Jade 2-VUOTTA(!!) & neidin neuvolakuulumiset

Meidän pieni höpönassumme täytti tänään huimat kaksi vuotta!!
Paljon onnea rakas!<3Kokonaisvaltaisemman katsauksen meidän taaperosta saatte lähipäivinä, heti kun saan tarpeeksi aikaa sen rustaamiseen! Ei nimittäin taida tulla mikään pikkuteksti.
Eilen kuitenkin käytiin Jaden 2-vuotis neuvolassa katsomassa neidin tuoreet mitat, sekä jutustelemassa tietysti näin muutenkin Jaden kuulumisista. Heti odotushuoneeseen saapuessamme Jade löysi nuken ja vaunut ja ne olivat niin kivat ettei niistä luovuttu edes neuvolan huoneeseen mentäessä. Meidän jutellessa neuvolatädin kanssa Jade hääräsi innoissaan nuken ja rattaiden parissa ja hyvä niin, sillä ilman niitä neiti olisi luultavasti roikkunut koko sen ajan ovenkahvassa ja kiljunut kurkku suorana. Jade ei nimittäin voi sietää lukittuja ovia pienissä tiloissa. Näin selvittiin kuitenkin siitäkin ongelmasta.
Neuvolatäti kyseli Jaden puheesta, syömisestä. nukkumisesta, pottailusta. -Kaikki sujuu, paitsi se pottailu joka on nyt tauolla. Neuvolatätikin oli sitä mieltä, että hyvä pitää vähän taukoa jos lasta ei potalle millään saa, sillä sen tyrkyttäminen ei ainakaan asiaa paranna.
Jade sai tehtäväkseen kasata palikoista (6kpl) tornin, tehdä nuppipalapelin ja potkia palloa. Ajattelin, että eihän tuo neiti siihen suostu tällaisessa ''pakko'' tilanteessa, mutta väärässä olin! Niinvain pienen alku ujostelun jälkeen kaikki meni ihan nappiin. Jade jopa suostui itse riisumaan ja pukemaan vaatteet päälle ihan itse! Yleensä juuri silloin kun pyydetään tekemään jotain, niin iskee vauvatus ja kaikessa täytyy auttaa ja silloin taas kun olisi kiire johonkin, niin eheei, auttamien on ehdottomasti kiellettyä.
Nyt päästiin jo ottamaan mitat isojen tyylillä; paino ihan kunnon ''aikuisten'' puntarilla ja pituus seinää vasten seisten.

2-vuotias Jade on:

83,5cm pitkä,
painaa 13,3kg
ja
pipo oli 49,5cm

Puolessavuodessa pituutta oli tullut 3cm ja painoa hienot 1,3kg. Päänympärys oli kasvanut 1,5cm.
Hyvin kasvaa meidän neiti.
Vielä tämmöisen tekstin oli neukkutäti korttiin kirjoittanut:
''Suloinen, touhukas tyttö.
Puheessa lauseita, ymmärrettävää.
Syö hyvin, itsenäisesti.
Nukkuu pääsääntöisesti hyvin.
Pottailu toistaiseksi tauolla.
Ei tuttia tai pulloa enään käytössä.
Kehitys iänmukainen, kasvaa tasaisesti.''

Seuraavaan neuvolaan onkin sitten pitkä aika, kokonainen vuosi!

2 kommenttia

Kiitos kommentista!