Ajatuksia tulevasta


*Kirjoittaa tekstiä*... *Pyyhkii sen pois*.... *Kirjoittaa tekstiä*... *Pyyhkii sen pois*

Tuota mä olen tehnyt tässä viimeisen tunnin. Haaveita löytyy yllinkyllin, kuten varmasti kaikilla, mutta se miten ja milloin niitä lähtisi toteuttamaan (vai lähtisikö ollenkaan), siitä mulla ei ole mitään aavistusta. Tällä hetkellä me molemmat Nikon kanssa ollaan kotona työttöminä. Se jos mikä on sellainen asia minkä voisin muuttaa vaikka heti. Niko on etsinyt töitä nyt yli vuoden, mutta joka paikasta tarjotaan vain  ei oota. Tai sitten hakemuksiin ei vastata olleskaan. Voisi luulla, että se on se lapsi joka aiheuttaa ne harmaatakin harmaimmat hiukset, mutta ehei. Tämä jos mikä saa stressipykälät kohoamaan pilviin. Työttömyys, sinä hemmetin pirulainen.
 Itselläkin jalka vähän vipattattaisi töiden suuntaan, mutta jotain unohtui. Koulutus. Siihen meikäläinen voi tarjota sitä iki ihanaa ei oota. Tässä kohtaa sitä usein tulee mietittyä, että ''nii'in, sitä olisi voinut valita toisin.'' -mutta toisaalta onneksi en valinnut. Kouluttautua ehdin hyvin myöhemminkin. Niin, milloin on se kuuluisa ''myöhemmin''? Alunperin olin ajatellut, että isken pyllyni koulunpenkkiin syksyllä 2017. Enään puuttuu vain ammatti johon voisin opiskella ja sitten puuttuu se tärkein, eli halu opiskella. Yläaste jätti sen verran isot arvet ahdistuskohtauksineen, että mua oikeasti pelottaa lähteä takasin pulpetin taakse. Pelkkä ajatuskin opiskelusta ahdistaa ja yritänkin jatkuvasti sivuuttaa sen asian kokonaan. Vaikka pakkohan mun on joskus kouluttautua, sen kyllä tiedän. Mutta ei vielä, joskus myöhemmin.
Haaveammattina mulla on jo pitkään ollut kätilö, mutta ikävä kyllä täällä Vaasassa siihen ei ole mahdollista opiskella, saatika sitten, että edes mun peruskoulun arvosanat riittäisi pääsemään kyseiseen koulutukseen. Hyvänä kakkosena tulee eläinlääkärin/hoitajan ammatti, mutta ylläripylläri siihenkään ei voi kouluttautua täällä. Ja mä olen niin syvästi juureutunut tänne Vaasaan, että täältä pois muuttaminen ei ole vaihtoehto.


Pienestä asti olen sanonut, että lapsia haluan neljä. Nikon mielestä sopiva luku olisi kolme. Nyt kun lapsia on kaksi, voisin jopa sanoa että nämä riittää. Toisaalta ajatus vielä yhdestä pienestä houkuttelee. Mutta EI VIELÄ.  Ei tosiaankaan vielä moneen vuoteen! Nounou! JOS saamme vielä kolmannen, niin se saa luvan tulla aikaisintaan vasta 3-4 vuoden päästä, jos vielä silloinkaan. Näin on ihan hyvä tällä hetkellä ja nämä kaksi pitäväst varmasti huolen siitä, että näin on ihan hyvä myös vielä tulevina lähivuosinakin.

Oikeastaan tämän kummempia ''suunnitelmia'' meillä ei edes ole. Päällimmäisenä ja tärkeimpänä nyt olisi, että Niko löytäisi työpaikan ja siitä voisi sitten pikkuhiljaa lähteä suunnittelemaan enempi.
 Mutta näillä jatketaan hyvässä toivossa eläen, avoliitossa rakastaen, rivitalokolmiossa asuen, kahden lapsen vanhempina, sekä enemmän koiraa kuin kissaa muistuttavan karvaläjän omistajina.Lisää toivepostauksia saa myös laittaa tulemaan!

