kylpemisen pelastus!


 Meillä Jade ei ole koskaan tykännyt vedestä, ei siis koskaan! Vauvana jokainen kylpykerta oli pelkkää huutoa. Jade ei viihtynyt ammeessa mitenkään päin -ei selällään, ei mahallaan, ei pystyssä, ei mitenkään. Ja siihen kaikki kaatui. Välillä oli jopa 2kk väliä, niin että Jade ei ollut kylpenyt ammeessa ollenkaan, vain nopeasti lavuaarissa, sekin huudon kera.
Ammeilu rupesi sujumaan paremmin, kun Jade oppi istumaan. Jade viihtyi ammeessa ihan hyvin istualtaan, mutta oli kuitenkin yksi ongelma. Minä en saanut Jaden mielestä pitää tästä ollenkaan kiinni, tai muuten tuli itkupotkuraivarit. Amme oli kuitenkin aina niin liukas ja kaareva, että eihän Jade siinä itse pysynyt pystyssä. Siinä sitten sai olla kädet muutaman sentin etäisyydellä toisesta ja olla valmiina ottamaan kiinni jos toinen meinaa kaatua.
 Tuurissa ollessamme löysin meille oikean pelastuksen! -Mini uima-altaan. En ymmärrä miksi en aiemmin ollut keksinyt hankkia tämmöstä Jadelle, sillä tämä on täydellinen. Allas on pehmeä ja pohja on tasainen, joten siinä on huomattavasti helpompi pysyä pystyssä. Reunat ovat sen verran tukevat, että Jade pystyy hieman nojaamaan niihin, ilman että allas menee nurin. Kyllä allas siis kippaa jos Jade sinne kaatuu, mutta mielummin mä otan sen riskin että pää vähän kolahtaa (Jade kolhii sitä muutenkin koko ajan joka paikkaan) kuin sen että lapsi joutuu veden alle ja vetää vettä keuhkoihin. Tottakai mä siis valvon Jadea kun se on altaassakin, mutta ainakaan mun ei tarvitse koko ajan olla kädet pitkällä ottamassa kiinni. Myös Jade nauttii enemmän, kun äiti ei ole siinä vieressä kädet tyrkyllä odottamassa jotain kauheeta tapahtuvan :D Ja muutenkin on varmasti mukavampaa istua pehmeessä ja tasaisessa altaassa, kuin kovassa ja liukkaassa ammeessa. Meille tämä oli kyllä huippu ostos! :)

2 kommenttia

  1. Oi, näyttää hyvältä ja fiksu ratkasu!! :) meillä on aina sellanen kumimatto ammeen pohjalla, muuten se on tosi liukas! Ja jos käydään vaan suihkussa, ni Sypellä on sukat jalassa, muuten kaatuu jokaisella askeleella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep mäkin tykkään! :D Mäkin ooon kattonu niitä kumimattoja joka paikasta, mutten oo löytäny :/ hah voin kuvitella Sypen sukat jalas suihkussa! varmasti yli helluunen :D Mutta kätevä kyllä toi sukka juttu, pitääpä muistaa sitten kun me käydään joskus myöhemmin Jaden kanssa suihkussa :))

      Poista

Kiitos kommentista!