Arkea kahden lapsen kanssa

Vauva on jo 2 viikkoa ja 3 päivää vanha! Ja me ollaan oltu nyt reilu viikko kotona totuttelemassa arkeen nelihenkisenä perheenä. Muuta ei voi sanoa kuin, että kaikki on mennyt ihan loistavasti. Siis ihan oikeasti!
Jade ei näytä ollenkaan mustasukkaisuuden merkkejä, vaan joko ei huomaa vauvaa ollenkaan tai sitten haluaa vain olla kovasti avuksi ja saakin olla. Jade on kasvanut aivan hurjasti isosiskon tittelin myötä! Hän on paljon itsenäisempi mitä koskaan aiemmin ja hällä on toosi kova auttamisen halu (Siis aina silloin kun sille päälle sattuu). Ihana uhma majailee meillä siis kyllä edelleen ja majaileekin varmasti vielä pitkään, mutta ainakin se on hetkeksi vähän edes hellittänyt. Raivarit eivät ole enään luokkaa tsunamimaanjäristyshermoromahdus, mutta haastavia ja hermoja raastavia ne ovat edelleen. Mutta onneksi nuo draamaqueen kohtaukset kuuluvat tuon ikäisen elämään, eivätkä ole vaarallisia. ;)

Arki on kahden lapsen kanssa ainakin vielä helppoa, sillä onhan mulla täällä kaksi lisäkättä apuna. Hommat jaetaan aina puoliksi. Toinen ruokkii taikka pukee toisen ja toinen toisen. Ainoastaan kerran on tullut sellainen tilanne, että kädet ovat kirjaimellisesti olleet ihan täynnä! Niko oli suihkussa ja minä keittelin Jadelle aamupuuroa kun vauvakin sitten päätti, että hälläkin on nälkä. Ei muutakuin vauva tissille ja samalla vatkata Jaden puuroa, ettei se pala pohjaan. :D Taas saa kyllä nostaa hattua kaikille yh -äideille ja iseille! Ja toki myöskin niille, jotka ovat päivät yksin lasten kanssa kun miehet käyvät töissä. Sitä päivää odotellessa kun Niko pääsee töihin ja minä vs. lapset -arki alkaa :D
Alussa pelkäsin mustasukkaisuuden lisäksi sitäkin, että Jade heräisi öisin vauvan itkuun. Eipä ole herännyt, kun ei tämä vauva edes itke öisin. Hän vain ähisee ja puhisee nälkäänsä ja jos siihen ei hetkeen reakoida saattaa muutama kissamainen parkaisu päästä. Muutenkin yöt sujuvat ihan hyvin! Jade ei heräile enään ollenkaan (joskus saattaa toki inahtaa jos unilelu on hukassa tai näkee pahaa unta) ja vauvakin nukkuu yöt ihan hyvin, vaihtelevasti 2-4h syöttövälein. Välillä hän kyllä saattaa päättää klo 03 yöllä, että nyt valvotaan!


Perusarki sujuu siis hyvin ja helposti. Arki ei vanhasta paljoa muuttunut, kaikki mikä tapahtuu, tapahtuu vain vähän hitaammin. Esimerkiksi kauppaan lähteminen vie himppasen enempi aikaa kuin aiemmin, välillä tuplastikkin enempi. Nyt ollaan kyllä myös oltukkin lähes kaikkialta myöhässä, kun ei vielä(kään) hoksata ajoissa ruveta laittamaan ja pukemaan, mutta eiköhän me vielä joskus opita. :D''K'' on myös nyt vihdoin ja viimein ylittänyt syntymäpainonsa (2980g)! Perjantaina täällä kävi äitiysneuvolan tätsy kylässä ja kaikki oli muuten hyvin, mutta pojan paino ei ollut noussut tarpeeksi kotiinlähtöpainosta. Kotiin lähtiessä (3.10) hän painoi 2740g  ja viime perjantaina poika painoi 2870g. Saatiinkin sitten uusi aika nyt maanantaiksi ja nyt painoa olikin jo 3010g! Oon kyllä ylpeä, että oon pystynyt imettämään näinkin pitkään, eikä korviketta ole tarvittu ollenkaan! Ja kyllä tämä on mulle jo pitkä aika, sillä Jaden imetys alkoi kaatumaan jo sairaalassa ja lopulta se kaatui melkein heti kotiin päästyämme. Helpolla ei olla kyllä nytkään päästy, mutta kyllä se sitkeä yritys vain palkitaan. Näin jatketaan niin kauan kun ämmää riittää ja molemmat on tyytyväisiä.

3 kommenttia

 1. Meillä lähteminen ja pukeminen jää vieläkin aina viimetippaan ja ollaan jokapaikasta myöhässä ja tytöt on jo 2,5v ja 10kk😅 koskakohan sitä tajuis valmistautua aijemmin

  VastaaPoista
 2. Meidän lapsilla melkein tasan kaksi vuotta ikäeroa ja oon tyytyväinen siihen että tulikin sen verran, meillä myös meni loistavasti silloon. Mitä nyt kerran isoveli heitti pikkusiskoaan pallolla päähän :') mutta se taisi olla pahimpia mustiskohtauksia. Nyt ne on kun paita ja peppu ja ikää on 5v. ja 7v. Jännää nähdä miten tämä kolmannen tulo vaikuttaa näihin isompiin, ne käsittelee on aikalailla eritavalla noita tunteita kun 2 vuotiaana.

  Saat olla ylpeä ittestäs kun oot saanu imetettyä! Mulla kans ekan kohdalla se tyssäs siihen 2kk kohtaan, toisen imetyksen kanssa päästiin jopa 6kk ja nyt toivoisin että voisin imettää ainaki vuoden ikäiseksi.

  VastaaPoista
 3. Hyvin se arki rullaa sittenkin kun oot yksin :) varmasti. Se on itseasiassa ihan kivakin kun se toinen ei oo sitten enään säätämässä kun arki on tasottunu ;) meillä mä passitin miehen töihin heti kaksosten syntymän jälkeen. oon siis ollu 4pojan kanssa lähes koko aika yksin. Lukuunottamatta miehen kesälomia ja isyyslomaa nyt kun kaksoset tuli vuoden :) nyt taistelenkin arkea näiden nutiaisten kanssa maha pystyssä. Onneks kaikella on tapaba järjestyä ja oma asenne ratkasee :)

  Sanna

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!