Kumpi hän on -tyttö vai poika?

Tänään raskausviikkoja on kasassa 19+6 ja aikaa rakenneultraan on tasan VIIKKO!
Kovasti ollaan mietitty ja pohdittu, että kumpi sieltä mahtaa meille tulla, tyttö vai poika.
Olisihan se ihan mukavaa jos Jade saisi pikkuveljen, mutta yhtälailla tyttö on tervetullut! :)
Keräsinkin netistä kaikenlaisia leikkimielisiä sukupuoliarvoitus -testejä. Eihän ne oikeasti mitään kerro, mutta aina on kiva vähän testailla! :D

1. Sormustesti

Tämä on yksi suosituimmista testeistä. Tarvitset sormuksen ja yhden hiuksen (myös naru käy, jos hiukset on lyhyet.). Sujauta hius tai lanka sormuksen läpi ja roikota sormusta odottavan äidin vatsan päällä. Pidä kätesi paikallaan. Jos sormus alkaa kiertää vatsan päällä ympyrää, on lapsi tyttö. Jos koru alkaa liikkua heilurin tavoin sivulta toiselle, on pienokainen poika.

-Sormus teki heiluriliikettä, joten tämän mukaan uusi tulokas olisi poika.

2.
Eräiden uskomusten mukaan myös vauvan sydämen sykkeestä pystyy päättelemään, onko tiedossa tyttö vai poika. Jos lapsen syke on yli 140, on luvassa tyttö ja jos se jää tämän lukeman alle, on pikkuinen poika.
Lisäksi, jos vauvalla on usein hikka, odottaa äiti todennäköisesti tyttöä. Vähemmän nikotteleva vauva viestii pojasta. Poikien sen sijaan kerrotaan potkivan vatsassa voimakkaasti, kun taas tyttövauvojen potkut ovat rauhallisempia.

-Mitä nyt muutaman kerran olen neuvolassa päässyt vauvan sykkeitä kuulemaan, on lukema ollut aina 150. Tämä siis viestisi tytöstä. Tuosta en kyllä lähde päättelemään mitään, sillä tuon mukaan meillä pitäisi olla jo yksi poika, Jaden sykkeet olivat nimittäin aina 130+
Hikkaa vauvalla ei vielä taida edes olla, joten siitä on vaikea sanoa yhtään mitään. Liikkeistä sen sijaan voi sanoa sen verran, että potkii ja lujaa! Veikkaankin, että istukka on takaseinämässä, sillä potkut näkyvät ja tuntuvat mahan läpi aika hyvin. Liikkeistä päätellen tämä olisi poika.

3.
Uskomusten mukaan myös vatsan muodosta voi päätellä sukupuolen. Jos mahasi on levinnyt sivuille, on tiedossa tyttö, jos vatsa on pystyssä, on pienokainen poika. Myös vatsan läpi pystysuunnassa kulkeva tummanruskea viiva, Linea nigra, viestii pojasta. Tyttölasta odottavilla viiva jää vain navan alapuolelle tai sitä ei ole ollenkaan.

-Kaikki sanoo, että mulla on poikamasu ja eipä se ainakaan vielä ole sivuille levinnyt,  vaan kasvaa enemmänkin eteenpäin.
Linea nigraa ei ole, mutta eipä ollut Jadestakaan.
50/50, vaikea siis sanoa :D

4.
Vau.fi testi
-''Odotat suuremmalla todennäköisyydellä poikaa!''

5.
Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on tyttö. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on poika.

-Tämän mukaan meille tulisi poika.
Synnyttämään mentäessä olen 18v ja vuosi on 2015

6. Korkealla vai matalalla
Jos vatsasi on kovin ylhäällä, vauva on todennäköisesti tyttö. Jos taas alhaalla, tulossa on poika.

-Mun mielestä vatsa on aika ylhäällä! Ainakin kun vertaa Jaden aikaiseen, joka kasvoi pitkään todella alhaalla. Hän olisi siis tämän mukaan tyttö.


7. Makea ja hapan
Himoitsetko jäätelöä joka päivittäin? Jotkut uskovat, että se tarkoittaa tyttölasta. Jos mielit taas kaikkea suolaista ja hapanta, tulossa on poika. Jos himoitset juustoa ja lihaa, kasvaa masussa poika, hedelmien himo tietää tyttöä.

-Tää on vaikea! Mulla on päiviä kun tekee mieli paljon makeaa, mutta sitten taas päiviä kun voisin elää heseaterioilla tai grilliruualla. Enemmän on kuitenkin mennyt kaikkea suolaista, varsinkin sipsejä!
 Sanon siis, että poika.


8. Iho
Jos naamasi kukkii kuin kevätniitty, voit syyttää siitä tulevaa tyttö-vauvaa. Uskomuksen mukaan tyttö vie äidiltään kauneuden, joten siitä finnit. Poika saa äidin säärikarvat kasvamaan raskauden aikana nopeammin, tyttö ei karvoihin vaikuta. Poikavauva saa äidin käsien ihon myös kuivumaan, tyttö tekee ihosta pehmeämmän.

