Kuulumisia + Kaspianin 5kk neuvola


Täällä taas! Hellurei täältä flunssan keskeltä. Meillä sairastellaan jälleen kerran ja nyt tätä ihanuutta on kestänyt pian jo kolme viikkoa. Kaspian ja Jade ovat nyt tän kolmen viikon aikana olleet enemmän ja vähemmän räkäsiä ja edelleen jatkuu. Nikolla se kesti vain muutaman päivän ja mulla alkoi eilen. Sitkeätä on, muuta ei voi sanoa! Aina kun luulee, että olisi jo helpottamassa niin eheei, lisää vettä myllyyn vaan. Mutta nyt ollaan jo niin lähellä kevättä, että eiköhän nää flunssa ja tautikierteet pian helpota!
 Toivon todella, että tämä kröhäräkäpaska kaikkoaa ennen lauantaita, sillä silloin on tiedossa jänskä päivä! Meillä on sovittuna lokakuisten 2015 miittinki. Sellanen pienimuotoinen vain, mutta niin innolla odotan pääseväni näkemään nämä ihmiset ihan irl! Ajatella, että jo vuoden verran kuitenkin ollaan oltu naamakirjan kautta tekemisissä ja nyt vasta päästään näkemään. Ainakin toivottavasti, ellei tämä pirun räkätauti pistä kunnolla hanttiin. Toivotaan parasta!

Nuhaa lukuun ottamatta tänne kuuluu ihan hyvää. Jade on oma ihana itsensä - eli rajojaan koetteleva uhmatuhma, mutta samalla meidän rakas pieni hymytyttö. Neidin kanssa ollaan taas yritetty enempi pottailla nyt kun siihen on jälleen löytynyt innostusta. Vielä tosin tuloksetta, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa. Jade aina haluaakin isojen tyttöjen housut eli Jaden sanoin ''tikkarit'' jalkaansa. Ei meillä onneksi mikään kiire ole kuivaksi opettelussa, hiljalleen hyvä tulee.


Meidän Kassu, Kaspi aka Kaspian on jo 5 kuukauden! Vihdoin ja viimein on meidän pikkutosikostakin kuoriutunut oikea hymypoika kera suloisten hymykuoppien. Hymyilyä ja juttua riittää. Nauraminenkin on nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus, mutta kiljuminen on edelleen sitäkin muksampaa! Kaspian osaa kääntyä ketterästi selältä masulleen ja siinä se, heh. :D Vielä ei pyöritä navan ympäri tai mitään muutakaan, mutta ei onneksi ole kiire. Saanpahan ainakin pitää mun vauvan vauvana vielä pidempään.
 Vaikka kyllä kieltämättä välillä mietityttää, että kehittyykö Kaspian ihan normaalisti ikänsä mukaisesti, mutta sitten pitää vaan muistuttaa jälleen kerran ittiään, että jokainen lapsi kehittyy omaan tahtiin. Tiedän, että lapsia ei saisi vertailla, mutta väistämättäkin tulee mieleen mitä Jade osasi jo tässä iässä. Jade ei osannut vielä kääntyä, mutta kieri ketterästi akselinsa ympräi, oli löytänyt varpaansa sekä osasi istua ilman tukea. Mutta Tämä vain varmistaa tuon edellä mainitsemani sanonnan: Jokainen kehittyy täysin omaan tahtiin. Ovathan nämä lapset tosin muutenkin niin kovin erilaisia. Jade oli paljon rauhallisempi, viihtyi lähes missä tahansa ja tykkäsi vain ihmetellä kaikkea ympärillä olevaa. Kaspian olisi taas koko ajan menossa ja sen takia lattia onkin maailman kurjin paikka kun ei vielä pääse liikkumaan. Sylissäkin heilutaan kuin tuuliviiri tornaadossa. Veikkaampa, että kun herra huomaa jalkojensa kantavan niin paikasta A paikkaan B tuo siirtyy juosten, ei kävellen.

Eilen käytiin Kaspin kanssa neuvolassa hakemassa uudet mitat sekä ilkeät piikit. Paikalla oli taas vaihteeksi sijainen joka lunttasi lapuista mitä piti kysyä/tehdä. Aina juuri silloin on sijainen kun mulla olisi paljon kysymyksiä, jotka sitten tietysti jää kysymättä tai sitten en saa niihin mitään kunnollista vastausta. Esimerkiksi tuo Kaspianin silmä tai kiinteiden aloitus 5kk iässä. Kaspianin silmän rähmimiseen ei sanonut juuta eikä jaata ja kiinteistä kun kyselin, lykkäsi vain jonkun soselehtisen ja käski lukea siitä. Okei.
Oli tosiaan taas rokotteiden aika. Rota suukkuun ja kaksi piikkiä reisiin. Hienosti pieni otti ne vastaan, vaikka iso huuto tulikin. Kaspian oli koko loppu päivän todella kiukkunen ja valvoi yli 5 tuntia putkeen, josta n. 3h oli pelkkää kitinää ja huutoa. Kävi niin sääliksi toista. Yö onneksi meni tosi hyvin, niinkuin se on Kaspianin kohdalla tupannut aina menemään rokotteiden jälkeen. Semmonen kevyt 12h unia yhdellä syötöllä. En valita! :D

Kaspianin 5kk mitat (suluissa 4kk)

Paino:  7330g  (6640g)
Pituus:  66cm  (63,6cm)
Pipo: 42,1cm  (41cm)

''Ihana poika :) Kasvaa hienosti, täysimetys. Nauraa ja ''puhuu''. ''

Täysimetyksellä me mentiin huimat 5 kuukautta ja mä oon oikeasti ylpeä siitä! Olisin voinut jatkaa täysimetystä pidempäänkin, mutta Kaspian rupesi osoittamaan selvää kiinnostusta kiinteisiin, enkä nähnyt mitään estettä niille. Tissittelyä jatketaan tietysti kiinteiden ohella ja luultavasti ainakin siihen asti kunnes Kaspi alkaa juomaan ''normaalia'' maitoa. Nyt ollaan maisteltu muutamia soseita ja alku menikin tosi hyvin. Kaspian oli aina suu auki niinkuin pieni linnunpoikanen. Yhtäkkiä tuo päätti tehdä koko hommalle täys stopin ja kaikelle yökittiin sekä suu pidettiin ihan supussa. Tänään illalla Kaspian kuitenkin päätti vetää kunnon satsin päärynäsosetta. Oikein itse kiskoi lusikkaa suuhunsa! Mutta en stressaa vaikka kiinteitä ei kunnolla hetkeen menisikään, sillä tiedän, että oma maito riittää myös varsin hyvin. Näillä mennään. :)

1 kommentti

Kiitos kommentista!