UHMA

Jos vuosi sitten valitin uhmasta, niin pöh! Unohtakaa se! Se kiukuttelu ei ollut mitään tähän verrattuna ja nyt voin oikeati todeta: Meillä on UHMA!
Järkyttävä kiukuttelu ja kaikessa vastaan laittaminen on ollut läsnä nyt noin kuukauden verran. Kaikki on EI, eikä mikään kelpaa mitenkään päin. Pienenpienikin vastoinkäyminen tai erimielisyys niin johan on pikkuneidin helvetti auki.
Halutaan syödä, mutta ei haluta kuitenkaan.
Halutaan vaatteeet, mutta niitä ei haluta pukea itse, mutta kukaan ei myöskään saa auttaa.
Ei haluta vaihtaa vaippaa, mutta ei haluta myöskään käydä pöntöllä.
Maitoa, vettä, maitoa, vettä, maitoa maitoa ja itkupotkuraivarit kun kupissa ei ollutkaan mehua..
Näiden kirjoittamista voisi jatkaa loputtomiin.

''Ei'', ''En halua!'', ''En tykkää'' -Ovat tällä hetkellä tässä talossa tutuimmat sävelet Jaden suusta.
Ja jokaikisen pieleen menneen asian päättää RAIVO.
Esimerkiksi eilinen tilanne:
Oltiin ajamassa kotiin ja Niko ajoi auton bussipysäkille meidän talon eteen jättääkseen meidät siihen. Jadella oli kädessään pullo jonka korkkia ei saanut auki. Hän pyysi apua ja Niko vastasi, että avataan se pian kotona. Sitten iski mr Raivo ja Jade päätti, että nyt on hyvä aika jäädä raivoamaan autotielle. Niko nappasi Jaden kainaloon ja kantoi sisälle. Korkki avattiin kotona, mutta eihän se enään kelvannut. Vaan kieltämättä Jade huusi yli puolituntia täyttä raivohuutoa. koska olisi halunnut itse kävellä.

Vaikeinta on ulkovaatteiden pukeminen ja jostain(=kerho tms.) pois lähteminen. Ei haluta pukea, raivotaan, juostaan pakoon, heittäydytään makarooniksi, potkitaan ja rimpuillaan. Muutamasti ollaankin viety neiti autoon sitten ilman ulkovaatteita, kun ei kerran ole kelvannut. Se, että hän kieltäytyy pukemasta ei millään tapaa ole este lähtemiselle. Eiköhän Jadekin sen vielä hoksaa, ellei ole jo hoksannut

Mutta siinä saa aika monta kertaa laskea kymmeneen jottei hermot pala päreiksi. Ja ikäväkyllä usein ne hermon rippeet hieman kärähtävätkin.


Näihin Jaden uusiin kuvioihin on hypännyt mukaan se kauan odotettu ja ihmetelty mustasukkaisuus. Kaikki on ''ALEN OMA!''. Leluista Jade on aivan järjettömän mustasukkainen. Mitään ei haluttaisi jakaa ja kaikki mitä toisella on pakko saada itselle. Tätä neiti on tehnyt kyllä aiemminkin ihan pienestä pitäen, mutta nyt otteet ovat paljon kovemmat. Tavarat revitään väkisin käsistä ja usein myös lyödään. Kaspian ei nykyään saisi koskea yhtään mihinkään. Hyvä jos hipaisee pöydänjalkaa, niin johan on Ale paikalla komentamassa.

Tähän hommaan ei tosiaankaan toimi enään mikään pelkkä EI. Sille vain irvistetään/raivotaan takaisin ja jatketaan pahuuksia. Käytössä on nyt jäähynurkka. Jos ei kolmesta kiellosta huolimatta usko, niin silloin joutuu nurkkaan. Nurkassa ollaan niin kauan kunnes rauhoitutaan ja tullaan halaamaan. Tämä onkin toiminut ihan hyvin ja aika vikkelään likka sieltä juokseekin räkä poskella halimaan.


Välillä tuntuu, että oikeasti hyviä päiviä on nykyään aika niukassa. Sitten tulee mietittyä, että mitä sitä on oikein tehnyt väärin, kun toinen käyttäytyy tällä tavalla. Mutta onneksi voin lohduttautua sillä, että tämä on täysin NORMAALIA. Tuskin Jadestakaan on kivaa vängätä kaikessa vastaan ja karjua, mutta ei hän sitä tahalleen tee. Tämä kaikki kuuluu tähän ikään ja kehitykseen. Joillain tämä vaihe on helpompi ja toisilla paljon rajumpi. Jade taitaa olla lähellä tätä jälkimmäistä ääripäätä. :D MUTTA onneksi tämä menee ohi, eikä kestä ikuisesti.

Muuten Jade on kyllä hyvin fiksu, ihana, nauravainen ja kova höpöttämään.<3
Äidin ja isin rakas uhmatuhma!


1 kommentti

  1. Voi tätä odotellessa! :D meillä on vasta 1v4kk, joka pikkuhiljaa alkanut näyttää omaa tahtoaan, katotaan kuinka kaoottinen tilanne on vuoden päästä tai edes muutaman kuukauden päästä kun parin viikon päästä on syntymässä pikkuveli.. Saattaa meilläkin alkaa esiintymään pientä mustasukkaisuutta..

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!