Noel 8kk + neuvola


Nopsu, Nopsukka, Noopeli, Norppa - rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Vauva-aika on kulunut ihan hujauksessa ja tämä miniherra on jo 8 kuukautta! Mutta onneksi on vielä muutama kuukausi aikaa nuuhkia vauvatuoksuja ennenkuin meidän pieni on taapero.


Pitkään mietin sitä, että millainen persoona Noelista mahtaa oikein kuoriutua. Pikkuvauvana hän vain oli ja ihmetteli ihan tyytyväisenä. Nyt kun on kovaa vauhtia opittu uusia taitoja ja tietysti myös iän myötä on se luonne alkanut korostua, on mun pakko sanoa, että Noel on ihan huipputyyppi! Kova hurjapää ja hirmu iloinen ja huumorintajuinen ukkeli. Jos loukkaannutaan, niin loukkaannutaan kunnolla, mutta harmitus on mennyt ohi jo ennenkuin huomaakaan. Niin rakas pieni.

Noel ryömii jo kovaa vauhtia ja nousee näppärästi itse istumaan. Kontatakkin osataan jo oikein mallikkaasti, mutta sitä taitoa hän esittelee vain ja ainoastaan ollessaan alasti. Noel nousee myös ylös tukea vasten vankasti polvilleen ja pääsisi kyllä myös seisomaan asti, mutta kiinnostus siihen ei ilmeisesti ole vielä tarpeeksi kova. Punnertaminen peppu kohti kattoa on myös uusi huippukiva juttu.

Kiinteät me aloitettiin 6kk iässä ja nyt niitä menee n. 3-4 kertaa päivässä. Mä en ymmärrä miten esimerkiksi Kaspianin kanssa sain päivään mahtumaan jo tässä iässä ne ''vaaditut'' viisi ateriaa. Noelilla on kyllä hyvä ruokahalu ja kiinteät uppoaa hyvin, mutta jotenkin luonnostaan tulee edelleen törkättyä vaan se tissi suuhun ensihätään. Hän tyytyy siihen ja sitten ups, yksi ruokailu onkin jäänyt jo välistä. Tänään esimerkiksi ollaan oltu lähes koko päivä poissa kotoa ja Noel on saanut huimat kaksi ateriaa. Yöunillekkin käytiin pelkän tissin voimalla, sillä automatka heitti unihiekkaa silmiin ja hänet sai nakata kaukalosta tissin kautta suoraan sänkyyn. Noel kuitenkin kasvaa hyvin ja on varsin tyytyväinen tapaus, joten tuskin vielä on mitään kiirettä vedellä kiinteitä täyttä päätä viittä annosta päivässä. Maito on kuitenkin pääasiallinen ravinto sinne yhden vuoden ikään saakka.

Yöt meillä menee edelleen sitä samaa vanhaa rataa, eli herätyksiä, herätyksiä, tissiä, tissiä ja tissiä. Meillä syödään vaihtelevasti 5-15 kertaa yössä. Nälkä tuskin on, mutta kunhan nyt haluaa vain varmistella, että äiti ja maitokannut ovat varmasti siinä lähellä.
Olen tässä yrittänytkin keräillä hieman voimia tassuttelu-unikoulun pitämiseen. Tarkoitus ei ole saada täysiä öitä, vaan edes hieman rauhoitettua niitä.

Eilen me käytiin lääkärineuvolassa ja mitä siitä käynnistä nyt oikein voi sanoa. Se oli lähinnä semmonen ovesta sisään, päiväntoivotukset, mittojen otto ja adios. Nää lääkärikerrat on aina vähän tämmösiä kun nykyään ne kaikki mittojen otot hoidetaan siinä samassa, eikä erikseen sielä terkkarin huoneessa kuten ennen oli. Ei siinä tuu sitten mitään ylimääräsiä höpöteltyäkään kun tuntuu, että kaikilla on vain kiire.
Noel sai kuitenkin kovasti kehuja, sekä täysin terveen vauvan paperit, jos näin voi sanoa.


Nopsun 8kk mitat: (6kk mitat)

Paino: 9450g  (8740g)
Pituus: 71,5cm  (69,5cm)
Pipo: 44cm  (42,2cm)

Nyt painoakin oli tullut taas oikein hyvin, kun viimeks sitä oli kuukaudessa tullut vain 140g.
Tästä on hyvä jatkaa ja seuraava Noelin neuvola onkin vasta joulukuussa yhden vuoden iässä.1 kommentti

  1. Meidän poika 6kk saa vaan neljä kiinteää ateriaa päivässä koska meillä alkaa päivät vasta 9-10 aikaan, joten aamupala lopetellaan vasta 11 aikaan ku muilla syödään jo lounasta. 😂

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!