-Mun ensimäinen raskaudenoire oli se, että mun menkkoja edeltävät finnit puuttuivat! Eikä niitä ole (onneksi) sen jälkeen hirveemmin näkynyt. Oi kyllä, karvat kasvaa.. Varsinkin mun maha on täynnä vaaleita pikkukarvoja, jotka sojottavat joka suuntaan. :D Kesällä saa myös varmasti olla ahkerasti sheivaamassa sääriä. Kädet myös kuivaa tosi pahoin, mutta niin ne ovat tehneet viime syksystä lähtien heti kun ilmat kylmenivät.
Tämän mukaan meidän potkunyrkkeilijä olisi poika.


9. Pahoinvointi
Olitko todella pahoinvoiva ensimmäisen kolmanneksen aikana? Tai oletko vielä? Merkit viittaavat tyttölapseen. Vähäinen tai olematon pahoinvointi viittaa taas poikaan

-Pahoinvointi oli aika pientä. Mitä nyt etovaa oloa oli aina aamusta iltaan, mutta pönttöä ei tarvinnut onneksi halailla kertaakaan.
Nämä oireet, vai pikemminkin oireettomuus viittaa poikaan.


10. Jalat ja paino 
Äidin jalkojen kylmeneminen ennustaa poikaa, samoin kuin isän lihominen raskauden aikana. Jos äidin ylimääräinen paino kertyy eteen, on odotettavissa poikavauva, painon kertyminen vyötärölle ja takapuoleen ennustaa tyttöä.

-Tämän mukaan meille tulisi tyttö. Niko ei ole ainakaan vielä saanut lisäkiloja, vaan päin vastoin saanut pudotettua muutaman.:) Painoa mulle selvästi kertyy vyötärölle, sekä ahteriin, niinkuin Jadestakin.


11. Rinnat
Jos rinnat kasvavat heti raskauden alussa, on odotettavissa tyttö. Jos oikea rinta kasvaa enemmän, on tulossa poika ja jos vasen kasvaa enemmän, kasvaa masussa tyttö.

-Tyttö, sillä rinnat alottivat super kasvun lähes heti plussan jälkeen.


12. Kiukku

Tyttö tekee äidistään kiukkuisemman, poikaa odottava pysyy tyynenä.

-Tyttö. Siis mä olen kiukkuisempi kuin koskaan ikinä neverever! Ja tää on ihan hirveetä, kun kilahtelee jatkuvasti ja kaikesta tekisi mieli vetää lattiaraivarit. :D


13.
Jos sänky on oveen nähden poikittain tulee tyttö. Jos pitkittäin, niin poika tulee.

-Poika. Sänky on pitkittäin ovesta katsottuna.

14.
 Mikäli raskausaika on vaikea, lapsi on poika. 

-Hmm tavallaan vaikea, tavallaan ei. Alussa oli verenvuotoja ja mitä kaikkea, mutta muuten oonkin päässyt tosi helpolla, jos vaikka vertaa siihen, että jotkut oksentelee 24/7 koko raskauden. Mutta nyt on kuitenkin taas supistuksia ja selkäkivut taas ilmoittelevat itsestään. Sanoisin, että eritavalla vaikea, mitä normaalisti. -Poika.

Tyttö 5
Poika 8
Ja yksi 50/50

Äiti on nähnyt unen, että meille syntyy poika, ystävät sanoo, että pikkuinen on poika, sekä minä olen nähnyt unen, jossa me ollaan rakenneultrassa ja siellä killuu selvät pallit. :D
Mulla ei ollut pitkään aikaan mitään ''tunnetta'' siitä kumpi siellä voisikaan olla, mutta nyt on noussut erittäin vahvaksi poikaolo!
Saa nähdä varmistuuko tämä tunne ensiviikon rakenneultrassa, vai päästäänkö taas ostelemaan röyhelömekkoja!6 kommenttia

 1. Tuo hikka ja syke juttu ei ainakaan meillä pitänyt paikkaansa ja eivät mayatkaan olleet oikeassa 😀. Meillä on ollut kova poika hikkaamaan jo mahassa ja edelleen hikkaa melkein päivittäin. Vatsa oli kyllä poikavatsa ja se saakutin ruskea viiva navan alapuolella ei meinaa häipyä ollenkaan. Poika on kohta puolivuotias 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harvoinhan nuo paikkansa pitää :D Jadenkin piti muka olla niiin varma poika! : D

   Poista
 2. Oon ollu aina hyvä arvioimaan mahan muodosta kumpi sielä masussa on. Viikko sitten työkaveri sai tietää kumpi sielä masussa on.. poikahan se siellä niinkun olin alusta asti sanonut. Veikkaan teijänkin vauva on poika :P

  VastaaPoista
 3. Hihiimä veikkaan poikaa masun perusteel ! :) oot kaunis

  VastaaPoista
 4. Mäkin sanoisin että masun perusteella poika ! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!