10 kommenttia

 1. Noh, ei sulla mihkää kiirettä oo sen koulutuksen kans. Itte ku täytän 24 ja edelleen ilman koulutusta enkä edes tiedä MITÄ mä haluaisin/voisin kuvitella tekeväni koko loppuelämäni... :D kyllä munkin pitää hommata koulutusta/ammattia, mut se on vasta sitten kun tiiän mitä mä haluan tehä oikeasti. Ei oo mitää järkeä mennä johonkin kouluun ja istut siel väkisin ja yrität oppia asioita mitä ei kiinnosta. Ota vain rauhassa. Myyjäksi pääset vaikka ja minne ilman ammattia :) mut toisaalta on nykyää aika vähön töitä tarjollakin mutta kuiteski.. :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Just tolleeb mäkin oon aatellu, että turhaan mä meen sinne opiskelemaan jotain mitä en halua. Meen sitten kun löytyy joku ala mistä oikeesti innostun :) Joo oon aatellukki et haen vaikka kaupan kassalle tms jos ei muuta :D

  VastaaPoista
 3. Niinpä. Just tolleeb mäkin oon aatellu, että turhaan mä meen sinne opiskelemaan jotain mitä en halua. Meen sitten kun löytyy joku ala mistä oikeesti innostun :) Joo oon aatellukki et haen vaikka kaupan kassalle tms jos ei muuta :D

  VastaaPoista
 4. Eikös kätilö joka tapauksessa ole ammattikorkeakoulu-tutkinto? Eli joutuiset kuitenkin käydä ennen sitä amiksen tai lukion...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se on ja sen vuoksi en esim. Lähde nyt lähäriksi, koska kätilöksi en voi kouluttautua ja perus lähihoitajan työ ei oo se nun juttu :)

   Poista
  2. Joo niinhän se on ja sen vuoksi en esim. Lähde nyt lähäriksi, koska kätilöksi en voi kouluttautua ja perus lähihoitajan työ ei oo se nun juttu :)

   Poista
 5. Itse asiassa Vaasassa voi kouluttautua kätilöksi. Mutta ruotsinkielellä Yrkeshögskolan Noviassa :) Mutta jos kätilö on sun unelma-ammatti, niin miksi annat paikkakunnan vaikuttaa? 3-4 vuotta asumista toisella paikkakunnalla opiskelun vuoksi on loppujen lopuksi pieni uhrautuminen tulevaisuuden kannalta. Ehkä Nikollekin löytyisi helpommin töitä isommasta kaupungista. Onnea joka tapauksessa näihin pohdintoihin. Blogin perusteella sä sopisit kun mielestä sosiaali- ja terveysalalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinhän olikin, harmi ettei mun ruotsin taidot riitä siihen. :D Siksi koska mun koko suku ja läheiset asuu täällä, enkä mä yksinkertaisesti pärjää ilman heitä. Muutettiin pari vuotta sitten 30km päähän Vaasasta ja jo silloin ahdisti kun ei esim yhtäkkiä voinu vaan lähteä jonkun tutun luo vaan aina piti suunnitella autoreissut jne. Olen ehkä tyhmä kun laitan läheiset oman haaveen edelle, mutta tällä hetkellä se tuntuu paremmalta.

   Poista
  2. Ai niinhän olikin, harmi ettei mun ruotsin taidot riitä siihen. :D Siksi koska mun koko suku ja läheiset asuu täällä, enkä mä yksinkertaisesti pärjää ilman heitä. Muutettiin pari vuotta sitten 30km päähän Vaasasta ja jo silloin ahdisti kun ei esim yhtäkkiä voinu vaan lähteä jonkun tutun luo vaan aina piti suunnitella autoreissut jne. Olen ehkä tyhmä kun laitan läheiset oman haaveen edelle, mutta tällä hetkellä se tuntuu paremmalta.

   Poista
 6. Luin siun blokin alusta loppuun alle viikossa! Vaikutat todella mahtavalta äitiltä! Ja vaikka oletki nuori nii vaikutat todella kypsältä. Mutta silti olen miettinyt miksi päätitte haluta lapsen vaikka peruskoulusi oli vielä kesken? (Vaikka kerkesin käydä ennen Jaden syntymää sen loppuun). Mutta Jade ja Kaspian ovat todella suloisia lapsia! Heillä on mahtavat vanhemmat! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!