Noelin 5kk neuvola ja hurja kehitys


Tämä meidän ''aurinkopoika'' on aivan näillä näppäimillä jo 5 kuukauden ikäinen. Sen kunniaksi käytiin tänään neuvolassa hakemassa uudet komeat mitat ja ne niin ilkeät rokotteet. 
Tällä kertaa pääsin neuvolaan vain poikien kanssa, sillä Jaden kerho sattui sopivasti samaan väliin. Nyt oltiin jopa melkein ajoissa, muutamaa sakkominuuttia lukuun ottamatta.

Kyseltiin kuulumiset ja pidemmittä puheitta suunnattiin hoitotasolle tutkailemaan Noelia paremmin. Noel oli tällä kertaa täysin oma itsensä, eli oikea hymypatsaan ansaitseva todella iloinen vauva. Viime kerralla nassu oli ihan väärin päin koko neuvolakäynnin ajan. Nyt vain hymyiltiin ja naureskeltiin. Hymy ei hyytynyt edes mittoja otettaessa, vaikka yleensä viimestään pituuden kohdalla tulee poru.

5kk mitat:  (4kk mitat)

Paino: 8600g  (7950g)

Pituus: 67,7cm  (64,3cm)

Pipo: 41,7cm  (40cm)

''Suloinen, hieno poika.
 Kasvaa hyvin täysimetyksellä. Motoriikka ok.
 Vuorovaikutus hyvä. Tyytyväinen vauva. Rokotteet annettu.''

Mun kermalla mennään siis edelleen ja neuvolatäti kehuikin ettei me tosiaan muuta vielä tarvitakkaan. Kuukauden päästä sitten aloitellaan sormiruokaillen mikäli kaikki valmiudet siihen löytyy.

Motoriikan suhteen Noel on ottanut todella ison harppauksen eteenpäin! Viime neuvolassa kyseltiin kääntymisestä ja naureskellen totesin etten oleta hänen kääntyvän vielä ainakaan pariin kuukauteen. Mitään kiinnostusta siihen hommaan ei silloin ollut.
 Nyt Noel pyörähtelee oikein ketterästi selältä masulle ja pikkuhiljaa on alkanut luonnistumaan myös masulta selälle tarkoituksellisesti kääntyminen. Noel oli 4kk ja 1vko ikäinen kun kääntyi ensimmäisen kerran ja heti se taito oli päivittäin menossa mukana.
Noel myös pyörii hurjaa vauhtia napansa ympäri ja tällä tavoin liikkuu jonkin verran. Matolla on ainakin aivan turha kuvitella saada pysymään. Eteenpäinkin mentäisiin mikäli kädet vielä hiffaisivat oman osansa. Näppärästi niillä kuitenkin tartutaan leluihin ja kaikkeen muuhunkin mikä vaan on pienten pullukkasormien ylettyvillä. Eilen esimerkiksi löysin Noelin syömästä kuittia, joka oli tippunut kauppakassista. Onneksi huomasin ajoissa, eikä ehtinyt pieni siihen tukehtua. Vaikka ei siitä pitkä ole kun Kaspian oli tämmönen lattiaimuri, mutta kyllä on taas opeteltava, että kaikki moska on kerättävä lattialta heti eikä hetken päästä. Noel on nyt myös kyynernojan sijaan alkanut masulla ollessaan olemaan enemmän pelkkien käsivarsien varassa. Eiköhän täällä ensi kuussa mennä jo kovaa vauhtia eteenpäin.

Kun tosiaan kelaa taaksepäin kuukauden verran, niin Noel ei oikeastaan tehnyt vielä juuri mitään. Huitoi leluja leikkimatolla ja vahingossa saattoi napata kiinni. Masulla ollessaan jaksoi kyllä pitää itseään ihan hyvin ja vähän yritti kurotella leluihin, mutta ei muuta.
Todella iso kehitys siis tapahtunut tässä välissä.


Kaikki oli ja on tosiaan vallan hyvin ja nyt vain toivotaan, että selvitään tälläkin kertaa rokotteista ilman kuumetta ja jättikiukkua.

Ei kommentteja

Kiitos kommentista!