Isojen ruokaa

 Jeee! Tänään mä ylitin itseni ja jaksoin tehdä Jadelle erikseen oman ruuan! Monelle tää on ehkä ihan arkipäivää ja joku supermutsi jaksaa väsätä jokatoinen päivä lapselle eri ruuan kuin itselle. noh minä en ole semmonen supermutsi, mutta tästä se lähtee.
Me ollaan alusta asti syöty kaupan soseita ja ne ovatkin maistuneet neidille vallan hyvin! Pakko siitä purkkiruuasta kuitenkin on joskus päästävä eroon ja meillä se alkaa nyt. Tästä alkaa myös mun ja Nikon uudet ruokailutottumukset, sillä päätettiin, että nyt me syömme myös sen 5 ateriaa päivässä ja samaan aikaan kuin Jade. yhteiset ruokailut, jee! Yksi ateria päivässä samaa ruokaa mitä me syömme (tottakai Jadelle erikseen tehtynä) ja toinen lämminateria saa olla vielä purkkiruokaa.
Niinkuin alussa jo kerroin, tänään täällä pauhasi kaikki levyt täysillä ja tää mutsi väänsi nakkikeittoa koko poppoolle. Jadelle erikseen pikkukattilassa, ilman mausteita ofc. Jade on lakkoillut syömisen kanssa nyt jo kuukauden verran. Suu ei siis aukea millekkään, vaikka kuinka yrittäs. Arvatkaas kuitenkin mitä! Neiti söi mun tekemää nakkikeittoa, niinkuin ei ois koskaan ruokaa nähnykkään! Ette oikeesti tiedäkkään kuinka hyvä mieli siitä tuli, kun kuukauden lakkoilun jälkeen toinen syö 2 lautasellista ruokaa ja vielä mun tekemää!
Ehdotelkaas hyviä ruokia joita vois tehdä meille kaikille! :)

7 kommenttia

 1. Onko jade juonut jo ihan tavallista maitoa ? Kokeile perunamuussia ja vaikka lihapullia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vielä. Ajattelin alottaa totuttamisen parin viikon päästä kun ollaan muutettu :)) Joo toi on kyllä hyvä idea, itekkin tykkään tosta ruuasta! :)

   Poista
 2. Eiks nakkia saa antaa vasta 1v eteenpäin, kun on aika suolainen? ;o Mulle neuvolassa sanottiin kun kysyin normimaidosta että ehdottomasti vasta 1v iässä mutta tässäkin taas eri käytäntöä, yhdellä paikkakunnalla sanottiin että voi alkaa antamaan tavamaitoa 7kk iässä ja se vasta kauhistutti, siinähän menee sisuskalut (sairaanhoitaja sanoi sisuskaluista). Itse ajattelin alkaa totuttaa maitoon vasta 1v iässä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu voi se niinkin olla :) Mutta ei se lapsen suolisto 2 kuukaudessa ihmeitä tee, joten en nää syytä miksei Jade voisi muutamaa nakkipalaa syödä :D Juu aika eri käytännöt on joka puolella. Jade olisi n. 10,5kk kun pikkuhiljaa alkais sekottelemaan normaalia maitoa vähän kerrallaan ja se on mun mielestä meille hyvä ikä aloittaa :) Mutta jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee.

   Poista
 3. Maitokin kannattaa aloittaa ensin lagtoosittomasta ja pikku hiljaa kokeilla tavallista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on totta :) Mulla on se laktoosi-intorelanssi, joten Jadellakin isompi mahollisuus, että normi maito ei sovi.

   Poista
 4. Täällä on kans lakkoilua ja tuntuu että niin nirso tämä poika!:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!