Rv37+0 & kuulumiset neuvolasta

Tättäräää täällä ollaan saavutettu täysiaikaisuus!! Rehellisesti sanottuna en olisi kymmenen viikkoa sitten uskonut, että päästään näinkin pitkälle. Mutta niin ne vauvat osaa yllättää, vaikka kuinka olisi ennenaikasuuden riskit. Hyvä kuitenkin näinpäin, eikä niin että olisi liian aikaseen päättänyt syntyä. Mutta nyt hän saa kuitenkin tulla ihan vapaasti!
Neuvolakäyntejä on nyt ollut kahden viikon välein, mutta silti tuntuu, että edellinen kerta olisi juuri ollut ja taas saa mennä. Ei se tietenkään haittaa, ainakin huomaa, että viikot vierii eteenpäin.
 Ja tänään olikin taas neuvolapäivä.

Tämän kerran mittaustulokset:

Rv37+0  (35+1)

Paino: +11,2kg  (+10,3kg)

Turvotus: -  
(-)

RR: 110/72  (113/64)

Hemoglobiini: 111  (104)

Sf-mitta: 31cm  (31cm)

Tarjonta: RT  (RT)

Sykkeet: 130  (140)

Liikkeet: ++  (++)

Kaikki jälleen kerran juuri niinkuin pitää. Hemoglobiini on hyvässä nousussa ja paineet ovat pysyneet erinomaisina. Sf-mitta ei ollut kasvanut ollenkaan kahdessa viikossa, mutta se selittyy ihan sillä, että maha on tipahtanut nyt oikein kunnolla kun vauva on porannut itsensä niin alas. Viime neuvolassa multa otettiin myös streptokokki b näyte, joka oli kuin olikin positiivinen. Mikä tietää siis sitä, että synnyttämään mentäessä mut lyödään suoraan antibioottitippaan, ettei bakteeri tarttuisi myös vauvaan. Ei onneksi mitään vakavaa ja se on aika yleinen raskaana olevilla. Ellen aivan väärin muista niin 10-30% raskaana olevista saa tuon bakteerin.

Niistä kamalista hirmusupistuksista johtuen pyysin myös sisätutkimuksen. Ei nimittäin olisi ollenkaan kiva kärsiä järkyttävistä supistuksista niiden kuitenkaan tekemättä yhtään mitään. Ja olihan sitä edistystä sitten tapahtunutkin. Kaksi viikkoa sitten kaulaa oli jäljellä 1,5cm ja paikat auki juuri ja juuri kahdelle sormelle. Nyt kaulaa oli jäljellä enään sentti ja paikat auki jo 3-4cm! Vauvan pää tuntuu kuulemma jo hyvin sormiin (sekin tuntuu kyllä hyvin kun miniukkeli pyörittelee päätään tuolla alhaalla, auts!), sekä kalvorakko pullottaa. Poitsu voi tulla tupsahtaa ihan koska vain, mutta silti edelleen joku kummitus takaraivossa väittää, että yhtenä kappaleena ollaan vielä joulukuussakin. :D
Neuvolatäti myös meinasi, että synnytys ei tulisi 3 tuntia kauempaa kestämään. Tiedä sitten mistä tuommoinen ajatus, mutta hui kamala jos näin on! Mä kun tarviin ainakin sen 2-3h säännöllisiä supistuksia ennenkuin suostun uskomaan, että olisi tosi kyseessä. Sitten pitäisi tietysti vielä ehtiä soittamaan Jadelle hoitajakin. Tällä menetelmällä mä siis valmistaudun siihen, että poika syntyy kotiin. :D Jospa ei kuitenkaan. Ehkä sen jostain sitten tietää kun on OIKEASTI synnytys käynnissä. Jadesta en olisi sitä kyllä älynnyt, ellei olisi tullut korkea vedenmeno. Mutta ehkä mä olen nyt hieman viisaampi ja tajuan sen ajoissa.


2 kommenttia

  1. Huh, jestas. Se on sitte menoa kun synnytys alkaa!
    Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Siis apua :D Mä olin auki kahdelle sormelle vielä synnytyssaliin mentäessä. Olkoonkin, että Pihvi tartti tuloaan vauhdittamaan hieman oksitosiinia. Mitenhän tämän kakkosen kanssa käy :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!