Kaspian 6kk + neuvola


Kaspian on nyt jo PUOLIVUOTIAS!
 - Ollut pian jo viikon verran ja nyt jos koska on oikea aika ihmetellä tätä ajan pikajuoksua. Miten mun pieni ja ikuinen vauva voi olla jo lähmpänä yhtä vuotta kuin syntymää? Haikeaa, mutta samalla niin ihanaa. Nyt kun oikeasti rupeaa miettimään, niin todella haikeaa! Mahdollisesti Kaspi jää meidän viimeiseksi lapseksi ja aika vierii näin nopeasti. En voi ymmärtää, että milloin ja miten hänestä tuli jo näin iso! Ensimmäiset kuukaudet menee aina niin sumussa ja sitten yhtäkkiä sitä vain havahtuu kuinka nopeasti se pieni kasvaakaan. Muutama päivä sitten selailin Kaspin minivauvakuvia ja voi helllanlettas kun toinen on ollut niiin pieni ruttukasa! Ja ei, mulla EI ole vauvakuumetta! Ei tosiaankaan, mutta onhan nuo kurttunassut tikkujalkoineen vaan niin lutusia.


Meidän puolivuotias pikkublondi on aina ollut vähän hitaasti syttyvää sorttia. Menohaluja löytyisi vaikka mihin, mutta itse toteutus on vielä hakusessa. Kaspian on nyt oppinut pyörimään napansa ympäri ja ei tarvi kuin selkänsä kääntää niin jätkä on jo vetämässä ympyrää. Kovasti olisi halukas pääsemään myös eteenpäin, mutta taitaa vielä hetki mennä, jotta idea sen toteuttamiseen syntyy. Mutta onneksi meillä ei ole mikään kiire, vaikka toisaalta odotan jo innolla Kaspianin liikkeelle lähtöä. Lattialla tulee nimittäin aika nopsaa kiukku kun ei pääsekkään juuri sinne minne haluaisi. Vihdoin on myös istuminen alkanut luonnistua ja nyt hän osaa istua jo pieniä hetkiä ilman tukeakin.

Nyt Kaspi on vajaat pari viikkoa syönytkin ainoastaan syöttötuolissa. Aiemmin siinä oleminen oli aika huojuvaa menoa, mutta nyt sujuu jo todella hyvin. Soseilutkin sujuvat täällä erinomaisesti. Lähes kaikki kelpaa ja maistuu. Ehdoton suosikki on päärynäsose ja inhokeissa ykköseksi on päässyt kukkakaali. Kaspian syö nyt vaihtelevasti 3-4 ateriaa päivässä: Aamupuuro (joskus jää välistä), lounas, välipala ja iltapala. Tissiä myös tietysti aina kun haluaa. Pikkuhiljaa pitäisi ruveta syömään kiinteitä sen 5 kertaa päivässä, mutta ei niilläkään vielä mikään hengenhätä ole. 
Heti kun kiinteät astuivat kuvioihin alkoi myös levottomat yöt. Ennen Kaspian tissitteli vain kerran yössä, mutta nyt useimmiten jopa 3-4 kertaa.
 Toisaalta uskon, että tulevilla hampailla taitaa myös olla osuutta asiaan. Ikeniä hangataan kuin viimeistä päivää ja kuolaa valuu litroittain. Hienosti ne naskalit sieltä ikenistä kuultaa läpi, mutta ihan läpiläpi eivät ole vielä päässeet.

Kaspian on oikea papupata ja lörpötystä kuuluu lähes jatkuvasti. Ääntelykin on noussut uudelle asteelle ja pelkän kiljumisen sijaan Kassu osaa jo muutamia äänteitä vai miksikä niitä nyt kuvailisi. :D No esimerkiksi höpinä on usein tällaista: ''Vauvvauvvau'', ''mammmammammmam'', ''pläypläypläy'',  eikä enään siis sitä pelkkää ''ääääääääääääää'' :tä. Myös pöriseminen on edelleen kovassa suosiossa. Nykyään tuo hassunassu jopa nauraa ilman mitään kummempia taikatemppuja. Ennen kun sai tehdä kaikkensa, jotta saisi edes pienen hihkasun aikaan. Instagramiin (juliakotajarvi) lisäsinkin pari viikkoa sitten videon missä Kaspian räkättää aivan vääränä Jadelle.


Tiistaina käytiin Kaspianin kanssa neuvolassa ja mitään sen kummempia selittelyjä tässä miniukkelin PUOLIVUOTIS mitat!
(suluissa 5kk)

Paino:  8130g  (7330g)
Pituus:  67,4cm  (66cm)
Pipo:  42,9cm  (42,1cm)

''Suloinen, jäntevä poju!
Kasvaa hienosti.
Motoriikka kunnossa, sivuheijasteet tulleet.
Touhukas, kovasti ääntelee.
Silmä edelleen rähmii.''

Hyvin voidaan ja hyvin kasvetaan. Näillä mennään ja seuraava neuvola onkin vasta toukokuun lopussa.


3 kommenttia

 1. Vautsi, pieni kasvaa todella hienosti! Onko kasvussa tai muussa kehityksessä huomattavia eroja Jaden kasvuun ja kehitykseen? Tietysti sisarkohtaiset erot, mutta onko vielä jossain asiassa näkynyt tämä poikien "hitaanlaisuus"? :)
  Meidän poika täytti juuri vuoden ja tässä odottelen mahtaakohan serkkutyttö (9kk) lähteä ennempää kävelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tekee! :) Kasvussa Jade oli aina lyhempi, mutta pyöreämpi (esim. 6kk iässä Jade oli 8,8kg ja 66cm) Jade oli aluksi aika hitaasti kehittyvää (kääntyi vasta 6,5kk iässä!), mutta sitten yhtäkkiä otti kunnon spurtin ja oppi ryömimään, nousemaan istumaan ja nousemaan sekä kävelemään tukea vasten 2 kuukauden sisällä. Enkä kyllä tosiaan usko, että Kaspian osaisi 7,5kk iäsäs nousta itse istumaan. :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!