Ensimakuna puuro

Noelin kanssa me mentiin pelkän rintamaidon voimalla kolme päivää vajaa kuuden kuukauden ikään saakka. Kovasti halusin pitää kiinni tasan kuuden kuukauden täysimetyksestä ja melkein se täyttyikin.
Noelin puolivuotisneuvolassa kerroin meidän todella katkonaisista öistä - siitä kuinka Noel käy rinnalla puolentunnin-tunnin välein läpi yön. Neuvolan puntari taisi kertoa syyn heräilyihin. Kuukaudessa Noelille oli tullut painoa vain 200g. Päivisin poika ei malttanut syödä, sillä ympäristö kiinnostaa niin hurjasti, joten sitten tankattiin yöt. Mutta pelkät yösyötöt ja muutama päivällä otettu pikahuikka ei selväsikkään riittänyt enään kasvamiseen.

Koska Noel oli kuitenkin jo lähes sen 6kk, eikä ole oikeastaan koskaan kärsinyt vatsavaivoista mun maidon kautta, niin päätettiin yhteistuumin neuvolatädin kanssa lisätä tissin lisäksi iltapuuro Noelin masua täyttämään. Ajatuksena myös tietenkin se, että toivottavasti yösyötöt vähenisivät iltapuuron myötä.Maistelut aloitettiin heti seuraavana iltana muutamalla lusikallisella. Puurona käytin vauvojen ruokaosastolta löytyvää 6kk+ täysjyväpuuroa. Nyt paria viikkoa myöhemmin Noel syö ihan tavan kaurapuuroa. Suu ammollaan Noel veti puuromaistiaiset masuunsa kuin vanha tekijä. Joka lusikallisen jälkeen jätkä nauroi aivan vääränä. 

Muutama päivä mentiin puurolla ja siitä pikkuhiljaa alettiin ottamaan mukaan lisää makuja. Meidän oli tarkoitus sormiruokailla, mutta tämä hienosto herra ei suostu syömään mitään keitettyä vihannesta tms. Se ilmeisesti tuntuu kädessä niin ällöltä, että vaan nakkelee ne menemään yhden nuolaisun jälkeen. Ja jos vahingossa sinne suuhun jotain eksyy, niin se lentää samantien kaaressa pihalle muun mahan sisällön kanssa. Maissinaksut kyllä katoavat suuhun alta aikayksikön. Niinpä nyt me siis pidetään taukoa sormiruokailusta ja jatketaan soseilla. Suurimman osan soseista olen nyt tehnyt itse, mutta osan ostanut myös kaupasta.
Noel on maistellut puuron lisäksi porkkanaa, parsakaalia, perunaa, maissia, pastaa, kanaa, kinkkua, päärynää, mangoa, mustikkaa, banaania, omenaa ja maissinaksuja. Seuraavaksi testiin lähtee bataatti ja naudanliha. Toki sitten vielä nämä epäviralliset maistelut kun Noel löysi Kaspianin riisikakun ja nuoleskeli sitä tyytyväisenä. Tänään myös heti kun silmä vältti sekunniksi niin oli Kaspian änkemässä nakkia Noelin suuhun. 

Tosi hyvin on kuitenkin meidän kiinteiden aloitus lähtenyt käyntiin. Ei ole reagoinut mihinkään allergisesti, eikä ole ollut mahakipuja.
Öihin kiinteät eivät ole ylläripylläri vaikuttaneet mihinkään. Tissi suussa edelleen 3/4 osa yöstä. Aika varmasti siihen taitaa liittyä aivan näillä näppäimillä puhkeavat hampaat.

Jos jotain lohduttavaa, niin tuskin se äidin tissi enään armeijassa kelpaa. Ei ainakaan toivottavasti.


1 kommentti

  1. "tänään myös heti kun silmä vältti sekunniksi niin oli Kaspian änkemässä nakkia Noelin suuhun." - repesin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!