32. raskausviikko + neuvola

Raskausviikkoja 31+2 ja tänään tasan kaksi kuukautta laskettuun aikaan! Meinaa olla jo aika malttamaton olo tässä odottaessa. Tietysti jo ihan vauvan vuoksi, mutta kyllä mä jo odotan pääseväni eroon tästä vatsasta ja näistä kaikenmaailman kolotuksista. Kummasti tuo kuuluisa raskauden hehku aina tyrii hommansa, sillä ei ole ainakaan täälläpäin näkynyt. Väsyttää, päätä särkee, supistaa, alapäätä vihloo, vauva painaa, henkeä ahistaa ja iltapahoinvointia esiintyy edelleen viikottain.
Kuusi viikkoa vielä niin sinä rakas pieni saisit jo syntyä! Mutta koska tämä raskaus on ehdottomasti ollut kahteen aiempaa verrattuna kaikista kamalin, niin aivan varmasti mä oon plussapallon mitoissa vielä tammikuun puolessa välissä ja viikkoja kasassa sen 42. Toivotaan toivotaan, että näin ei kuitenkaan tule olemaan.

En osaa vieläkään oikein käsittää, että jo ensikuussa pikkuinen saattaa olla täällä. Ja sen kyllä huomaa järjestelyistä. En oo saanut aikaseksi vielä yhtään mitään! Vaatteet ovat edelleen muovipusseissa pesua odottamassa, toppapuku on edelleen kaupassa, sänky makaa makuuhuoneen lattialla kasausta vailla ja kaukalo sekä kaukalopussi lojuvat komeron nurkassa tahraisina Kaspianin jäljiltä. Sairaalakassista puhumattakaan - en ole vielä edes ajatellut sitä. Ehkä mä vaan luotan siihen, että tää menee sen pari viikkoa yli niin mulla on enemmän aikaa järjestää kaikki? Eiks niin.


Tänään oli pitkästä aikaa neuvola ja samalla tehtiin isyydentunnustus. Uusi juttu minullekkin tämä, että nykyään se tehdään neuvolassa jo raskausaikana. Mutta mun mielestä parempi näin. Ei enään niitä typeriä kysymyksiä milloin harrastitte seksiä tai kuinka varmoja siitä oikeasta isästä nyt ollaan. Vain nimet paperiin ja that's it.

Viime neuvolasta oli tosiaan aikaa jo 8 viikkoa. Kaikki oli neuvolassa hyvin, vaikka mä vähän jännäsin miltä verenpaineet ja pissa näyttää, sillä oon nyt viikon verran kärsiny jatkuvasta päänsärystä. Ehkä sillä on vaan jotain osaa tähän flunssaan.

Tarkemmat mittaukset: (suluissa edelliset)

Rv: 31+2  (23+4)

Paino: +12,5kg  (+7,2kg)

Turvotus: -  (-)

RR: 114/63  (118/75)

Hemoglobiini: 104  (91)

Sf-mitta: 28,5cm  (23cm)

Tarjonta: RT

Syke: 140  (150)

Liikkeet: ++  (++)

Seuraava neuvola on jo 3 viikon kuluttua ja samalla on myös lääkärikäynti. Ihanaa kun neuvolakäynnit alkaa vihdoin tiivistymään ja niitä on useammin kuin 6 viikon välein. Vaikka mitä tässä nyt nopeasti laskeskelin niin hyvällä säkällä mulla on enään vain kolme neuvolakäyntiä jäljellä! Näin vaan se aika menee ilman, että edes itse huomaa.


4 kommenttia

 1. Apua kui ISO masu sulla on :O voin vain kuvitella kuinka tuskaiset olot on ja vielä kuitenkin aika pitkä aika raskautta jäljellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on kyllä oikeen mahti-masu🙈 Lievästi sanottuna joo meinaa jo vähän olla tuskaset oltavat tämän kanssa. Saati sitten miltä tuntuu loppumetreillä.. huhhuh.😅

   Poista
 2. Hei olisi kiva saada postaus sinulle tärkeimmistä lastenvaatteista, tai miten selittäisin sellaisista joita tulet säilyttämään vaikka ei teille enää lapsia tulisikaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!