Lapsi seurakunnallisessa kerhossa


Helmikuussa kun muutettiin uuteen asuntoon vaihtui Jadella myös kerho. Edellinen kerho oli avoimen päiväkodin kerho, mutta koska täällä ei samaa vaihtoehtoa ollut, niin päädyimme hakemaan Jadelle paikkaa seurakunnan kerhosta. Jade aloitti kerhon syyskuussa iltapäiväryhmässä. Kerhoa on aina maanantaisin ja torstaisin kolme tuntia kerrallaan. Itse tykkään tosi paljon tästä iltapäiväkerhon mahdollisuudesta, sillä aikaiset aamut eivät ole yhtään mun juttu.

Meidän perhe ei ole lainkaan uskonnollinen ja aluksi mietinkin, että mitäköhän Jade tuumaa näistä Jesse jutuista. No nyt näin muutaman kuukauden kerhoilun jälkeen meillä raikaa jumalalaulut ja nukkevauvat ovat Jeesuksia. Vaikka me vanhemmat ei uskota ollenkaan, ei nämä jumalaleikit ole millään tavalla kiellettyjen leikkien listalla. Se on vain hyvä ja helppo tapa lapselle käsitellä kuulemiaan asioita. Koen, että nämä leikit menevät ihan samaan kategoriaan kuin mitkä tahansa muutkin prinsessa -tai kotileikit.

Muutenkin uudessa kerhossa Jadella on mennyt tosi hyvin ja Jade on saanut paljon kavereita. Kerhon pitäjät ovat myös tosi mukavia ja heille kyllä mielellään jättää oman lapsen muutamaksi tunniksi. Ainut miinus mielestäni on ulkoilemattomuus. Kerhon edessä on kiva aidattu leikkialue, mutta kertaakaan tässä kolmen kuukauden aikana eivät kerholaiset oo ollu ulkona. Edellisessä kerhossa lapset menivät aina ruoan jälkeen ulos ja sieltä sitten vanhemmat hakivat lapset. Se oli mun mielestä kätevää, varsinkin jos oli heti kerhon jälkeen kiirus johonkin.

Eilen oltiin Jaden kerhon joulujuhlassa. Joulujuhlaan lähti seuraksi mun äiti ja Niko jäi poikien kanssa kotiin. Perinteisen joulujuhlan sijaan kyseessä olikin sunnuntain jumalanpalvelus, jossa sitten kerholapset piti esitelmän.

Jade oli esityksessä enkeli ja sitä neiti oli hehkuttanut jo monta päivää. Itse näytelmän nimestä mulla ei ole mitään tietoa, mutta selvästi aiheena oli Jeesuksen syntymä (Tiedän, mun yleissivistys tästä aiheesta on ihan hirveen huono). Esityksen ajan Jade-enkeli istui nätisti Jeesusvauveli sylissään. Lapset esittivät myös tuiki-tuiki tähtösen ja kaikki oli niin suloisia!♥


Ei kommentteja

Kiitos kommentista!