettu rakenneultra! Poikkesimpa taas asiasta..

Tänäänhän oli aivan loistava sää kävellä neuvolaan.. Tai sitten ei. Perille päästyäni näytin ihan märälle koiralle, kiitos erittäin raikkaan kaatosateen! Ainakin viimestään silloin heräsi tähän päivään, onhan nyt se ihana maanantai.
Hetken sain siinä itseäni rauhassa kuivatella, kunnes pääsin tuttuun huoneeseen istuskelemaan. Oman neukkutätini lisäksi mukana oli erittäin mukava opiskelia, joka pääosin hoiti koko neuvolakäynnin.
Siinä sitä taas oltiin ja vaihdettiin kuulumisia. Muistin jopa palauttaa kotona täytettävät kysely lappuset! :D

Jutustelun jälkeen oli taas perus neuvolakäynnin rutiinitarkastusten aika; eli hemoglobiini, verenpaine, paino ja nyt kuunneltiin myös ensimmäistä kertaa pikkuisen sydänäänet.<3
Hemoglobiini oli vain 102 ja sen kyllä huomaa tästä hirveästä väsymyksestä! Viime kerralla se oli 114, eli on tullut kyllä aika vauhdilla alas. Eikun sitten taas vaan rautakuuria alottelemaan.
Verenpaine oli 109/69 ja se oli vielä täysin sama mitä viime kerralla! :D Neukkutätikin sanoi, ettei kyllä ole ikinä tullut tälläistä vastaan, että putkeen olisi täysin samat lukemat.
Painoakin oli tullut mukamas vain 900g vajaa kahdessa kuukaudessa, vaikka peiliin katsoessa tuntuukin lihonneensa ainakin viisi kiloa, mutta ihan hyvä näin.
No sitten ne sydänäänet, niitä saatiinkin metsästää! Pikkuveijari juoksi karkuun minkä kerkesi ja vihdoin jokusen tovin etsinnän jälkein antoi pieni vahva jumputus lukeman 150<3
Liikkeisiin laitettiin myös plussa, sillä pienen pieniä hipsutuksia olen tuntenut jo reilun viikon verran.

Kaikki siis kaikenkaikkiaan hyvin, paitsi tietysti tuo hemppa pitää saada nostettua, mutta yleisesti kaikki oli vallan mainiosti! Seuraavaan neuvolaan onkin taas lähes kaksi kuukautta aikaa, mutta onneksi välissä on lääkäri, sekä rakenneultra.:)

Jadekin vihdoin nukahti hetki sitten, joten pääsee itsekkin nukkumaan, öitä!

Oli muuten aivan pakko tilata minin neuvolakortille nämä ihanat norsukuoret! Niiin suloiset!

7 kommenttia

 1. Toivottavasti sun hb ei ikinä laske yhtä paljon alas niiku mulla oli sillon, tai verenpaine. Se oli yhtä tuskaa ku pyörrytti koko raskuden läpi :D
  -Viveca (en jaksanu kirjautua sisää google tilille) :D

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu, että pikkuinen on poika. :D
  Onko sulla mitään tuntemuksia sukupuolesta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sanoo että meille tulisi poika :'D Mulla itellä ei kyllä ole mitään aavistusta! :D Välillä tuntuu että ois tyttö ja välillä taas poika :DD

   Poista
 3. Paljon onnea tulevasta perheenlisästä! :)
  Haastoin sut blogissani The Liebster Award -haasteeseen, jos kiinnostaa lähteä mukaan :)
  http://arjenihanuuksia2.blogspot.fi/2015/04/the-liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
 4. mistä tilasit nuo ihanat kuoret? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasan alueen facebook kirpparilta! :) Mutta oon törmännyt näihin neuvolakortin kuoriin monilla facen lastentarvike kirppareilla myös :))

   Poista

Kiitos kommentista!