Syömisen jalo taito.


Meillä syödään käsin hienosti ja näppärästi. Lähes kaikki mitä tarjotaan menee suuhun silmänräpäyksessä hienossa pinsetti otteessa tai sitten ei niin hienossa ''ängetään koko käsi kurkkuun asti, ettei ruoka vahingossakaan lähde karkuun.'' Sormiruokailu on tällä hetkellä se meidän juttu. Jade tykkää siitä ja minä tykkään siitä, että saan syödä oman ruokani rauhassa, samalla kun toinen napostelee pikku kätösin omaansa.

Entäs se lusikka? Se on se jolla hakataan ruokaa niin, että sitä lentää joka paikkaan, sitten raivotaan kun siihen ei ole tarttunutkaan yhtään mitään kun sitä pitää väärinpäin kädessä ja lopulta tämä ihmekapistus löytyy lattialta. Ei niin meidän juttu siis. 
Lusikan käyttöä ollaan harjoiteltu jo aika pitkään ja kyllä neiti ymmärtää mitä sillä täytyy tehdä, mutta se toteuttaminen ei oikein toimi. Mutta ei se mitään, ei meillä kiire ole.

Vai onko?

Milloin taaperon täytyy osata syödä itse lusikalla?

Joidenkin Pirkko-Eskot osaavat syödä lusikalla jo alta vuoden ikäisenä ja toiset syöttävät lapsiaan vielä vuosienkin päästä.  Mä en ota mitään paineita siitä milloin Jade oppii lusikoimaan ruokansa suuhun itse. Kyllä se lapsi senkin oppii, ennemmin tai myöhemmin.:)
Lusikkaharjoittelun lisäksi ollaan tutustuttu Jaden kanssa myös normaaliin mukiin. Mukista juominen sujuu erinomaisesti kun minä pidän kuppia. Jade osaa juoda kupista myös itse siitä kiinni pitäen, mutta useimmiten siinä käy niin, että kuppi on nurin sylissä. Suurin syyllinen siihen on se, että Jade raukka unohtaa kummasta reunasta täytyy juoda ja yleensä neiti valitseekin sen kupin yläreunan. :D Mutta tästäkin selvitään vain ja ainoastaan pitkällä pinnalla ja harjoittelulla.

Tais Jaden leivällä olla muutakin kuin voita ja juustoa. :D


Koska teillä on opittu lusikan käyttö?
Entäs mukista juominen?
Ps. Instaviikko päivityksen saatte huomenna!

1 kommentti

  1. Noin 1v2kk alkoi ahkera mukista juomisen harjottelu ja vähän laiskemmin lusikan käyttö. Päiväkoti kun alkoi 1v4kk iässä ei enää saa äiti syöttää ja mukiinki voi laittaa puolilleen maitoa niin hyvin juo. Se on varmasti se esimerkin voima mikä pisti vauhtia pojan otteisiin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!